Senast uppdaterad: maj, 2024

Kap och gersåg bäst i test

Bästa kap och gersåg

Att hitta den bästa kap- och gersågen för ditt snickeriprojekt kan vara en utmaning. Det finns ett stort antal modeller tillgängliga på marknaden med olika funktioner, priser och kvaliteter. Men med rätt verktyg kan du göra jobbet enklare, snabbare och mer precist. I denna artikel kommer vi att undersöka och jämföra några av de bästa kap- och gersågar på marknaden idag för att hjälpa dig att hitta det bästa valet för dina behov.

Bosch GCM12SD Dual-Bevel Glide Compound Miter Saw är en kraftfull kap- och gersåg som anses vara en av de bästa på marknaden. Denna såg har en innovativ ”glide” -mekanism som ger smidig och precis kapning, och har också ett dubbel lutningsvinkel för enkel justering av sågen vid komplexa kapningar.

DeWalt DWS780 Double Bevel Compound Miter Saw är en högpresterande gersåg som är idealisk för professionella snickare och hemmafixare. Denna såg är utrustad med en rad imponerande funktioner som garanterar noggrannhet och effektivitet vid kapning av trä, metall och plast.

Makita LS1019L Dual-Bevel Sliding Compound Miter Saw är en kraftfull kap- och gersåg som är utformad för att ge noggranna och rena snitt. Med en stor skärkapacitet och många användbara funktioner, är denna såg ett populärt val bland professionella snickare och hantverkare.

#1 Bosch GCM12SD

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Glide-mekanismen ger en smidig och precis kapning av materialet.
 • Dubbel lutningsvinkel ger enkel justering av sågen vid komplexa kapningar.
 • Kapacitet på upp till 14 tum ger möjlighet att skära igenom större material.
 • Kompakt design gör den enkel att transportera och lagra.
 • Lättanvända reglage gör att sågen är lätt att använda även för oerfarna användare.

Nackdelar:

 • Bosch GCM12SD är relativt dyr, vilket kan göra den mindre tillgänglig för vissa användare.
 • Trots sin smidiga glide-mekanism kan sågen bli ganska tung att använda under längre perioder.

Sammanfattningsvis är Bosch GCM12SD Dual-Bevel Glide Compound Miter Saw en högkvalitativ kap- och gersåg som erbjuder imponerande precision och kapacitet. Den är lätt att använda, men kan vara dyr och tung vid längre användning. Sammantaget är detta verktyg en utmärkt investering för seriösa hantverkare som behöver en pålitlig såg för större projekt. Betyget blir en stark 5/5.

 

#2 DeWalt DWS780

Betyg: 4,5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Dubbelkapa funktion gör att du kan justera vinkeln på sågen för snabb och enkel kapning av material från olika vinklar.
 • LED-belysning ger tydlig och noggrann sikt på det område du ska såga och garanterar en exakt kapning.
 • Det justerbara lasersystemet ger också ökad precision vid kapning av trä och andra material.
 • Ett högkvalitativt och kraftfullt 15-amp motor ger snabb och effektiv kapning av material.
 • En inbyggd dammpåse samlar upp sågspån och håller arbetsområdet rent och städat.
 • Lätt att justera och använda med intuitivt kontrollpanel.

Nackdelar:

 • Med en vikt på över 60 pounds kan det vara svårt att flytta eller transportera denna såg, särskilt om du jobbar på flera platser.
 • Priset är högre än vissa andra gersågar på marknaden, vilket kan vara ett avskräckande faktor för vissa användare.
 • Vibrationer kan förekomma vid kapning av vissa material, vilket kan påverka noggrannheten och precisionen vid kapning.

 DeWalt DWS780 Double Bevel Compound Miter Saw är en kraftfull och mångsidig gersåg som är idealisk för professionella snickare och hemmafixare. Det imponerande utbudet av funktioner, inklusive dubbelkapning, LED-belysning och lasersystem, gör det enkelt att uppnå en hög grad av precision vid kapning av material. Med en inbyggd dammpåse och intuitiv kontrollpanel är detta en bekväm och effektiv gersåg som kan hjälpa dig att utföra en mängd olika projekt på ett enkelt och effektivt sätt. Även om priset kan vara högt för vissa användare, är det ändå ett värdefullt och högkvalitativt verktyg som kommer att hålla länge och leverera utmärkta resultat. Baserat på dessa fördelar och nackdelar ger vi DeWalt DWS780 Double Bevel Compound Miter Saw en betyg på 4,5/5 och rekommenderar den som en av de bästa gersågarna på marknaden idag.

 

#3 Makita LS1019L

Betyg: 4,5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Stor skärkapacitet: Sågen kan skära upp till 12 tum breda och 6-5 / 8 tum höga stockar vid 90 grader, vilket gör den till en av de mest kapabla sågarna på marknaden.
 • Kraftfull motor: Med en 15 amp motor kan Makita LS1019L enkelt klippa genom hårda träslag och tjocka stockar.
 • Smidig och stabil: Sågen har en unik 2-stycks ”ägg” -formad vagn och linjärt kullagersystem, vilket ger en jämn och stabil glidning för smidiga och noggranna snitt.
 • Justerbar laser: En inbyggd laser hjälper till att rikta in snittet exakt där du vill ha det.
 • Dubbel lutning: Sågen har dubbel lutning med inställningar för både vänster och höger lutning upp till 48 grader.

Nackdelar:

 • Pris: Makita LS1019L är en dyrare kap- och gersåg än många andra på marknaden, vilket kan vara ett avskräckande för vissa konsumenter.
 • Tyngre: På 69,7 pund är den här sågen tung att flytta runt på arbetsplatsen. Detta kan vara en nackdel för de som behöver flytta sin såg ofta.

Makita LS1019L är en kraftfull och robust kap- och gersåg som kan hantera stora arbetsstycken och klippa genom hårda träslag. Med en smidig och stabil glidning, justerbar laser och dubbel lutning, är den här sågen ett populärt val bland professionella snickare och hantverkare. Även om priset är högt och den är tung, är Makita LS1019L fortfarande en utmärkt kap- och gersåg som är värd investeringen för seriösa användare. Betyg: 4.5/5.

 

#4 Festool Kapex KS 120 REB

Bra prislapp, stark motor, flera användare har utryckligen berättat om hur nöjda dem är med sågen.

Betyg: 4/5
4/5

Festool Kapex KS 120 REB är en kraftfull och högpresterande gersåg som rankar som nummer 4 i vår bäst-i-test artikel för kap och gersågar. Den har en innovativ design som gör att den kan göra snabba och exakta snitt i en mängd olika material. Här följer en detaljerad lista över för- och nackdelar med Festool Kapex KS 120 REB:

Fördelar:

 • Precis kapning: Denna gersåg har en innovativ design med dubbla lasersikten som gör det möjligt att göra exakta snitt med hög precision.
 • Bra kapacitet: Sågen har en 12-tums sågklinga och kan skära genom material med en tjocklek på upp till 4 3/4 tum.
 • Sladdlös användning: Med hjälp av ett separat batteri kan sågen användas utan sladd vilket ökar dess portabilitet och flexibilitet.
 • Enkel användning: Med en intuitiv pekskärm och förinställda vinklar kan denna gersåg användas utan att du behöver ställa in den varje gång.
 • Lätt att transportera: Sågen har en lätt och kompakt design som gör den lätt att transportera från arbetsplats till arbetsplats.

Nackdelar:

 • Hög prislapp: Denna gersåg är relativt dyr jämfört med andra gersågar på marknaden.
 • Inte lika kraftfull som vissa konkurrenter: Trots att den har en hög prestanda, har vissa användare noterat att den inte är lika kraftfull som vissa av dess konkurrenter.
 • Väger en del: Festool Kapex KS 120 REB är inte den lättaste gersågen på marknaden vilket kan göra det svårt att hantera den under längre perioder.

Sammanfattningsvis är Festool Kapex KS 120 REB en imponerande gersåg med hög precision och kapacitet. Även om den är dyrare än vissa av dess konkurrenter, erbjuder den innovativ teknik som ger användaren möjlighet att göra snabba och exakta snitt. Dess höga prestanda och intuitiva pekskärm gör det enkelt att använda denna gersåg, även om dess vikt kan vara en nackdel för vissa användare.

 

#5 Hitachi C12RSH2

Bra prislapp, stark motor, flera användare har utryckligen berättat om hur nöjda dem är med sågen.

Betyg: 4/5
4/5

Hitachi C12RSH2 Dual Bevel Sliding Compound Miter Saw är en kraftfull gersåg med dubbel fas och glidfunktion. Sågen har en 15-amps motor som kan nå upp till 4000 varv per minut. Den har också en dubbel lasersiktsfunktion för att säkerställa precision vid kapning. Detta verktyg har rankats som nummer 5 i vår bästa i test-lista med en betygsättning på 4/5.

Fördelar:

 • Dubbel lasersiktsfunktionen ger användaren en tydlig bild av kapplatsen och minskar risken för felaktiga kapningar.
 • Glidfunktionen gör att sågen kan skära större stycken material än andra modeller.
 • Dubbel fasen gör att sågen kan ställas in på olika vinklar för mer flexibilitet vid kapning.
 • 15-amps motorn är tillräckligt kraftfull för att hantera även tungt trä.
 • Sågen har en integrerad dammutsugningsfunktion som hjälper till att hålla arbetsområdet rent och säkert.

Nackdelar:

 • Sågen kan vara lite tung att bära runt, vilket kan göra den mindre portabel än vissa andra modeller.
 • Vissa användare kan ha svårt att justera vinklarna på sågen, vilket kan göra det svårt att uppnå precision i kapningarna.

Sammanfattning: Hitachi C12RSH2 Dual Bevel Sliding Compound Miter Saw är en kraftfull och flexibel gersåg med många användbara funktioner. Med dubbel lasersiktsfunktionen och glidfunktionen kan du skära stora och tunga material med precision. Trots att det kan vara lite tungt att bära runt, är denna såg ett utmärkt val för all typ av kapning. Det är en bra gersåg som ger valuta för pengarna och är väl värd att överväga för seriösa hantverkare.

 

Köpguide

 

Att köpa en kap- och gersåg kan vara en förvirrande uppgift för många människor, speciellt om du inte är bekant med verktyg eller inte vet vad du ska leta efter. Här är en köpguide som kan hjälpa dig att välja rätt kap- och gersåg för dina behov:

 1. Vilken typ av såg behöver du? Det finns två huvudtyper av kap- och gersågar: släta och glidande. En slät kap- och gersåg har en fast sågblad och är idealisk för mindre jobb som inte kräver att du kapar breda stockar eller stora trämöbler. En glidande kap- och gersåg å andra sidan, har en rörlig sågblad och är bättre lämpad för större projekt och breda stockar.

 2. Vilken storlek på sågen behöver du? Sågens bladstorlek är en annan viktig faktor att tänka på. Mindre sågar med bladstorlekar på 7 tum är tillräckliga för mindre jobb, medan större sågar med bladstorlekar på 10 tum eller mer är bättre lämpade för större projekt.

 3. Dual-bevel eller inte? Dual-bevel kap- och gersågar ger dig möjligheten att justera sågen både till höger och vänster, vilket gör det lättare att göra exakta snitt. Om du gör avancerade snitt och hantverk, kan en dual-bevel såg vara ett bra val.

 4. Sågens motorstyrka Ju kraftfullare motorn är, desto lättare blir det att göra exakta snitt i hårt trä eller tjocka stockar. Se till att välja en såg med tillräckligt med motorstyrka för att klara av de jobb du planerar att utföra.

 5. Sågens vikt och storlek Kap- och gersågar kan vara tunga och skrymmande. Om du planerar att flytta din såg runt på arbetsplatsen, se till att välja en såg som är lätt nog för att du ska kunna hantera den.

 6. pris Sist men inte minst, tänk på priset. Kap- och gersågar finns i olika prisklasser, från budgetalternativ till professionella sågar med hög kvalitet och högre pris. Bestäm din budget och välj en såg som är i linje med dina behov och budget.

Att köpa en kap- och gersåg kan vara en stor investering, men det är en som kan hålla i många år om du väljer rätt. Genom att tänka på dessa faktorer när du köper en kap- och gersåg kan du hitta en såg som är idealisk för dina behov och kommer att hålla länge.

 

Frågor och svar

En kap- och gersåg är ett elverktyg som används för att såga rakt och i vinklar, vanligtvis för att skära trä eller plast. Den är vanligtvis utrustad med en roterande klinga som rör sig upp och ner genom materialet som ska sågas. Kap- och gersågar är mycket användbara för snickeri- och byggarbete.

En kap- och gersåg är en portabel såg som kan flyttas runt på arbetsplatsen och användas för att göra snabba och exakta snitt. En bordsåg, å andra sidan, är en stationär såg som är monterad på en arbetsbänk eller bord och används för att göra längre och mer precisionsinriktade snitt.

Några viktiga egenskaper att leta efter när man köper en kap- och gersåg inkluderar kraften i motorn, bladets storlek och material, sågens skärkapacitet och om den har funktioner som justerbar hastighet och dammsamlare.

Det beror på sågens design och bladtyp. Vissa kap- och gersågar är utformade för att klara av att skära metall, medan andra är mer lämpade för att skära trä och plast. Det är viktigt att kolla tillverkarens rekommendationer och använda rätt blad för det material som ska sågas.

Några säkerhetstips att tänka på när man använder en kap- och gersåg inkluderar att använda skyddsutrustning som ögonskydd och hörselskydd, att hålla händerna borta från sågens klinga och att följa tillverkarens anvisningar för korrekt användning och underhåll.

Sammanfattning

I denna session har vi diskuterat kap- och gersågar, som är användbara verktyg för träbearbetning. Vi har sett exempel på fem olika modeller, Bosch GCM12SD, DeWalt DWS780, Makita LS1019L, Festool Kapex KS 120 REB och Hitachi C12RSH2, och diskuterat deras för- och nackdelar. För att välja rätt såg, behöver man tänka på faktorer som sågkapacitet, skärprecision, ergonomi och pris. Vi har också gett några tips på vad man bör tänka på när man köper en kap- och gersåg. Slutligen har vi tagit upp fem vanliga frågor om kap- och gersågar och givit svar på dem. Sammantaget är kap- och gersågar mångsidiga verktyg som kan göra träbearbetning lättare och mer precis, men det är viktigt att välja en modell som passar dina behov och budget.