Senast uppdaterad: maj, 2024

Skyddsglasögon Bäst i Test

Bästa skyddsglasögonen

I den ständigt växande världen av personlig skyddsutrustning är det viktigt att hitta rätt verktyg för jobbet. När det kommer till dina ögon, är valet av skyddsglasögon viktigt. Med en överväldigande mängd märken, modeller och funktioner kan det vara svårt att navigera. I denna artikel har vi gjort grovjobbet åt dig. Vi har granskat, jämfört och rankat skyddsglasögon av toppkvalitet, så att du kan fokusera på vad som verkligen räknas – ditt arbete.

MILWAUKEE Premium skyddsglasögon representerar mycket mer än bara ett skyddande redskap. De är en symbol för kvalitet, hållbarhet och professionellt hantverk. Deras design är det perfekta svaret på de behov som uppstår inom alla sorters arbetsmiljöer, både inomhus och utomhus, med ett oöverträffat fokus på att säkerställa optimal säkerhet.

3M PELTOR SecureFit Comfort SF408AS är inte bara skyddsglasögon, de är ett bevis på 3M’s åtagande att skapa förstklassiga produkter som kombinerar funktionalitet med användarkomfort. Dessa skyddsglasögon är designade med en uppmärksamhet på detaljer som prioriterar användarkomfort och en överlägsen passform, utan att kompromissa med det oumbärliga skydd som krävs i de flesta arbetsmiljöer.

Hellberg produkter som är känt för deras tillförlitlighet och kvalitet och dessa professionella och tåliga skyddsglasögon är inget undantag. Framställda för att stå emot tuffa arbetsmiljöer, kombinerar HELLBERG Krypton robusthet med en konsekvent bekväm passform. Deras design främjar långvarig användning och säkerställer att arbetare kan fortsätta sin arbetsdag utan att kompromissa med komfort eller säkerhet.

#1 MILWAUKEE Premium

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Allsidig användning: MILWAUKEE Premium glasögon är utformade för att användas både inomhus och utomhus, vilket gör dem idealiska för en mängd olika arbetsmiljöer.
 • Klara glas: Den klara linsen ger överlägsen synlighet utan att kompromissa med skyddet.
 • Avtagbar ram: Den avtagbara ramen ger extra skydd mot smuts och repor, vilket bidrar till glasögonens livslängd.
 • Premiumkvalitet: MILWAUKEE är känt för sin kvalitet och dessa skyddsglasögon är inget undantag. De är hållbara och byggda för att tåla tuffa arbetsförhållanden.

Nackdelar:

 • Inget UV-skydd: Till skillnad från vissa andra modeller på marknaden, saknar MILWAUKEE Premium UV-filter. Detta kan vara en nackdel för dem som arbetar utomhus under långa perioder.
 • Inget imskydd: MILWAUKEE Premium har inte explicit angivet något imskydd, vilket kan vara ett problem i fuktiga eller varma arbetsförhållanden.

MILWAUKEE Premium är det självklara valet för dem som söker högkvalitativa, professionella skyddsglasögon. Trots vissa brister i form av UV- och imskydd, är de exceptionellt bra för de flesta arbetsmiljöer tack vare deras klara glas och avtagbara ram som skyddar mot smuts och repor. Högsta kvalitet och hållbarhet gör dem till vårt toppval i detta test.

#2 3M PELTOR SecureFit Comfort SF408AS

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Spegellins: Skyddsglasögonen kommer med en spegellins som bidrar till ökad komfort i ljusa arbetsmiljöer.
 • Resistent mot repor och imma: En beläggning på linsen skyddar mot imma och repor, vilket förlänger linsens livslängd och optimerar synkvaliteten under alla arbetsförhållanden.
 • Anpassningsbar passform: Med justerbara näsbryggor är dessa glasögon anpassningsbara till individuella ansiktsformer och storlekar för optimal komfort.
 • Hörselkåpors kompatibilitet: De supertunna och mjuka skalmarna gör dessa skyddsglasögon komfortabla att bära även när du använder hörselkåpor.
 • UV-skydd: Polykarbonatglaset absorberar 99,9 % UVA och UVB strålning, vilket ger extra skydd för ögonen i utomhusmiljöer.

Nackdelar:

 • Inget mörknande glas: Till skillnad från vissa andra modeller på marknaden, har dessa skyddsglasögon ingen fotokromatisk lins som mörknar i solljus, vilket kan vara en nackdel för de som arbetar utomhus under olika ljusförhållanden.

3M PELTOR SecureFit Comfort SF408AS imponerar med sin kombination av komfort och robusthet. Deras förmåga att skydda mot repor, imma och UV-strålning gör dem till ett utmärkt val för många arbetare. Trots att de saknar en fotokromatisk lins, kompenserar deras anpassningsbarhet, skydd och bekvämlighet mer än väl för detta. De är ett starkt val för alla som behöver skyddsglasögon som är kompatibla med andra personliga skyddsutrustningar som hörselkåpor.

#3 HELLBERG Krypton

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Komfortabel design: HELLBERG Krypton är designade för långvarig användning. De är bekväma, vilket gör dem idealiska för arbete över längre perioder.
 • Uthålligt skydd: De är hållbara och erbjuder motståndskraft mot repor och imma, vilket säkerställer optimal synkvalitet under olika arbetsförhållanden.
 • UV-skydd: Dessa skyddsglasögon erbjuder skydd mot UVA/UVB ljus, vilket gör dem lämpliga för arbete utomhus.
 • Tuffa miljöer: Perfekt för arbete i tuffa miljöer, HELLBERG Krypton skyddsglasögon är robusta och pålitliga.

Nackdelar:

 • Inget mörknande glas: Till skillnad från vissa andra modeller på marknaden, saknar dessa skyddsglasögon fotokromatisk lins, vilket kan vara en nackdel för de som arbetar utomhus under olika ljusförhållanden.
 • Ingen anpassningsbar passform: Medan de är designade för komfort, saknar dessa glasögon justerbara näsbryggor, vilket kan påverka passformen för olika ansiktsformer.

HELLBERG Krypton skyddsglasögon erbjuder ett robust och pålitligt ögonskydd för tuffa arbetsmiljöer. Trots att de saknar vissa funktioner som fotokromatisk lins och anpassningsbar passform, kompenserar de med sin tåliga design och höga motståndskraft mot repor och imma. Om du arbetar i en krävande miljö och behöver ett par hållbara och bekväma skyddsglasögon, är HELLBERG Krypton ett utmärkt val.

#4 3M PELTOR SecureFit 600 SF611AS

Kunder är särskilt nöjda med dessa skyddsglasögon på grund av deras polariserande lins, bekväma design och UV-skydd.

Betyg: 4/5
4/5

3M PELTOR SecureFit 600 SF611AS är skyddsglasögon som visar 3M:s ihärdiga fokus på att skapa produkter som levererar både pålitligt skydd och överlägsen komfort. Dessa högkvalitativa skyddsglasögon är utformade med både säkerhet och användarvänlighet i åtanke, vilket gör dem till ett utmärkt val för en mängd olika arbetsmiljöer.

Fördelar:

 • Polariserande lins: Dessa glasögon hjälper till att minska bländning och reflekterande ljus, vilket gör dem idealiska för utomhusanvändning.
 • Repskyddad lins: Håller dina linser fria från repor och skador, vilket ökar livslängden på produkten.
 • UV-skydd: Skyddar dina ögon från skadliga UV-strålar, vilket är viktigt för de som arbetar utomhus.
 • Bekväm design: Skalmarnas design gör glasögonen bekväma att bära under långa arbetspass.

Nackdelar:

 • Kompatibilitet med hörselskydd: Beroende på form och storlek kan dessa glasögon vara obekväma att bära med vissa typer av hörselskydd.
 • Inget uttryckligt imskydd: Medan de har en rep- och UV-resistent beläggning, verkar det inte finnas någon särskild teknik för att förhindra att de immar igen.

3M PELTOR SecureFit 600 SF611AS är ett starkt val för dem som letar efter högkvalitativa skyddsglasögon. De har flera starka fördelar, inklusive en polariserande lins, UV-skydd, och en bekväm design. Trots några mindre nackdelar, såsom eventuella kompatibilitetsproblem med vissa hörselskydd och brist på uttryckligt imskydd, levererar dessa skyddsglasögon fortfarande en stark prestanda. 

#5 MILWAUKEE Enhanced

Kunder är särskilt nöjda med dessa skyddsglasögon på grund av deras repskyddade linser, flexibla skalmar och UV-skydd.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

MILWAUKEE Enhanced erbjuder skyddsglasögon med det kvalitativa skydd och hållbarhet som är känt från MILWAUKEE, samt enkla detaljer som ger användaren en förbättrad upplevelse.

Fördelar:

 • Repskyddade linser: Dessa glasögon håller linserna fria från skador, vilket förlänger produktens livslängd.
 • UV-filter: Ger effektivt skydd mot skadliga UV-strålar, vilket är viktigt för de som arbetar i direkt solljus.
 • Motstånd mot yrsel: Glasögonen är utformade för att minimera yrsel vid långvarig användning, vilket ökar komfort och produktivitet.
 • Flexibla skalmar: Ger en skön passform för alla användare, vilket ökar komfort under långa arbetspass.

Nackdelar:

 • Inget uttryckligt imskydd: Trots dess andra fördelar, verkar dessa glasögon sakna specifik teknologi för att motverka imbildning på linserna.
 • Mindre robust konstruktion: Jämfört med andra modeller på denna lista, kan konstruktionen av MILWAUKEE Enhanced upplevas som mindre robust.

MILWAUKEE Enhanced är ett solitt val för alla som söker tillförlitliga skyddsglasögon. Trots några nackdelar, till exempel avsaknaden av imskydd och en något mindre robust konstruktion, levererar de fortfarande en rad viktiga fördelar. Deras resistans mot repor, UV-skydd, motstånd mot yrsel och flexibla skalmar gör dem till ett värdefullt tillägg till varje verktygslåda.

Köpguide

När det kommer till att köpa skyddsglasögon finns det några nyckelfaktorer du bör ta i beaktande för att säkerställa att du väljer rätt par för dina behov. Här är en guide till att navigera igenom dessa faktorer och att göra det bästa valet.

1. Skyddsnivå: Först och främst måste dina skyddsglasögon erbjuda adekvat skydd för dina ögon. Du bör vara uppmärksam på vilken typ av faror du kan ställas inför i din arbetsmiljö. Skyddar de mot partiklar, kemikalier, skadligt ljus, eller kanske till och med laserstrålar? Välj en modell som erbjuder skydd mot de specifika risker du möter.

2. Material: Glasögonens material påverkar både deras hållbarhet och deras skyddsnivå. Polykarbonat är ett populärt val eftersom det är både lätt och mycket starkt, och det erbjuder skydd mot UV-strålning.

3. Passform och komfort: Du kommer sannolikt att bära dina skyddsglasögon under längre perioder, så det är viktigt att de sitter bekvämt. Se till att de inte klämmer, skaver, eller sitter löst. Justerbara skalmar och näsbryggor kan bidra till en bättre passform.

4. Linsbehandlingar: Olika linser och behandlingar kan erbjuda extra skydd. Till exempel kan anti-rep och anti-imma behandlingar bidra till att förlänga livslängden på dina glasögon och förbättra din syn under användning. UV-skydd kan vara viktigt om du ofta arbetar utomhus.

5. Synkvalitet: Glasögonglasets kvalitet är avgörande. Se till att glasögonen inte förvränger din syn och att de inte blir suddiga eller immiga. Vissa glasögon kan också ha färgade eller polariserade linser för att hjälpa till att minska bländning.

6. Pris: Medan du kanske är frestad att spara pengar på skyddsglasögon, bör du komma ihåg att dessa är en investering i din säkerhet. Du kanske vill överväga att betala lite mer för ett par som erbjuder högkvalitativt skydd och hållbarhet.

Genom att tänka igenom dessa faktorer kan du välja ett par skyddsglasögon som inte bara skyddar dina ögon utan också är bekväma att bära. Kom ihåg att säkerheten alltid bör vara din främsta prioritet.

Frågor och svar

Polykarbonat är ett utmärkt material för skyddsglasögon eftersom det är både lätt och mycket starkt. Det är även resistenta mot repor och erbjuder skydd mot UV-strålning, vilket gör det till ett populärt val för skyddsglasögon.

Om du ofta arbetar utomhus kan UV-skydd vara viktigt för att skydda dina ögon mot solens skadliga UV-strålar. Även om du arbetar inomhus, kan vissa ljuskällor, som svetsljus, avge UV-strålning.

Anti-rep behandlingar bidrar till att förlänga livslängden på dina glasögon genom att göra linserna mer resistenta mot repor. Anti-imma behandlingar förhindrar att dina linser blir immiga, vilket kan försämra din syn under användning.

Nej, alla skyddsglasögon är inte en storlek som passar alla. Det är viktigt att prova på glasögonen innan du köper dem för att säkerställa att de sitter bekvämt och ger fullt skydd. Många modeller erbjuder justerbara skalmar och näsbryggor för att förbättra passformen.

Hur ofta du bör byta ut dina skyddsglasögon beror på flera faktorer, inklusive hur ofta du använder dem, vilken typ av arbete du gör, och hur väl du tar hand om dem. Om dina glasögon är repade, spruckna eller skadade på något sätt bör du byta ut dem omedelbart.

Sammanfattning

Skyddsglasögon är en viktig del av personlig skyddsutrustning, särskilt i arbetsmiljöer där ögonskador är en potentiell risk. Att välja rätt skyddsglasögon innebär att ta hänsyn till en mängd faktorer, inklusive typen av arbete som utförs, arbetsmiljön och de personliga preferenserna hos den enskilda användaren. I denna granskning har vi tittat på några av de bästa skyddsglasögonen på marknaden och bedömt dem baserat på deras kvalitet, prestanda och användarvänlighet.

MILWAUKEE Premium toppar vår lista med ett betyg på 5/5. Detta beror på deras exceptionella hållbarhet och användarvänlighet. De erbjuder högkvalitativt skydd för både inomhus- och utomhusarbete, och deras avtagbara ram ger extra skydd mot smuts och repor.

3M PELTOR SecureFit Comfort SF408AS tar en stark andraplats med ett betyg på 4,5/5. Dessa glasögon är särskilt utmärkta för deras komfort och passform. Linsen har en beläggning som skyddar mot både imma och repor, vilket ökar produktens livslängd och användarens synkvalitet.

HELLBERG Krypton med klar lins tar tredjeplatsen med ett betyg på 4/5. Dessa robusta skyddsglasögon erbjuder hög komfort och hållbarhet, vilket gör dem till ett utmärkt val för arbete i tuffa miljöer. Dessutom skyddar den klara linsen mot UVA/UVB-strålning.

3M PELTOR SecureFit 600 SF611AS kommer in på fjärde plats med ett betyg på 4/5. Dessa skyddsglasögon skiljer sig ut genom sin polariserande lins och bekväma design, vilket gör dem idealiska för långvarig användning.

Slutligen kommer MILWAUKEE Enhanced på femte plats med ett betyg på 3,5/5. Dessa skyddsglasögon utmärker sig genom sin hållbarhet och förmåga att användas under en lång tid utan att orsaka obehag. De har också linser som är skyddade mot imma och repor, vilket bidrar till en bättre upplevelse för användaren.

Vid köp av skyddsglasögon bör du ta hänsyn till flera viktiga faktorer. Det är viktigt att välja glasögon baserade på din arbetsmiljö, det potentiella behovet av skydd, samt komfort och passform. Det är också viktigt att se till att de valda glasögonen uppfyller de säkerhetsstandarder som krävs för ditt arbete. En investering i skyddsglasögon av hög kvalitet kan både skydda dina ögon och förbättra din arbetsprestanda.