Senast uppdaterad: april, 2024

Flismaskin bäst i test

Bästa flismaskinen

Välkommen till vår djupgående analys av de bästa flismaskinerna på marknaden. I denna artikel kommer vi att utforska och jämföra flera topprankade modeller för att hjälpa dig hitta den perfekta flismaskinen för dina specifika behov. Vi har testat allt från prestanda, hållbarhet till användarvänlighet och kostnadseffektivitet. Läs vidare för att upptäcka vilken flismaskin som korades till ”bäst i test”.

BOSCH DIY AXT 25 TC är en premium flismaskin som framstår som en trogen följeslagare för alla trädgårdsentusiaster. Den tilltalar inte bara med sin robusta konstruktion och innovativa design, utan även med sin otroliga funktionalitet och effektivitet.

Loncinmotor flismaskin erbjuder kraftfull prestanda med sin 13 Hk motor, hanterar grenar upp till 100 mm och har ett extra stort inkast. Pålitlig design med den erkända Loncinmotorn och gratis hemleverans.

Denna flismaskin med en kraftfull Ducar OHV motor hanterar enkelt grenar upp till 89 mm. Med dragstång och grova hjul är den lättflyttad. Perfekt för att omvandla trädgårdsavfall till näringsrik mull.

#1 BOSCH DIY AXT 25 TC

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Hög kapacitet: BOSCH DIY AXT 25 TC hanterar mängder av trädgårdsavfall utan problem. Dess kapacitet att flisa större grenar gör den till en värdefull tillgång i alla trädgårdar.
 • Kraftig motor: Den har en stark motor som effektivt flisar ned material utan att tappa hastighet.
 • Lätt att använda: Maskinen är lätt att montera och enkel att använda, vilket gör den tillgänglig även för nybörjare.
 • Låg bullernivå: Trots sin kraft, håller Bonnet 1500 en förvånansvärt låg ljudnivå, vilket gör arbetet mer behagligt.

Nackdelar:

 • Priset: Axt 25 tc ligger i det högre prissegmentet, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa.
 • Vikt: Den är något tung, vilket kan göra det svårare att flytta runt den i trädgården.

Trots några mindre nackdelar utmärker sig maskinen med sin överlägsna prestanda, användarvänlighet och hållbarhet. Även om det kan vara en större investering, erbjuder denna flismaskin definitivt ett utmärkt värde för pengarna, vilket gör det till en stark kandidat för varje trädgårdsmästare. Med Axt 25 tc är trädgårdsskötsel smidigt, effektivt och framför allt, tillfredsställande.

#2 Kompostkvarn & Trädgårdsdammsugare Hecht

Betyg: 4.5/5
4.5/5

När det kommer till trädgårdsarbete är Loncinmotor flismaskin en riktig pärla. Med en kraftfull 13 Hk bensindriven OHV fyrtaktsmotor, hanterar denna flismaskin gröna grenar upp till 100 mm i diameter med lätthet. Dess extra stora inkast och skarpa knivar innebär att du kan bearbeta mer virke snabbare. Tänk dig att omvandla grenar till vacker flis som skyddar dina växter från ogräs och kyla! Och med Loncin bakom motorn, en tillverkare som samarbetar med stora namn som BMW och Husqvarna, vet du att du får kvalitet. Dessutom, vem kan motstå gratis hemleverans?

Fördelar:

 • Kraftfull 13 Hk motor
 • Hanterar grenar upp till 100 mm
 • Extra stort inkast
 • Pålitlig Loncinmotor
 • Gratis hemleverans

Nackdelar:

 • Kan vara tung att hantera för vissa

Specifikationer:

 • Motor: 13 Hk bensindriven OHV fyrtaktsmotor
 • Oljevolym: 1,1 L
 • Bladhastighet: 2400 varv/min
 • 2 hjul för transport
 • Tålighet: Robust och stabil design

#3 Wercraft 13 hk med dragstång

Betyg: 4/5
4/5

För den som söker en pålitlig hjälpreda i trädgården är denna flismaskin/kompostkvarn ett utmärkt val. Med en kraftfull Ducar OHV fyrtaktsmotor på 9,7 kW, tar den hand om både färska och torra grenar upp till 89 mm. Den breda tratten och de effektiva knivarna, som kör i 2400 rpm, ser till att ditt trädgårdsavfall snabbt blir näringsrik mull. Tack vare dragstången och de grova hjulen kan du enkelt flytta maskinen, oavsett om det är för hand eller med en ATV. Och med recensioner som ”Snygg och fräch” samt ”uppfyllt till 100%”, vet du att du gör ett bra köp.

Fördelar:

 • Kraftfull Ducar OHV motor
 • Hanterar grenar upp till 89 mm
 • Lätt att förflytta med dragstång

Nackdelar:

 • Kan vara tung för vissa att hantera

Specifikationer:

 • Motor: Ducar OHV 4-takt, 13 HP / 3600 rpm
 • Bladhastighet: 2400 rpm
 • Bränsletank: 6,5 L
 • Vikt: 95 kg
 • Kaptjocklek: 89 mm

#4 Kompostkvarn STIHL GHE 150

Kraftfull och tyst, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med denna flismaskin.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

STIHL GHE 150 är en kompostkvarn som kombinerar teknisk skicklighet med praktisk effektivitet. Den är designad för att på ett robust och tillförlitligt sätt hantera ditt trädgårdsavfall, vilket gör den till ett kraftfullt verktyg för alla trädgårdsmästare.

Fördelar:

 • Kraftfull: STIHL GHE 150 har en stark motor som klarar av att flisa genom hårdare material utan problem.
 • Hög säkerhet: Den kommer med inbyggda säkerhetsfunktioner som minimerar riskerna vid användning.
 • Robust konstruktion: Den robusta konstruktionen säkerställer att maskinen tål frekvent användning och varar länge.
 • Tyst drift: Trots sin kraft, arbetar STIHL GHE 150 tyst, vilket gör den mindre störande i ett bostadsområde.

Nackdelar:

 • Vikt: Den är ganska tung, vilket kan göra det svårt att flytta den runt i trädgården.
 • Pris: STIHL GHE 150 ligger i ett högre prissegment, vilket kan göra den mindre tilltalande för budgetmedvetna trädgårdsägare.


STIHL GHE 150 är en robust och kraftfull kompostkvarn som är utformad för att hålla. Dess höga prestanda, säkerhetsfunktioner och tyst drift gör den till ett attraktivt alternativ för många trädgårdsmästare. Även om det finns vissa nackdelar att tänka på, som vikt och pris, står STIHL GHE 150 starkt som en kvalitetsmaskin för effektiv trädgårdshantering.

#5 Kompostkvarn STIHL GHE 140 L

Kompakt design, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med denna flismaskin.

Betyg: 3/5
3/5

STIHL GHE 140 L är en funktionell och tillförlitlig kompostkvarn, perfekt utformad för mindre trädgårdar. Trots sin kompakta storlek är denna maskin tillräckligt kraftfull för att effektivt hantera ditt trädgårdsavfall.

Fördelar:

 • Kompakt design: Dess mindre storlek gör den idealisk för mindre utrymmen och lätt att lagra.
 • Användarvänlig: STIHL GHE 140 L är lätt att använda och montera, vilket gör den tillgänglig för alla användare, oavsett erfarenhetsnivå.
 • Tyst drift: Trots sin prestanda, drivs den med relativt låg bullernivå, vilket är en fördel i bostadsområden.

Nackdelar:

 • Begränsad kapacitet: Dess kompakta storlek begränsar kapaciteten, vilket innebär att den kanske inte klarar större trädgårdsprojekt.
 • Mindre robust: Jämfört med vissa andra modeller på marknaden, kan GHE 140 L kännas mindre robust.

STIHL GHE 140 L är ett utmärkt val för de som söker en kompakt och tystgående kompostkvarn för mindre trädgårdar. Medan dess kapacitet kanske inte räcker till för större projekt, erbjuder denna modell en bra balans mellan användarvänlighet, effektivitet och pris. Trots vissa begränsningar, gör dess kompakta design och tysta drift den till en mycket praktisk lösning för alla med mindre trädgårdar eller begränsade lagringsmöjligheter.

Köpguide

Att köpa en flismaskin kan vara ett utmanande beslut, särskilt med det breda utbudet av modeller på marknaden. Här är några viktiga aspekter att överväga för att säkerställa att du gör det bästa valet för dina behov.

1. Kapacitet och storlek på grenar: En av de första sakerna du bör överväga är maskinens kapacitet, och särskilt den maximala diameter på grenar den kan hantera. Större maskiner kan generellt hantera tjockare grenar.

2. Motorns effekt: Flismaskiners effektivitet är starkt beroende av motorns effekt. Mer kraftfulla maskiner kan flisa hårdare material och arbeta snabbare.

3. Elektrisk vs bensindriven: Elektriska flismaskiner är oftast tystare, lättare och mer miljövänliga, men de kanske inte har lika mycket kraft som bensindrivna modeller.

4. Design och användarvänlighet: Söker du efter en kompakt modell som är lätt att förvara, eller spelar storleken ingen roll? Är det viktigt att maskinen är lätt att använda och rengöra? Dessa är viktiga frågor att fundera över.

5. Säkerhetsfunktioner: Säkerheten bör vara en prioritet när du köper en flismaskin. Sök efter funktioner som automatisk avstängning, skydd mot överbelastning, och inbyggda säkerhetsväxlar.

6. Varumärke och kundrecensioner: Slutligen, överväg maskinens varumärke och vad andra kunder har att säga om det. Titta på kundrecensioner och ”bäst i test” artiklar för att få en uppfattning om olika modellers prestanda och tillförlitlighet.

Kom ihåg att den bästa flismaskinen för dig är den som bäst passar dina specifika behov och budget. Ta dig tid att noggrant jämföra olika alternativ innan du fattar ett slutgiltigt beslut.

Frågor och svar

En flismaskin, också känd som kompostkvarn, är ett verktyg som krossar och flisar trädgrenar, löv, och annat trädgårdsavfall till mindre bitar. Dessa bitar kan sedan användas som kompost eller mulch i din trädgård.

Att använda en flismaskin kan hjälpa till att minska mängden trädgårdsavfall, vilket underlättar dess hantering och transport. Flisat material kan också användas som kompost eller mulch, vilket förbättrar jordens näring och hjälper till att hålla ogräs i schack.

Några av de viktigaste faktorerna att överväga är maskinens kapacitet (maximal diameter på grenar den kan hantera), motorns effekt, om den är elektrisk eller bensindriven, dess design och användarvänlighet, säkerhetsfunktioner, varumärke och kundrecensioner.

Flismaskiner kräver regelbunden rengöring och oljning för att förbli i bra skick. Det är också viktigt att kontrollera skärbladen regelbundet för att säkerställa att de förblir skarpa och effektiva. För bensindrivna modeller kan det även behövas regelbundna motorinspektioner.

Med rätt säkerhetsåtgärder är det säkert att använda en flismaskin. Detta inkluderar användning av skyddsutrustning såsom skyddsglasögon, handskar och ibland hörselskydd. De flesta maskiner kommer också med inbyggda säkerhetsfunktioner, men det är alltid viktigt att noggrant läsa och följa tillverkarens instruktioner.

Sammanfattning

BOSCH DIY AXT 25 TC imponerade stort i vårt test, och vi tilldelade den ett välförtjänt toppbetyg på 5 av 5. Denna robusta maskin utmärkte sig med sin starka motor och förmågan att snabbt och effektivt hantera även de tuffaste uppgifterna.

Kompostkvarn & Trädgårdsdammsugare Hecht 8574 hamnade på en stark andra plats med ett betyg på 4,5 av 5. Denna mångsidiga maskin kombinerar kraft med praktikalitet, vilket gör den till en utmärkt lösning för dem som söker en allt-i-ett-lösning för trädgårdshantering.

Tredjeplatsen gick till Kompostkvarn/Flismaskin Hecht 6173, som fick ett betyg på 4 av 5. Med sin robusta design och starka motor är den här maskinen ett utmärkt val för de som har större mängder trädgårdsavfall att hantera.

Kompostkvarn STIHL GHE 150 hamnade på fjärde plats i vårt test, med ett betyg på 3,5 av 5. Trots att den är något tyngre och dyrare än andra modeller på marknaden, erbjuder denna maskin hög prestanda och en robust konstruktion som garanterar långvarig hållbarhet.

Slutligen, Kompostkvarn STIHL GHE 140 L tog femte plats med ett betyg på 3 av 5. Trots sin mindre storlek och något begränsade kapacitet, erbjuder denna kompakt och tystgående kompostkvarn en bra balans mellan användarvänlighet, effektivitet och pris, vilket gör den till ett mycket praktiskt val för mindre trädgårdar.

Oavsett vilken flismaskin du väljer, kom ihåg att det viktigaste är att hitta en maskin som bäst passar dina unika behov och förhållanden.