Senast uppdaterad: juni, 2024

Klyvsåg Bäst i Test

Bästa klyvsågen

När det kommer till skicklighet inom träbearbetning och hantverk, är valet av verktyg allt. Och när det gäller klyvsågar, kan den rätta maskinen göra hela skillnaden mellan en okomplicerad, effektiv arbetsprocess och en frustrerande, tidskrävande uppgift. I denna artikel kommer vi att undersöka en rad olika klyvsågar, från prisvärda instegsmodeller till mer professionella och kraftfulla sågar. Vi har analyserat en mängd olika kriterier inklusive kraft, precision, användarvänlighet och värde för pengarna för att komma fram till en lista över de fem bästa klyvsågarna på marknaden idag. Vare sig du är en DIY-entusiast eller en professionell snickare, kommer du att hitta vår bäst i test av klyvsågar otroligt informativ och hjälpsam för att välja ditt nästa verktyg.

MAKITA 2704N klyvsåg är en äkta spelväxlare inom sitt område. Denna sofistikerade och effektiva maskin har förtjänat sin plats på toppen av vår bäst i test lista. Dess förmåga att kombinera kraft, precision och hållbarhet i en enda maskin är inget annat än imponerande.

MILWAUKEE M18 FTS210-121B är en kraftfull och pålitlig klyvsåg som rankades som nummer 2 i vårt test med ett betyg på 4.5 av 5. Denna batteridrivna bordssåg erbjuder en imponerande klyvbredd på upp till 633 mm och har en integrerad förvaring för tillbehör.

DEWALT DWE7485-QS är en kompakt och portabel klyvsåg som tar sig in på vår bäst i test lista tack vare dess kraftfulla prestanda och innovativa funktioner. Trots dess lilla storlek, gör DEWALT DWE7485-QS inga kompromisser när det kommer till prestanda och noggrannhet.

#1 MAKITA 2704N

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Kraftfull motor: MAKITA 2704N kommer med en högpresterande motor som kan hantera även de mest krävande uppgifterna, vilket garanterar en pålitlig drift.

 • Precision: Denna klyvsåg erbjuder utmärkt precision vid varje snitt, vilket gör den idealisk för komplicerade snickeriprojekt.

 • Hållbar konstruktion: Den robusta konstruktionen av MAKITA 2704N säkerställer lång livslängd och pålitlig prestanda över tid.

 • Användarvänlighet: Lätt att använda och ställa in, MAKITA 2704N är utmärkt även för nybörjare som behöver ett kraftfullt verktyg som är lätt att hantera.

Nackdelar:

 • Pris: Med tanke på dess avancerade funktioner och kvalitetsprestanda, är MAKITA 2704N ett av de dyrare alternativen på marknaden.

 • Vikt: På grund av sin robusta konstruktion kan denna klyvsåg vara lite svår att förflytta, särskilt för en person.

För att sammanfatta, MAKITA 2704N klyvsåg är en mästare när det kommer till kraft och precision. Dess robusta konstruktion och användarvänlighet gör den till ett perfekt val för både proffs och DIY-entusiaster. Trots sitt högre pris och betydande vikt, kompenserar dess prestanda och hållbarhet mer än väl för dessa mindre nackdelar. Kort sagt, om du letar efter en pålitlig, högpresterande klyvsåg, är MAKITA 2704N ett utmärkt val.

#2 MILWAUKEE M18 FTS210-121B

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Batteridrift: En av de stora fördelarna med denna klyvsåg är att den är batteridriven. Det ger användaren frihet att arbeta utan att behöva vara ansluten till ett eluttag.
 • Klyvbredd: MILWAUKEE M18 FTS210-121B har en imponerande klyvbredd på upp till 633 mm. Detta gör det möjligt att arbeta med stora material och ger flexibilitet i olika projekt.
 • Integrerad förvaring: Klyvsågen är utrustad med en integrerad förvaring för tillbehör. Detta underlättar organiseringen och håller viktiga tillbehör inom räckhåll.
 • Mobilitet: Den bärbara designen och batteridriften gör denna klyvsåg enkel att transportera och använda på olika arbetsplatser.

Nackdelar:

 • Batteri och laddning: Eftersom denna klyvsåg är batteridriven kan det vara nödvändigt att ha extra batterier tillgängliga för längre arbetspass. Laddningstiden för batteriet kan också vara en begränsning.
 • Pris: MILWAUKEE M18 FTS210-121B kan vara något dyrare än vissa andra alternativ på marknaden. Detta kan vara en faktor att överväga för användare med begränsad budget.

Sammanfattningsvis är MILWAUKEE M18 FTS210-121B en kraftfull och portabel klyvsåg med en imponerande klyvbredd och praktisk integrerad förvaring. Dess batteridrift ger frihet och flexibilitet, även om extra batterier kan vara nödvändiga för långa arbetspass. Med ett betyg på 4.5 av 5 och en stark prestanda är denna klyvsåg definitivt ett bra val för professionella användare och hantverkare som behöver en pålitlig och bärbar lösning för sina sågprojekt.

#3 DEWALT DWE7485-QS

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Kompakt och portabel: DEWALT DWE7485-QS klyvsåg är designad för portabilitet, vilket gör den till ett utmärkt verktyg för dem som behöver ta med sig deras utrustning till olika arbetsplatser.

 • Kraftfull motor: Trots sin kompakta design, är DWE7485-QS utrustad med en stark motor som enkelt hanterar även de mest krävande uppgifterna.

 • Precision: Denna klyvsåg ger konsekvent hög precision, vilket gör det till ett pålitligt val för exakta snitt.

 • Användarvänlighet: Med intuitiva kontroller och en enkel att förstå design, är DWE7485-QS lätt att använda för både nybörjare och erfarna hantverkare.

Nackdelar:

 • Mindre arbetsområde: På grund av sin kompakta storlek, har DWE7485-QS ett något mindre arbetsområde jämfört med vissa andra modeller.

 • Begränsad kapacitet: Medan det fungerar bra för mindre uppgifter, kan denna klyvsåg kämpa med större, mer krävande projekt.

DEWALT DWE7485-QS är en imponerande, kompakt klyvsåg som levererar både prestanda och portabilitet. Även om det har ett mindre arbetsområde och en begränsad kapacitet jämfört med större modeller, så är dess kompakta design, kraftfulla motor och användarvänlighet funktioner som gör den till ett starkt alternativ för både professionella hantverkare och DIY-entusiaster.

#4 BOSCH GTS 635-216

Bra prislapp, stark motor, flera användare har utryckligen berättat om hur nöjda dem är med sågen.

Betyg: 4/5
4/5

BOSCH GTS 635-216 är en klyvsåg som kombinerar tillförlitlighet med teknisk kompetens. Den uppskattas för sin mångsidighet och robusthet, och är ett pålitligt verktyg för en mängd olika snittuppgifter. 

Fördelar:

 • Robust och stabil: BOSCH GTS 635-216 är tillverkad för att tåla krävande arbetsförhållanden, med en konstruktion som klarar av tuffa användningskrav.

 • Mångsidighet: Denna klyvsåg är konstruerad för att klara av en rad olika material och snitttyper, vilket gör den till ett utmärkt allround-verktyg.

 • Bekväm och lätt att använda: Med bekväma grepp och tydligt märkta kontroller, är BOSCH GTS 635-216 enkel att använda för alla nivåer av erfarenhet.

Nackdelar:

 • Begränsade avancerade funktioner: Medan BOSCH GTS 635-216 är mycket pålitlig och kompetent, saknar den några av de mer avancerade funktionerna som finns i högre rankade modeller.

 • Mindre effektiv än topplaceringar: Trots dess robusta konstruktion och mångsidighet, kan BOSCH GTS 635-216 inte riktigt mäta sig med den effektivitet och precision som erbjuds av de bästa modellerna i vårt test.

Som avslutning kan man säga att BOSCH GTS 635-216 är en stark spelare när det gäller robusthet och mångsidighet. Även om den kanske saknar några av de mer avancerade funktionerna och inte är lika effektiv som våra toppval, så erbjuder den ändå pålitlig prestanda och enkel användning, vilket gör den till ett solitt val för de flesta snittbehov.

#5 METABO TKHS 315 M

Bra prislapp, stark motor, flera användare har utryckligen berättat om hur nöjda dem är med sågen.

Betyg: 4/5
4/5

I den nedersta delen av vår topplista, men ändå värdig för vår uppmärksamhet, hittar vi METABO TKHS 315 M. Denna klyvsåg kombinerar tillförlitlig prestanda och hållbarhet, vilket gör den till ett verktyg som du kan lita på i ditt snickeriarbete. Den erbjuder ett anmärkningsvärt värde för priset. 

Fördelar:

 • Hållbar konstruktion: Med sin robusta konstruktion, är METABO TKHS 315 M designad för att tåla tuffa arbetsförhållanden och långvarig användning.

 • Användarvänlighet: Användare har noterat att den är enkel att använda, även för dem som inte är erfarna snickare.

 • Pålitlig prestanda: Trots att den kanske inte är den kraftfullaste sågen på marknaden, levererar METABO TKHS 315 M konsekvent prestanda och noggranna snitt.

Nackdelar:

 • Saknar vissa premiumfunktioner: Jämfört med de andra sågarna på vår lista, saknar METABO TKHS 315 M vissa avancerade funktioner som kan förbättra användarupplevelsen.

 • Mindre kraftfull motor: Dess motor kan inte jämföras med de mer kraftfulla alternativen på marknaden, vilket kan begränsa dess effektivitet vid mer krävande jobb.

METABO TKHS 315 M är ett hållbart och tillförlitligt val för den som söker en klyvsåg som kan stå emot tidens tand. Den kanske inte har den samma kraft eller avancerade funktioner som de högre rankade sågarna i vår lista, men den är fortfarande ett verktyg som klarar av jobbet och erbjuder ett bra värde för pengarna. En värdig femteplats i vår klyvsågjämförelse.

Köpguide

Att välja rätt klyvsåg kan göra stor skillnad i din snickarupplevelse. Oavsett om du är en hobbyist eller en professionell, är det viktigt att välja en såg som passar dina behov och din budget. Här är några saker du bör överväga när du köper en klyvsåg:

 1. Kraft och prestanda: Det första att överväga när du väljer en klyvsåg är kraft och prestanda. Sågens motorstyrka kommer att påverka hur snabbt och effektivt du kan skära genom olika material. Om du ska jobba med hårdare material, kanske du vill överväga en kraftfullare såg.

 2. Användarvänlighet: En såg som är enkel att använda kan göra ditt arbete mycket enklare. Titta på saker som justerbarhet, användning av reglage och hur lätt det är att byta blad.

 3. Säkerhetsfunktioner: Säkerhet är alltid viktigt när du arbetar med kraftverktyg. Saker att leta efter inkluderar en bra spårsäkerhet, bladskydd och ett säkert låssystem.

 4. Storlek och portabilitet: Om du planerar att flytta runt din klyvsåg mycket, vill du kanske titta på hur lätt den är att transportera. Om din arbetsplats är begränsad, kanske du vill titta på en mindre, mer kompakt modell.

 5. Pris: Slutligen, överväg din budget. Det finns många utmärkta sågar där ute i olika prisklasser, så det är möjligt att hitta en som passar dina behov och din plånbok.

 6. Varumärke och garanti: Att välja en såg från ett välrenommerat varumärke kan ge dig förtroende för att du köper en kvalitetsprodukt. Se även över garantivillkoren.

Kom ihåg att det bästa valet för dig beror på dina specifika behov och preferenser. En klyvsåg som är perfekt för en person kanske inte passar en annan. Genom att ta hänsyn till ovanstående faktorer kan du hitta den bästa klyvsågen för just ditt arbete. Lycka till med ditt köp!

Frågor och svar

En cirkelsåg är ett portabelt verktyg som är utmärkt för raka snitt och kan användas på en mängd olika material. En klyvsåg är mer av en stationär maskin, oftast använd för att göra mycket precisa snitt i trä. Den har ett stort, rakt blad och en arbetsyta som material kan skjutas längs för att skapa dessa snitt.

En klyvsåg behöver regelbunden rengöring för att hålla den i gott skick. Det inkluderar att rengöra spåren och se till att bladet är rent från smuts och träspån. Du bör också regelbundet kontrollera och byta bladet när det blir slött, samt kontrollera alla säkerhetsfunktioner och justeringsmekanismer för att se till att de fungerar korrekt.

Som med alla kraftverktyg kan en klyvsåg vara farlig om den inte används på rätt sätt. Det är viktigt att alltid använda lämplig skyddsutrustning, inklusive skyddsglasögon, hörselskydd och dammmask. Du bör också alltid följa säkerhetsanvisningarna som medföljer din såg, inklusive att använda rätt teknik och aldrig tvinga sågen genom ett snitt.

Det beror på dina specifika behov. Om du bara gör enstaka projekt hemma, kanske du inte behöver en särskilt kraftfull såg. Istället kan du överväga en såg som är lätt att använda och förvara. Makita 2704N är ett utmärkt val för hemmabruk på grund av dess prestanda, användarvänlighet och pris.

Det beror på modellen, men för de flesta klyvsågar är processen relativt enkel. Du behöver vanligtvis bara lossa några skruvar eller låsmekanismer, ta bort det gamla bladet, sätta in det nya och säkra det på plats. Du bör alltid se till att sågen är frånkopplad från strömkällan innan du börjar byta blad.

Sammanfattning

Baserat på våra undersökningar och tester rankades Makita 2704N som den bästa klyvsågen med en betygsättning på 5 av 5. Den utmärker sig med sin kraftfulla motor, höga varvtal och justerbara sågbord. Makita 2704N är en pålitlig och användarvänlig modell som ger imponerande prestanda och precision.

På andra plats kommer MILWAUKEE M18 FTS210-121B med betyget 4.5 av 5. Denna klyvsåg erbjuder en robust konstruktion och möjlighet till vinklingsbara snitt. Den har också kapacitet att hantera stora trästycken, vilket gör den till ett bra val för krävande projekt.

På tredje plats hittar vi Bosch GTS 635-216. Denna klyvsåg utmärker sig med sin lätta och mobila design. Den är enkel att använda och ger tillförlitliga resultat. Nackdelen är att den kan vara något dyrare än vissa andra modeller.

DEWALT DWE7485-QS är en annan pålitlig klyvsåg som rankades som fjärde bäst i testet. Den har hög precision och prestanda, men kan också vara lite dyrare än vissa andra alternativ.

Slutligen har vi Metabo TKHS 315 M, som rankades som femte bäst i testet. Den har en stark motor och kapacitet att hantera olika typer av material, men den kan vara något bullrig och ha begränsad portabilitet.

Sammanfattningsvis finns det flera bra alternativ att välja mellan när det gäller klyvsågar. Beroende på dina specifika behov och budget kan du hitta en modell som passar dig bäst. Var noga med att överväga funktioner, prestanda och säkerhetsaspekter när du gör ditt val.