Luftvärmepistol Bäst i test 2021

Om du ofta fixar med olika projekt där hemma, kan en sk. varmluftspistol vara en bra investering för dig. Denna pistol kan nämligen användas vid alla tillfällen då du tycker att det vore praktiskt med lite varm luft, t.ex. för att ta bort gammal färg från träbitar eller metaller, till att tina upp frusna saker, som vattenledningar, och så vidare. Dessutom kan man skaffa en varmluftspistol med flera olika munstycken, alla avsedda för en viss sak, vilket gör det lättare att använda en varmluftspistol även på väldigt specifika sätt.

Idag är varmluftspistoler även så vanliga bland hemmafixare att man kan köpa dem i butiker runt om i Sverige, till riktigt bra priser. Även om du inte anser att du behöver en varmluftspistol regelbundet, kan det därför vara en god ide att ta en titt på dessa pistoler, då de kan underlätta så mycket när man väl behöver dem, även om detta är ganska sällan, att det brukar vara värt det.

Visste du?
Alla vet inte detta, men en varmluftspistol kan faktiskt även användas för att tända grillen på ett säkrare och miljövänligare sätt. Även om man inte fixar så mycket hemma, men grillar där hemma regelbundet, kan därför en varmluftspistol vara en bra investering.

Tips för att välja varmluftspistol

För att du ska bli så nöjd som möjligt med din nya varmluftspistol, bör du tänka på en del saker när du väljer den varmluftspistolen du ska köpa. Här kommer våra bästa tips gällande vad du bör ha i åtanke

Fundera på vad du mest kommer att använda pistolen till

Många varmluftspistoler har nämligen olika specialiteter, det kan vara färgborttagning eller något annat. Om du vet att du mest kommer att använda din nya färgpistol till en enda sak, vare sig detta är färgborttagning eller något annat, kan det därför vara smart att välja en färgpistol som specialiserar sig på just detta.
Har man däremot ingen aning om hur man kommer att använda produkten, kan dock en mer allmän variant, utan någon större specialisering, vara ett bra val.

Titta på hur mycket luftutsläppet och temperaturen kan regleras
Detta är framför allt viktigt om man tänkt använda sin pistol till en rad olika saker, då är det nämligen sällan så att man kan använda samma temperatur till allt.

Titta på hur lätt pistolen är att använda

Vissa varmluftspistoler är t.ex. betydligt större, tyngre och otympligare än andra. Framför allt om man då ska använda pistolen under en längre period, kan då problem uppstå. Så titta lite på användarvänligheten också!

Titta på vilken garanti du får med
Detta behöver förvisso inte vara ett tecken på något, men en längre garanti är åtminstone något som får dig att känna dig bättre till mods, då du vet att du alltid kan få hjälp om något skulle hända med din nya pistol. Och ofta är det faktiskt så att en lång garanti också tyder på hög kvalitet!

Användningsområden:
De kan användas till mycket. Här kommer några förslag:

  • Desinficera din blomjord
  • Tända grillen på grillfesten
  • Laga takpappen på taket
  • Ta bort skidvallan från dina skidor
  • Ta bort färg