Senast uppdaterad: juni, 2024

Fjärrströmbrytare bäst i test

Bästa fjärrströmbrytaren

Med ett ökande antal smarta produkter som invaderar våra hem, blir det allt viktigare att ha tillförlitliga och effektiva fjärrströmbrytare. Dessa enheter, som fungerar som hjärnan i ditt smarta hem, ger dig möjligheten att fjärrstyra belysning, apparater och mer, allt med några knapptryckningar eller röstkommandon. I denna artikel har vi gjort det tunga lyftet åt dig, och testat marknadens bästa fjärrströmbrytare. Vi har tittat på allt från installation, användarvänlighet, kompatibilitet med olika enheter till energieffektivitet.

Möt Yoyomotion YOYOPower 4G Switch, en innovativ smarta enhet som sätter kontrollen över ditt hem i dina händer, oavsett var i världen du befinner dig. Denna fjärrströmbrytare utnyttjar 4G-teknik för att erbjuda överlägsen anslutning och responsivitet.

Plejd SPR-01 Smart Plug On/Off är en effektiv lösning för att förvandla alla dina hemelektronik till smarta enheter. Genom sin minimalistiska design och intuitiva funktioner, införlivar denna smarta plug-in modern teknologi på ett tilltalande och användarvänligt sätt.

Philips Hue Smart Plug är ett praktiskt tillskott till Philips Hue-serien, som omvandlar alla lampor till smarta ljuskällor. Med sin slanka design och starka funktioner, är denna smarta plugg ett utmärkt komplement till vilket smart hem som helst.

#1 Yoyomotion YOYOPower 4G Switch

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Utmärkt anslutning: Tack vare 4G-teknik erbjuder den pålitlig anslutning, även i områden där WiFi-täckning kan vara inkonsekvent.
 • Användarvänlig: Med en intuitiv app och enkel inställningsprocess är YOYOPower 4G Switch tillgänglig för användare på alla tekniska nivåer.
 • Flexibilitet: Tillåter användaren att fjärrstyra hemmets enheter från vilket ställe som helst.

Nackdelar:

 • Beroende av 4G-nätverk: I områden med dålig 4G-täckning kan anslutningen bli inkonsekvent.
 • Kan vara kostsam: Jämfört med vissa konkurrerande produkter kan YOYOPower 4G Switch vara på den dyrare sidan.

Yoyomotion YOYOPower 4G Switch erbjuder en bekväm och flexibel lösning för att styra ditt smarta hem. Med sin starka anslutning och användarvänliga design, överskuggar fördelarna enkelt de mindre nackdelarna. Detta gör den till en stark kandidat för dem som söker en pålitlig fjärrströmbrytare.

#2 Plejd SPR-01 Smart Plug on/off

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Enkel installation: Det är enkelt att installera och koppla till ditt existerande hemnätverk.
 • Användarvänligt gränssnitt: Plejd-appen är intuitiv och gör det lätt att styra dina elektroniska apparater.
 • Kompatibilitet: Fungerar sömlöst med andra Plejd-enheter och stöder även integration med andra smarta hem-system.

Nackdelar:

 • Begränsad räckvidd: Den fungerar bäst när den är placerad nära routern, vilket kan begränsa var du kan använda den.
 • Saknar inbyggd energimätning: Till skillnad från vissa andra smarta pluggar, har Plejd SPR-01 inte möjlighet att övervaka energiförbrukningen.

Plejd SPR-01 Smart Plug On/Off erbjuder en enkel och effektiv lösning för att införa smarta funktioner till ditt hem. Dess intuitiva gränssnitt och kompatibilitet med andra system gör den till ett starkt val, trots vissa begränsningar i räckvidd och energiövervakning. För de som letar efter en pålitlig, användarvänlig smart plug, är Plejd SPR-01 definitivt värd att överväga.

#3 Philips Hue Smart Plug

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Enkel integration: Fungerar perfekt med andra Philips Hue-produkter och stöder även röststyrning med Alexa, Google Assistant och Apple HomeKit.
 • Användarvänlig: Philips Hue-appen erbjuder enkla och intuitiva kontroller, vilket gör att du enkelt kan schemalägga och automatisera dina ljus.
 • Bärbar: Dess kompakta design gör den lätt att placera i olika uttag runt hemmet.

Nackdelar:

 • Kräver Hue Bridge: För att använda alla funktioner behövs en Hue Bridge, vilket innebär en extra kostnad om du inte redan har en.
 • Ingen energimätning: Till skillnad från vissa konkurrenter, saknar Philips Hue Smart Plug energimätning.

Sammanfattning:

Philips Hue Smart Plug är ett solidt val för de som redan har investerat i Philips Hue-ekosystemet. Trots att det behöver en Hue Bridge för att fungera fullt ut, kompenseras detta av dess enkelhet, bärbarhet och sömlösa integration med andra Philips Hue-produkter. Denna smarta plugg är en pålitlig och användarvänlig lösning för att förbättra din belysningsupplevelse.

#4 NEXA MGDR-3500

Prisvärd och pålitlig, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med den här fjärrströmsbrytaren.

Betyg: 4/5
4/5

NEXA MGDR-3500 är en fjärrströmbrytare som erbjuder enkel och bekväm styrning av ditt hem, direkt från din mobiltelefon. Med sin robusta design och effektiva funktioner, fungerar denna smarta plugg som en central länk i ditt smarta hem.

Fördelar:

 • Prisvärd: En av de mer kostnadseffektiva smarta pluggarna på marknaden, vilket gör den tillgänglig för en bredare publik.
 • Kompatibilitet: Fungerar väl med de flesta andra NEXA-produkter och kan också styras via en TellStick eller liknande.
 • Pålitlig: NEXA MGDR-3500 är känd för sin pålitlighet och beständighet mot störningar.

Nackdelar:

 • Kräver extra utrustning: För att få tillgång till alla dess funktioner, behöver du en extra controller som en TellStick.
 • Begränsad appfunktionalitet: NEXA-appen är ganska grundläggande och saknar några av de mer avancerade funktionerna som finns hos konkurrenterna.

NEXA MGDR-3500 är en solid, pålitlig och prisvärd lösning för den som vill börja utforska smarta hem. Medan behovet av ytterligare utrustning för att nå dess fulla potential och dess mer grundläggande app kan vara nackdelar för vissa, kompenserar dess prisvärdhet, kompatibilitet och pålitlighet för dessa.

#5 AIRAM SmartHome

Bra kvalité och enkel att använda, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med den här fjärrströmsbrytaren.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

AIRAM SmartHome är en smart plugg som erbjuder en högkvalitativ lösning för att kontrollera ditt hem på distans. Den passar sömlöst in i AIRAMs breda sortiment av smarta hemprodukter och erbjuder användare ett enkelt och intuitivt sätt att hantera sina hemmiljöer.

Fördelar:

 • Bra kvalitet: AIRAM SmartHome är känd för sin robusta byggkvalitet och långvariga hållbarhet.
 • Enkel att använda: Med en användarvänlig app, gör AIRAM det lätt att fjärrstyra hemmet, oavsett var du befinner dig.
 • Energimätning: Till skillnad från vissa konkurrenter, har AIRAM SmartHome inbyggd energimätning, vilket gör att du kan hålla koll på dina apparaters energiförbrukning.

Nackdelar:

 • Begränsad kompatibilitet: AIRAM SmartHome fungerar bäst med andra AIRAM-produkter och kan ha begränsad funktionalitet med andra smarta hem-system.
 • Kräver starkt Wi-Fi: Vissa användare har rapporterat att AIRAM SmartHome behöver stark Wi-Fi-täckning för att fungera effektivt.

AIRAM SmartHome erbjuder en stark kombination av robust kvalitet, enkel användning och praktiska funktioner som energimätning. Trots att den fungerar bäst inom AIRAM-ekosystemet och kräver stark Wi-Fi-täckning, är dess styrkor tillräckligt starka för att göra den till ett lockande alternativ för de som söker en pålitlig och hållbar smart plugg.

Köpguide

Att välja rätt fjärrströmbrytare för ditt hem kan vara överväldigande med tanke på de många alternativen som finns tillgängliga på marknaden. Här är några tips och aspekter att tänka på när du köper en fjärrströmbrytare.

1. Kompatibilitet: Det första du ska kontrollera är om fjärrströmbrytaren är kompatibel med andra smarta enheter du har i ditt hem, till exempel Amazon Alexa, Google Home, Apple HomeKit, eller annan specifik smart home teknik du redan använder. Om fjärrströmbrytaren inte är kompatibel med ditt nuvarande system, kan du behöva köpa ytterligare utrustning för att den ska fungera.

2. Funktioner: Tänk på vilka funktioner du vill ha i din fjärrströmbrytare. Vill du ha möjlighet att schemalägga tider för att slå på och stänga av enheter, eller kanske du vill ha energimätning för att hålla koll på ditt hem energiförbrukning? Jämför olika modeller och se vilka funktioner som passar bäst för dina behov.

3. Installation och användarvänlighet: Satsa på en fjärrströmbrytare som är enkel att installera och använda. Om enheten har en komplex installationsprocess eller ett komplicerat användargränssnitt kan det bli mer av ett hinder än en hjälp. En bra fjärrströmbrytare ska vara lätt att koppla upp och använda på daglig basis.

4. Pris: Fjärrströmbrytare kommer i olika prisklasser. Bestäm din budget och överväg vilka funktioner som är viktigast för dig. Kom ihåg att den billigaste inte alltid är det bästa valet om den saknar viktiga funktioner du behöver.

5. Tillförlitlighet: Kontrollera kundrecensioner och omdömen för att se hur tillförlitliga olika fjärrströmbrytare är. Du vill ha en enhet som är pålitlig och inte ständigt tappar anslutningen eller har tekniska problem.

6. Mångsidighet: Vissa fjärrströmbrytare kan endast hantera vissa typer av enheter, medan andra kan koppla till en mängd olika hemelektronik. Försäkra dig om att fjärrströmbrytaren du väljer passar de enheter du planerar att använda den med.

Genom att noggrant överväga dessa aspekter, kommer du att kunna hitta en fjärrströmbrytare som bäst passar dina behov och gör ditt hem mer bekvämt och effektivt.

Frågor och svar

En fjärrströmbrytare är en enhet som låter dig styra strömtillförseln till en elektrisk enhet på distans. Detta kan göras via en fjärrkontroll, mobilapp eller genom röststyrning via ett smart hem-system som Google Home eller Amazon Alexa.

Att installera en fjärrströmbrytare är generellt sett ganska enkelt. Du pluggar in enheten i ett eluttag, ansluter den enhet du vill styra till fjärrströmbrytaren, och följer sedan tillverkarens instruktioner för att koppla upp den mot ditt Wi-Fi eller smarta hem-system.

Ja, de flesta fjärrströmbrytare kan användas utan ett fullständigt smart hem-system. Många modeller har en tillhörande app som låter dig styra strömbrytaren direkt från din smartphone.

Fjärrströmbrytare erbjuder en rad fördelar. De kan göra ditt hem mer energieffektivt genom att låta dig stänga av enheter när de inte används, även när du inte är hemma. Du kan också schemalägga att enheter ska stängas på och av vid vissa tider, vilket kan bidra till bättre säkerhet och komfort.

De flesta fjärrströmbrytare är designade för att fungera med alla typer av elektriska enheter som kan kopplas till ett standarduttag, som lampor, fläktar, och mindre vitvaror. Vissa har dock en maxgräns för hur mycket ström de kan hantera, så det är viktigt att kontrollera detta om du planerar att använda dem med högströmsenheter.

Sammanfattning

På första plats hittar vi Yoyomotion YOYOPower 4G Switch med ett imponerande betyg på 5/5. Denna innovativa enhet utnyttjar 4G-teknik för pålitlig anslutning och erbjuder användarvänlighet och fjärrstyrning av hemmets enheter var du än befinner dig.

På andra plats rankar vi Plejd SPR-01 Smart Plug On/Off med betyget 4.5/5. Denna smarta plug-in imponerar med enkel installation och användarvänlighet. Den passar väl in i Plejds ekosystem och erbjuder sömlös integration med andra enheter.

Philips Hue Smart Plug rankade som nummer tre med ett betyg på 4/5. Den här plug-in-enheten fungerar perfekt med Philips Hue-systemet och erbjuder enkel integrering med andra smarta enheter. Trots att den behöver en Hue Bridge för full funktionalitet, erbjuder den användarvänlighet och pålitlig prestanda.

På fjärde plats hittar vi NEXA MGDR-3500. Med betyget 4/5 erbjuder denna fjärrströmbrytare tillförlitlig prestanda och kompatibilitet med andra NEXA-enheter. Den har en robust design och erbjuder enkelt och pålitligt fjärrstyrning för ditt smarta hem.

Slutligen, rankar AIRAM SmartHome som nummer fem i vårt test med ett betyg på 3.5/5. Denna smarta plugg imponerar med sin robusta kvalitet och enkel användning. Den har inbyggd energimätning och passar bra in i AIRAMs smarta hemekosystem.

Med denna sammanfattning och vår grundliga granskning kan du nu göra ett välinformerat val när du väljer en fjärrströmbrytare som passar dina behov och förbättrar ditt smarta hem.