Renovera badrummet - En bra investering

Att renovera ett badrum är oftast mäklarnas favoritknep för att öka fastighetens värdering. Det  är nästan alltid en självförsörjande investering. Vilket betyder att du tjänar mer pengar på att renovera badrummet och sälja det än att inte göra det. Särskilt billigt är det när du kombinerar badrumsrenoveringen med ROT-avdraget som kan ge dig upp till 30% rabatt. 

Renovera badrummet själv

Det kan också många gånger kännas dyrt med badrumsrenovering. Så fråga dig själv innan du börjar om hur mycket du kan tänka dig att spendera. Om budgeten är låg är det många som väljer att förnya badrummet själva eller Microcement. 

Att förnya badrummet själv är faktiskt enklare än vad du tror. Kom ihåg bara att om du väljer att göra det själv så finns det vissa saker du INTE får göra själv. Som exempelvis VVS och dra el. Våran rekommendendation är att du kollar runt på massa Youtube videos. Det är överraskande hur många bra ideér man kan få genom att bara surfa in på Youtube och söka på ”DIY BATHROOM REMODELING” eller liknande. Nedanför länkar vi några av våra favorit videos:

Renovera badet med Microcement

Att renovera badrum med microcement är väldigt trendigt… och billigt! Du kan komma undan med ca 50 000,- kronor. Processen tar ca 1 månad. Då kanske du frågar dig: Varför blir det så billigt att renovera badet med microcement? Eftersom man inte behöver flytta el eller VVS så blir kostnaden inte lika hög. Du lägger i princip bara microcement över det befintliga badrummet. Det som tar tid är själva torkandet. Nackdelen med microcement kan vara att man inte vet om trenden kommer att dö ut. Men just nu är det glödhett och en investering som vi vågar påstå 100% av gångerna blir lönsam vid försäljning. I Sverige finns det inte så många firmor som specialiserar sig på just Microcement. Jag vet från mina 5 år i Oslo att Nytt Bad Oslo specialiserar sig på detta. Men nu arbetar ju dem i Norge så det tipset är antagligen inte så bra. Kommer att uppdatera detta inlägg så fort jag vet om en bra firma här i Sverige som renoverar bad med microcement.

Microcement pris?

Att renovera badrummet med microcement kostar runt 50 000,- efter rot.

Ett bad i microcement