Senast uppdaterad: juni, 2024

Betongblandare Bäst i test

Gör så du sparar tid vid flera arbeten!

Bästa betongblandaren / cementblandaren

En betongblandare är för många arbeten en nödvändig investering och underlättar när du behöver jobba med gips, betong eller cement. Beroende på hur mycket material du använder finns det lite olika typer av betongblandare som du kan investera i. Fördelen är att du inte behöver vända betong för hand, vilket också är knepigt om du vill få en jämn smet. Vi listar tre betongblandare som du bör kika lite extra på. Vi har inkluderat val som passar både den händige hemmafixaren eller dig som letar efter en betongblandare att använda inom ditt yrke.

Testvinnare

Stark blandare, många fina småfinesser. Riktigt billig val för dig som redan har en trumma att blanda i.

💰 Prisklass: BILLIG
😍 För dig som redan har trumma

Premiumval

Enligt oss marknadens bästa betongblandare. Dyr, men riktigt riktigt grym. För dig som blandar ofta.

💰 Prisklass: Dyr
😍 För proffset

För dig som behöver både trumma och blandare inom

💰 Prisklass: Medel
😍För hemmafixaren

Dewalt DWD241-QS

#1

Sågen som har nästan allt. Lång garanti, styrka, säkerhet, självinställning, bra omdömen och bra pris.

Betyg:4.9
5/5

💰 Prisklass: BILLIG
😍 För dig som redan har trumma

På topplistans förstaplats har vi valt att placera Dewalts betongblandare DWD241-QS. Den har försetts med en extra stark 3-växlad motor med en effekt på 1 800 watt, för att modellen ska kunna ha fler blandningsområden. 

Förutom betong kan den också användas till gips och epoxi. För att du ska kunna skräddarsy maskinen mer efter dina önskemål har den även försetts med en justerbar hastighet och strömbrytare så du kan arbeta mer säkert.

En annan faktor som gör att du kan jobba mer praktiskt är att denna betongblandare har mycket bekväma handtag och en design som gör den enkel att använda. Tack vare sin form kanske detta inte är det bästa valet om du behöver blanda större mängder betong eller gips. Men passar utmärkt för flera andra bestyr och säljs också till ett bra pris.

Fördelar

Nackdelar

Luna Belle Mini 150

#2

Betyg: 4.7
4.7/5

💰 Prisklass: Dyr
😍 För proffset

Premiummodellen Belle Mini 150 från varumärket Luna är ett mycket bra val när du behöver blanda mycket betong samtidigt. Denna betongblandare har en mer klassisk form och är helt fristående vilket gör den mycket enkel att använda.

Här har du en behållare som rymmer 136 liter och är dubbelisolerad för att betongblandaren ska vara robust och hålla i många år. En fördel är också att trumman är avtagbar för att enkelt kunna rengöras mellan användning. Detta bidrar i sin tur också till att betongblandaren håller längre. 

För dig med en liten högre budget är Belle Mini 150 ett utmärkt val. Den passar också bra till företag eller dig som letar efter en mer rejäl betongblandare att använda inom ditt yrke.

Fördelar

Nackdelar

ABM P 135

Bra prislapp, stark motor, flera användare har utryckligen berättat om hur nöjda dem är med sågen.

#3

Betyg: 4.3
4.5/5

💰 Prisklass: Medel
😍För hemmafixaren

Betongblandaren ABM P 135 har också en klassisk design och hög kapacitet som gör den till en bra investering för flera olika typer av jobb. I trumman som rymmer 110 liter, kan du blanda cement, betong eller gips och få en mycket jämn fördelning. Betongblandaren har även försetts med en nollspänningsutlösning så du kan arbeta säkert och mer bekvämt under dagen.

En för- och nackdel med denna betongblandare är att den har en ganska hög vikt på 48 kilo. Detta kan göra det lite knepigare att flytta runt betongblandaren mellan olika arbetsplatser. Men däremot säkerställer detta också att blandaren står stabilt på plats. En rejäl modell som håller vad den lovar!

Fördelar

Nackdelar

Jämförelse:

Modell Dewalt DWD241-QS ABM P 135 Luna Belle Mini 150
Pris 3 119 kr 9 545 kr 15 199 kr
Leveranstid 9-14 dagar Unknown 7-8 dagar
Motorstyrka (W) 1800 600 550
Volym (liter) 136
Varvtal (r/min) 225-400/550/725 24
Nollspänningsutlösare Nej Ja Nej
Dubbelisolering Nej Nej Ja
Möjlighet att köra som skott Nej Nej Ja
Specialpressad plåt i trumma Nej Nej Ja
Lättdemonterbar trumma Nej Nej Ja
Medföljande stativ Nej Nej Ja

Köpguide – Vad man ska tänka på vid köp av betongblandare

Valet av betongblandare bör egentligen baseras på tre stycken faktorer, vilka vi ska gå igenom här. Ha också din budget i åtanke eftersom detta också kommer att spela roll för vilka modeller du har att välja mellan.

Storlek på trumman

Hur mycket betong behöver du för det arbete du ska utföra? Detta kommer att avgöra hur stor kapacitet betongblandaren bör vara försedd med för att vara ett bra val för dig. Men även för mindre projekt kommer en större kapacitet vara en stor fördel.

 

Är betongblandaren rejäl?

För att blandaren ska hålla under en lång tid och även för att den ska kunna stå stabilt på samtliga underlag är det viktigt att den har en rejäl konstruktion. Trumman får gärna vara dubbelisolerad och ha en tålig design som tål olika typer av väder.

Förflyttning av betongblandaren

Om du ofta behöver förflytta betongblandaren mellan olika områden på arbetsplatsen är det en fördel om betongblandaren har en mer genomtänkt konstruktion som gör den enkel att flytta omkring. Det är till exempel en fördel om den har försetts med hjul eller har en lättare vikt.

flödesschema

Frågor och svar

Det finns egentligen två stycken olika typer av betongblandare. Antingen fristående modeller som blandar åt dig och som roterar självständigt. Eller handhållna betongblandare som passar bättre när du behöver blanda lite mindre mängder betong, gips eller liknande material. 

 

En fristående modell är däremot mer kostsam och värt att ta i beräkningen när du väljer vilken betongblandare du vill investera i.

Blanda betongen i behållaren och tillsätt lite vatten i taget. Som en tumregel krävs det ungefär 2 liter vatten per 20 kilo betong. För allra bästa konsistens på betongen bör smeten blandas i ungefär 10 minuter.

Du bör investera i en betongblandare när du behöver arbeta med mer än en kubikmeter betong. En större kapacitet ger dig mer frihet när du jobbar eftersom du inte behöver blanda till ny betong flera gånger. Kapaciteten anges alltid i liter och det finns flera större betongblandare med en kapacitet på över 100 liter som du kan kika på. Även för lite mindre byggprojekt kommer en betongblandare med en större kapacitet vara ett bra val.

En betongblandare bör ha en hög nog effekt för att kunna blandar betongen ordentligt. En effekt på minst 550 watt är vanligt för mindre betongblandare medan större betongblandare.

Vissa betongblandare är utformade för att användas för blandning av andra material som gips eller epoxi. Se till att läsa produktens specifikationer för att se om den är lämplig för det material du planerar att använda den för.

Innan du använder en betongblandare, se till att du har rätt skyddsutrustning, inklusive skyddshandskar, skyddsglasögon och hörselskydd. Läs och följ alla säkerhetsinstruktioner som medföljer betongblandaren.

Det är i princip samma sak. Det är möjligt att använda en betongblandare för att blanda cement. Betongblandare är utformade för att kunna hantera olika material som cement, sand och sten, så det borde inte vara något problem att använda en betongblandare för att blanda cement. Men det är viktigt att se till att du följer rätt förhållande mellan cement, sand och sten och att du använder rätt mängd vatten för att få rätt konsistens. Det är också viktigt att notera att vissa betongblandare kan ha begränsningar för volymen av cement som de kan hantera, så det är viktigt att kolla specifikationerna för din betongblandare innan du använder den för att blanda cement.

Hur vi har valt ut produkterna till vår topplista

För att kunna välja ut produkterna till denna topplista har vi framför allt valt att jämföra marknadens olika modeller av betongblandare. Detta gav oss en bra uppfattning om vilka modeller som står ut från mängden och hur en välkonstruerad betongblandare bör vara uppbyggd. 

 

Därefter har vi jämfört vår egna analys med andra hemsidor för att kunna göra en mer rättvis bedömning. Vi har fokuserat på att ta med betongblandare som har presterat bra i olika tester och som även har goda kundrecensioner.

Sammanfattning

En betongblandare kommer att underlätta både när du ska genomföra stora eller små byggprojekt som kräver användning av betong, gips eller cement. Blandaren fördelar betongen jämnt och säkerställer också att den inte torkar i behållaren. Välj en betongblandare som passar det jobb den ska användas till och såklart även din budget. Sedan kan du spara massor av tid när du behöver arbeta med betong.