Senast uppdaterad: maj, 2024

Vinkelslip Bäst i test

Bästa vinkelslipen

En vinkelslip är ett kraftfullt verktyg som kan användas för en mängd olika uppgifter, från slipning och polering till skärning och borttagning av rost. Det är ett nödvändigt verktyg för både hemmafixare och yrkesfolk. Med marknaden översvämmad av otaliga modeller och märken, kan det dock vara svårt att välja det bästa för dina behov. Därför vi har sammanställt denna omfattande jämförelse av de bästa vinkelsliparna 2023 – noggrant testade och granskade för att erbjuda de mest pålitliga och prisvärda alternativen. Dyk in i vår guide och upptäck det perfekta valet för dina specifika behov och preferenser.

Makita DGA506Z är en kraftfull och effektiv vinkelslip som tar slipning och kapning till en ny nivå. Dess imponerande prestanda och pålitlighet gör den till ett perfekt verktyg i både proffsens och hemmafixarens verktygssamling. 

Milwaukee M18 FSAG125X-0X vinkelslip är en förstklassig maskin, känt för sin kraftfulla effektivitet och högkvalitativa konstruktion. Denna modell står ut genom sin ergonomiska design och kapacitet att leverera prestanda i paritet med en 1200W nätdriven maskin, vilket gör den till en utmärkt kandidat

Milwaukee HD18 AG-125-0 vinkelslip är ett verktyg som sätter prestanda och flexibilitet i främsta rummet. Denna 18V maskin har en 125mm skivdiameter och 4-polig högeffektmotor, vilket gör den kapabel att hantera ett brett spektrum av kap- och slipuppgifter med effektivitet och noggrannhet.

#1 Makita DGA506Z

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Kraftfull prestanda: Med en kolborstfri motor matchar denna vinkelslip effekten av en nätdriven maskin, vilket gör att den kan hantera även de tuffaste uppgifterna.
 • Flexibilitet: Tack vare att den är batteridriven ger den användaren friheten att arbeta var som helst utan att behöva vara bunden till en nätkontakt.
 • Kompabilitet: Fungerar med alla Makita 18V Li-ion batterier, vilket ger användaren flexibiliteten att använda befintliga Makita-batterier.
 • Hållbarhet: Den kolborstfria motorn kräver mindre underhåll och har en längre livslängd jämfört med borstade motorer.

Nackdelar:

 • Batteri och laddare ingår ej: Användare måste köpa batteri och laddare separat, vilket kan vara en extra kostnad om de inte redan äger andra Makita-verktyg.
 • Kan vara tung: Som med de flesta kraftfulla vinkelslipar kan denna modell vara lite tyngre än mindre kraftfulla alternativ, vilket kan leda till trötthet vid långvarig användning.

Överlag är Makita DGA506Z en överlägsen vinkelslip för dem som söker hög effekt och pålitlig prestanda. Medan det finns vissa mindre nackdelar, såsom behovet av att köpa batteri och laddare separat, är dessa mindre jämfört med de fördelar som denna vinkelslip erbjuder. Om du är en seriös hantverkare som behöver ett verktyg som kan hålla jämna steg med dina krav, är Makita DGA506Z definitivt ett starkt övervägande.

#2 Milwaukee M18 FSAG125X-0X

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Kraftfull prestanda: Med effekt som motsvarar en 1200W nätdriven maskin, levererar denna vinkelslip exceptionell styrka och effektivitet.
 • Ergonomisk design: Dess lilla växelhus, smalt handtag och vinklat batteri erbjuder förbättrad användarkomfort och optimal åtkomst i trånga utrymmen.
 • Batteridriven: Som en del av Milwaukee’s M18-plattform, är denna vinkelslip batteridriven vilket ger frihet och flexibilitet i användningen.
 • Högkvalitativ konstruktion: Milwaukee är kända för sin robusta och hållbara konstruktion, vilket garanterar lång livslängd.

Nackdelar:

 • Batteri och laddare ingår ej: Precis som med många andra verktyg i denna klass, säljs batteri och laddare separat.
 • Pris: På grund av dess avancerade funktioner och kvalitetsbyggnad kan priset vara högre jämfört med andra vinkelslipar.

Milwaukee M18 FSAG125X-0X vinkelslip erbjuder en imponerande kombination av kraft, komfort och hållbarhet, som stöds av en stark och tillförlitlig konstruktion. Även om batteri och laddare säljs separat och priset kan vara högre än för vissa konkurrenter, levererar denna vinkelslip en pålitlig prestanda som gör den till en värdig investering. Med tanke på dess framstående egenskaper, är denna modell utan tvekan ett starkt alternativ i sin kategori.

#3 Milwaukee HD18 AG-125-0

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Kompakt och sladdlös konstruktion: Denna vinkelslip är perfekt för arbete i trånga utrymmen och över huvudhöjd, tack vare sin kompakta och sladdlösa design.
 • Kraftfull 4-polig motor: Motorn ger effektiv avverkning och lång livslängd.
 • Batteridriven: Som en del av Milwaukee’s HD18-serie, ger denna vinkelslip en hög grad av portabilitet och flexibilitet i användningen.
 • Skivdiameter på 125mm: Skivstorleken är idealisk för en mängd olika kap- och sliparbeten.

Nackdelar:

 • Batteri och laddare ingår ej: Denna modell säljs utan batteri och laddare, vilket är en extra kostnad att ta hänsyn till.
 • Kan kräva mer underhåll: På grund av dess högeffektmotor kan denna vinkelslip kräva mer regelbunden service och underhåll.

Milwaukee HD18 AG-125-0 vinkelslip är ett robust och mångsidigt verktyg som kan hantera en mängd olika uppgifter med lätthet. Trots att batteri och laddare måste köpas separat och det potentiellt högre underhållsbehovet, levererar denna vinkelslip stark prestanda och flexibilitet. Dess starka motor och kompakta design gör den till en pålitlig kompanjon för både kapning och slipning.

#4 Bosch GWS 7-125

Många kunder har uttryckt hur nöjda de är med denna vinkelslip, som de berömmer för dess pålitlighet, prestanda och utmärkta värde för pengarna.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

Bosch GWS 7-125 är en pålitlig vinkelslip som är uppskattad för sin smidighet och användarvänlighet. Trots sin kompakta storlek är denna maskin utrustad med en kraftfull 720W motor och har en skivdiameter på 125 mm, vilket ger tillräcklig prestanda för de flesta kap- och sliparbeten.

Fördelar:

 • Kraftfull motor: 720W motor ger utmärkt prestanda för de flesta slip- och kaparbeten.
 • Lätt och smidig: Med sitt kompakta format och smala hus ger GWS 7-125 utmärkt hanterbarhet.
 • Hög varvtal: Maskinen når upp till 11000 varv/min, vilket ger snabb och effektiv avverkning.
 • Kvalitetsbyggande: Maskinen är tillverkad av Bosch, ett av de mest betrodda märkena inom verktygsindustrin.

Nackdelar:

 • Nätdriven: Eftersom den är nätdriven, är maskinens rörlighet begränsad av strömkällans räckvidd och tillgänglighet.
 • Inga extra funktioner eller tillbehör: GWS 7-125 kommer utan extra funktioner som hastighetskontroll eller extra tillbehör som sidohandtag eller bärväska.

Bosch GWS 7-125 är en stark och tillförlitlig vinkelslip som ger god prestanda för de flesta kap- och sliparbeten. Trots några begränsningar på grund av att den är nätdriven och saknar vissa extra funktioner, levererar denna vinkelslip solid prestanda och god användarvänlighet. Den utmärker sig särskilt när det gäller hanterbarhet, tack vare sitt kompakta format och smala hus.

#5 Makita GA5030R

Många kunder har uttryckt hur nöjda de är med denna vinkelslip, som de berömmer för dess pålitlighet, prestanda och utmärkta värde för pengarna.

Betyg: 3/5
3/5

Makita GA5030R är en robust vinkelslip som erbjuder användare ett bekvämt och pålitligt verktyg för diverse kap- och sliparbeten. Med sin 720W motor och skivdiameter på 125 mm, erbjuder den kraft och precision nog att hantera en mängd olika material och uppgifter.

Fördelar:

 • Kraftfull motor: Med sin 720W motor erbjuder GA5030R kraft nog för de flesta kap- och sliparbeten.
 • Ergonomisk design: Den har ett ergonomiskt, vinklat sidohandtag, vilket ger komfort under längre användning.
 • Kvalitetskonstruktion: Som en del av Makita’s sortiment, erbjuder GA5030R kvalitet och hållbarhet.

Nackdelar:

 • Nätdriven: Eftersom den är nätdriven, kan rörligheten vara begränsad beroende på närheten till ett eluttag.
 • Inga extra funktioner eller tillbehör inkluderade: Makita GA5030R kommer utan extra funktioner som hastighetskontroll eller extra tillbehör som skivskydd eller bärväska.

Makita GA5030R är en pålitlig och kraftfull vinkelslip som kan hantera de flesta arbetsuppgifter. Trots att den är nätdriven och saknar vissa extra funktioner eller tillbehör, så är GA5030R ett bra val för användare som vill ha en robust, ergonomisk och pålitlig maskin för deras kap- och slipbehov.

Köpguide

En vinkelslip är ett otroligt användbart verktyg som kan användas för en mängd olika uppgifter, inklusive slipning, kapning, och polering. Men att välja rätt vinkelslip kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det stora utbudet av märken, modeller och funktioner. Här är några viktiga faktorer att tänka på när du köper en vinkelslip:

1. Kraftkälla: Vinkelslipar kan vara nätdrivna, batteridrivna, eller tryckluftsdrivna. Varje typ har sina fördelar och nackdelar. Nätdrivna vinkelslipar erbjuder ofta mer kraft och obegränsad drifttid, men kan vara begränsade av sladdlängd. Batteridrivna modeller erbjuder större rörlighet, men drifttiden kan vara begränsad. Tryckluftsdrivna modeller kan vara lättare och mindre, men kräver en tryckluftskälla.

2. Storlek och vikt: Vinkelslipar kommer i en mängd olika storlekar, vanligtvis mätt genom skivans diameter. Mindre vinkelslipar kan vara lättare och mer manövrerbara, men kanske inte har kraften för större jobb. Större vinkelslipar kan hantera större arbetsuppgifter, men kan vara tyngre och mer klumpiga att använda.

3. Varvtal: Varvtalet är ett mått på hur snabbt skivan snurrar och kan påverka både arbetsytans finish och hur snabbt du kan genomföra arbetsuppgiften. Högvarvtalet maskiner kan ge snabbare resultat, men kan också vara mer svårkontrollerade och skapa mer damm.

4. Funktioner: Förutom grundläggande funktioner, kan vinkelslipar också komma med ett antal ytterligare funktioner som kan göra dem mer användbara, säkrare och mer bekväma att använda. Dessa kan inkludera justerbara skydd, hastighetskontroll, mjukstartsfunktion, och anti-vibrationshandtag.

5. Pris: Slutligen, men inte minst, kommer pris att vara en faktor i ditt beslut. Medan dyrare modeller ofta erbjuder fler funktioner och högre kvalitet, så finns det fortfarande många prisvärda modeller som erbjuder bra prestanda och hållbarhet.

Kom ihåg, den bästa vinkelslipen för dig kommer att bero på dina specifika behov och arbetsuppgifter. Genom att ta hänsyn till de ovan nämnda faktorerna kan du göra ett mer informerat val och hitta en vinkelslip som bäst passar dina behov.

Frågor och svar

En vinkelslip är ett mycket mångsidigt verktyg. Den kan användas för att slipa och polera olika typer av material, som betong, sten, metall och även trä. Dessutom kan du använda en vinkelslip för att kapa eller göra snitt i dessa material. Vilka uppgifter du kan utföra med din vinkelslip beror dock på vilken typ av skiva du har monterad på maskinen.

Varvtal hänvisar till hur snabbt skivan på vinkelslipen snurrar. Det mäts i varv per minut (rpm). Ju högre varvtal, desto snabbare snurrar skivan, vilket kan leda till snabbare avverkning och oftast en finare finish. Dock kan högre varvtal också leda till mer damm och mindre kontroll över verktyget.

När du använder en vinkelslip bör du alltid bära skyddsglasögon för att skydda dina ögon från gnistor och damm. Du bör även använda hörselskydd eftersom dessa maskiner kan vara mycket högljudda. Dessutom är det viktigt att använda en dammmask för att skydda andningsvägarna och att ha på sig arbetskläder som skyddar kroppen från gnistor och lösa fragment.

En nätdriven vinkelslip är ansluten till elnätet via en strömkabel, vilket ger obegränsad drifttid men begränsar rörligheten. En batteridriven vinkelslip drivs av ett uppladdningsbart batteri, vilket ger dig friheten att jobba var som helst utan att vara beroende av en strömkälla, men batteriets livslängd begränsar drifttiden.

Det beror på vilket material du ska arbeta med och vilken uppgift du ska utföra. Till exempel, om du ska kapa metall, skulle du använda en skiva som är gjord för att kapa metall. Om du ska slipa betong, skulle du välja en slipningsskiva som är lämplig för betong. Det är viktigt att alltid använda rätt skiva för att undvika skador på både verktyget och materialet du arbetar med.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan vi fastslå att  en vinkelslip är ett viktigt verktyg för alla typer av arbetsprojekt. Valet av rätt vinkelslip kan göra stor skillnad för arbetsprestanda och resultat.

I toppen av vår lista hittar vi Makita DGA506Z, som tar första platsen med betyg 5 av 5. Denna vinkelslip överträffade de andra i testet tack vare sin kolborstfria motor, sin styrka och kapacitet att matcha nätdriven maskin.

Andraplatsen innehas av Milwaukee M18 FSAG125X-0X med betyget 4.5/5. Den här vinkelslipen står ut med sitt effektiva prestanda och låga vikt, vilket gör den mycket behändig att använda.

På tredje plats kommer Milwaukee HD18 AG-125-0 med ett betyg på 4/5. Det är en stark konkurrent med sin kraftfulla 4-poliga motor och kompakta design.

Bosch GWS 7-125 kommer in på fjärde plats med ett betyg på 3.5/5. Trots att den är lite mindre kraftfull än sina konkurrenter, imponerar den med sitt smala hus och sin smidiga hantering.

Slutligen, på femte plats har vi Makita GA5030R som fått betyget 3/5. Den kanske inte är den mest kraftfulla på listan, men den har fortfarande en mycket respektabel prestanda och ger utmärkt värde för pengarna.

Varje vinkelslip på listan har sina egna unika styrkor och svagheter. Valet mellan dem beror mest på dina specifika behov och preferenser.