Senast uppdaterad: april, 2024

Domkraft Bäst i test 2022

Perfekt för till bilen vid däckbyte

Bästa domkraften

Med en domkraft har du möjlighet att lyfta tyngre föremål på ett smidigt sätt. Det är till exempel en vanligt hjälpreda vid byte av däck, där du har möjlighet att investera i ett passande val för ditt fordon. Att själv kunna byta däcken inför vintern kan också hjälpa dig att spara en slant i det långa loppet. Vi hjälper dig att sålla igenom det gedigna utbudet domkrafter, så du kan göra det bästa valet för dig!

Testvinnare

5000,- BILLIGARE än ”marknadens bästa” domkraft. Den har samma bärkapacitet och lyfthöjd. Självklara valet för hobbyfixare och proffs.

Pris:
💰💰💰
Lyfthöjd och kapacitet: (stark som ett as)
😍😍😍😍😍
Vikt:
⚖️⚖️⚖️

 

Billigast

För dig som vill ha den billigaste domkraften som får jobbet gjort.

Pris: (F*N VA BILLIG)
💰
Lyfthöjd och kapacitet: (Klarar de flesta fordon)
😍😍😍
Vikt:
⚖️

 

Premiumval

facom dl3clp

#3: Facom DL.3CLP

För dig som vill ha det bästa av det bästa.

Pris: 5/5 (premiumval)
💰💰💰💰💰
Lyfthöjd och kapacitet
😍😍😍😍😍
Vikt: (lättviktare)
⚖️⚖️

 

Bahco BH13000

#1

Domkraften med allt och lite till. Lyfter 3 ton, billig, hyfsat lätt vikt. Dubbla kolvar minskar antalet pumpningar med 50 %.

Betyg:4.9
5/5

Pris:
💰💰💰
Lyfthöjd och kapacitet: (stark som ett as)
😍😍😍😍😍
Vikt:
⚖️⚖️⚖️ (52 kg)

 

Bahco har tagit fram denna vinnande modellen BH13000. Förutom att den är robust och väldesignad, klarar den också av en maximal belastning på upp till 3 ton. Fördelen som detta ger är att BH13000 kan användas till flera olika typer av fordon.

För att du ska få en god åtkomst i lite olika lägen och lutningar har domkraften försetts med en större rund fotpedal. Domkraftens hjul har även designats för att ge en jämn och tyst drift. Handtaget är bekvämt och ergonomiskt utformat för att minska belastning och göra det enklare att lyfta tunga föremål utan problem. Om du letar efter en multifunktionell domkraft är det framför allt denna från Bahco som du bör kika på.

Fördelar

Nackdelar

Se hur enkel domkraften är att använda:

Stanley STMT812251-1

#2

Betyg: 4.7
4.7/5

Varumärket Stanley har tagit fram denna mer kompakta och prisvänliga domkraft STMT812251-1. Tack vare sin storlek är modellen enklare att förvara i bilen och redo att användas närhelst du behöver lite hjälp vid till exempel däckbyte. Domkraften klarar av en maximal vikt på 2 ton och är därmed ett särskilt bra val för lite mindre fordon.

Domkraften är försedd med rejäla hjul som också är svängbara för att ge dig mer rörelsefrihet. Detta gör det även enklare att få domkraften på plats under arbetet. Den breda ramkonstruktionen ger dig en god stabilitet och bidrar också till att domkraften håller längre. Ett mycket väldesignat och prisvänligt val för dig med en lägre budget. 

Fördelar

Nackdelar

Facom DL.3CLP

Den bästa domkraften på marknaden. Dock något dyr, därför ligger den på rank #3. Är du en person som nyttjar en domkraft ofta är Facoms DL 3clp ett solklart val.

#3

Betyg: 4.5
4.5/5

Pris: 💰💰💰💰💰
Lyfthöjd och kapacitet: 😍😍😍😍😍
Vikt: ⚖️⚖️(42 kg)

Om du letar efter ett premiumval som är rejäl och klarar av en högre maximal belastning är det framför allt Facom DL.3CLP som du bör kika lite extra på. Domkraften har en ingångshöjd på 100 millimeter och en lyfthöjd på 533 millimeter. Trots sin kapacitet (3 ton) har också domkraften en något lägre vikt på 42 kilo. Detta gör den enklare att bära runt eller lyfta ut från bagageluckan när den behöver användas.

Vad som gör denna premiummodell utmärkande är framför allt att den är mer praktisk att använda vid lägre markhöjd. Den har dessutom försetts med en dubbel kolvmekanism som gör att du kan lyfta fordonet snabbare. Ett mycket effektivt val för dig som har en högre budget.

Fördelar

Nackdelar

Köpguide – Vad man ska tänka på vid köp av domkraft

En domkraft är framtagen för att du ska kunna lyfta tunga föremål som fordon på ett smidigt sätt. Vid däckbyte är en domkraft en mycket praktisk hjälpreda. Men det är också viktigt att du investerar i en domkraft som passar det ändamål den ska användas till. Detta är några punkter som du bör ha i åtanke:

Maximal belastning

För att domkraften ska vara smidig att använda är det viktigt att domkraftens maximala belastning passar ditt fordon. En fördel är att välja en mer multifunktionell domkraft som kan användas för både mindre personbilar och husvagnar. Har du ett större fordon är det viktigt att du väljer en domkraft som är mer kraftfull.

Hur enkel är den att använda

För att en domkraft ska vara praktisk att använda ska den vara designad efter din erfarenhet. Välj en modell som är enkel att fästa vid fordonet och använda under arbetet. Framför allt om du har väldigt lite erfarenhet av att använda en domkraft.

Säkerhetsfunktioner

Om du behöver lyfta bilen högre för att arbeta under fordonen är den kanske allra viktigaste punkten att du väljer en domkraft med hög säkerhet. Domkraften ska vara stabil och vara försedd med rejäla säkringar för att det inte ska finnas någon risk att bilen hamnar på dig när du ligger under.

Domkraft

 • Hur använder man en domkraft?
  Säkerställ att domkraften är placerad på en plan yta utan lutning. Fäst sedan domkraften i fordonets domkraftsfästen. Sedan kan du börja lyfta fordonet med domkraften.
 • Vilken är den bästa domkraften för personbilar?
  Det rekommenderas att du väljer en domkraft på minst 2 ton för normala personbilar. Men för större personbilar, husvagnar eller liknande är det en fördel om du väljer en domkraft som har en högre maximal belastning än detta.
 • Hur vi har valt ut produkterna till vår topplista?
  För att kunna välja ut marknadens bästa produkter till topplistan påbörjade vi arbetet med att läsa flera recensioner, tester och expertutlåtanden om domkrafter. Frågorna som vi främst ville få svar på var, hur bör de vara designade för att vara enkla och säkra att använda, samt vilken maximal kapacitet är optimalt för de flesta privatpersoner? De modeller vi slutligen valde ut att skriva lite extra om har också placerat sig högt på andra topplistor, samt har även fått bra kundrecensioner. För att du ska kunna göra ett bra val för dig är det dock trots allt viktigt att du också tar personliga preferenser i åtanke.
 • Hur funkar den domkraft?
  En domkraft är ett verktyg som används för att överföra mekanisk kraft från en användares hand till ett föremål. Domkraften fungerar genom att den använder tekniken för hydraulik, vilket innebär att den använder olika typer av olika tryck för att förflytta olika material. När man trycker på handtaget på en domkraft, så ökar trycket i hydraulikcylindern, vilket i sin tur pressar ner det föremål som domkraften är fäst vid. På så sätt kan en domkraft användas för att lyfta tunga föremål och för att applicera kraft på olika saker.
 • Sammanfattning

  Att ha en domkraft i fordonet när du behöver byta däcket utmed vägbanan eller lyfta bilen för att se över mekaniken är mycket fördelaktigt. Om du har kunskapen att själv byta däcken inför till exempel vintersäsongen kan du spara en hel del pengar. Dessutom behöver du inte vänta på en ledig tid hos bilmekanikern.

  För att domkraften ska vara skräddarsydd för dig är det viktigt att du har ditt fordon i åtanke. Domkraften ska också vara enkel att använda och vara utrustad med säkerhetsfunktioner som gör den stabil att använda. Se över din budget och välj sedan en modell på topplistan som passar dig bäst.