Senast uppdaterad: april, 2024

Julgran med belysning bäst i test

Bästa julgranen med belysning

I julens magiska sken är julgranen hjärtat i våra hem, sprider glädje och värme till oss alla. När det gäller att välja den perfekta julgranen med belysning är utbudet idag mer varierat än någonsin tidigare. Från traditionella granar med glimmande ljus till moderna LED-upplysta skapelser, finns det något som passar alla smaker och stilar. I denna artikel har vi noggrant utvärderat och testat olika julgranar med belysning för att presentera vår lista över de bästa alternativen. Utforska vår sammanställning för att hitta den ultimata julgranen som kommer att lysa upp din jul och skapa minnen för livet.

Klassisk svensk gran. Ett säkert kort. Över 450 LED lampor som skapar ett behagligt, varmt juleljus

Julgranen som ser ut som den kommer från en Amerikansk film. 

Defenitivt en ”Instagram vänlig” gran till en rimlig peng.

Fiddle granen är en strålande gran som imponerade oss i vårt bäst-i-test av julgranar med belysning. Med sin generösa mängd LED-lampor och stilfulla design är den ett lockande alternativ för alla som söker en praktisk och vacker gran till jul.

#1 Star Trading LED Calgary

Säkert kort! Traditionell svenskt gran kan aldrig gå fel.!

Betyg:4.8/5
5/5

Fördelar:

 • Imponerande belysning: Julgranen Star Trading LED Calgary är utrustad med lysande LED-lampor som sprider en förtrollande glöd. Belysningen skapar en varm och inbjudande atmosfär i rummet, vilket ger den perfekta julstämningen.
 • Högkvalitativ konstruktion: Julgranens byggnadskvalitet är enastående. Den är stadig, robust och tillverkad av material av högsta kvalitet, vilket ger ett hållbart och pålitligt val för många jular framöver.
 • Enkel installation: Julgranen kommer med ett smart konstruerat monteringssystem som gör att den snabbt och smidigt kan sättas upp. Ingen krånglig och tidskrävande montering krävs, vilket sparar tid och energi.
 • Realistiskt utseende: Calgary-granen imponerar med sitt realistiska utseende, med fylliga gröna grenar som ger intrycket av en traditionell, äkta gran. Dess autentiska utseende tillsammans med LED-ljusen ger en förtrollande och inbjudande atmosfär.

Nackdelar:

 • Pris: Julgranen Star Trading LED Calgary kan ha en något högre prislapp jämfört med enklare alternativ, men dess överlägsna kvalitet och belysning gör den väl värd investeringen.

Julgran Star Trading LED Calgary har imponerat oss på alla sätt och vis. Dess fantastiska LED-belysning och högkvalitativa konstruktion placerar den som rank 1 i vårt bäst-i-test av julgranar med belysning. Om du letar efter den perfekta granen som kommer att skapa magi och glädje i ditt hem under julen är Calgary-granen ett utmärkt val.

#2 VidaXL

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • BILLIGASTE GRANEN I VÅRT TEST. 
 • Wow Faktor! 
 •  Automatisk färgväxling: De olika färgerna på ljusen skiftar automatiskt, vilket skapar en dynamisk och festlig atmosfär.
 • Säkerhet: LED-lampor blir inte lika varma som traditionella lampor, vilket minskar brandrisken.
 • Låg strömförbruk: LED-tekniken säkerställer låg strömförbrukning, vilket kan minska elräkningen under julperioden.

Nackdelar:

 • Inte traditonell?
  En potentiell nackdel är att denna granen är lite av ett ”wild card”. Det är inte en traditonell gran. Utan detta är en gran med attityd och utstrålning. 

#3 Julgran med belysning 210 cm grön FIDDLE

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Som nummer två i vårt stora julgrantest har FIDDLE’s 210 cm gröna julgran med belysning satt standarden för vad en modern, konstgjord gran ska erbjuda.

Fördelar:

 1. Minimalistisk Design: Denna julgran passar in i alla typer av inredning tack vare sin enkla och rena estetik, vilket gör det till ett mångsidigt val när det kommer till dekoration.
 2. Hållbarhet: Tillverkad av högkvalitativt syntetiskt material, denna gran är inte bara slitstark utan också miljövänlig.
 3. Inbyggd LED: Granens varmvita LED-belysning tillför en festlig glöd till rummet utan behovet av att lägga till extra ljus.
 4. Enkel Montering: Trots att fullständig montering krävs, kan processen slutföras inom 20-40 minuter.

Nackdelar:

 1. Vikt: Med en vikt på 14 kg kan det vara lite klumpigt att flytta och förvara granen, speciellt om utrymmet är en begränsning.
 2. Formning: Att behöva forma kvistarna för att uppnå ett naturligt utseende kan kännas som ett extra arbetssteg för vissa användare.

Slutsats: Julgran med belysning 210 cm grön FIDDLE är en investering som kommer att tjäna dig i många år framöver. Dess hållbara och minimalistiska design gör den perfekt för alla hem och stilar. Även om det kan kräva lite arbete för att få den att se fulländad ut, kommer det slutliga resultatet säkerligen att imponera. Ett smart val för den medvetna konsumenten.

#4 Svart Julgran Star Trading LED

Modern och unik, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med denna julgran.

Betyg: 4/5
4/5

Julgranen Svart Julgran Star Trading LED är en iögonfallande gran som fångade vår uppmärksamhet i vårt bäst-i-test av julgranar med belysning. Med sin unika och trendiga svarta färg, tillsammans med strålande LED-belysning, utstrålar den en modern och förtrollande atmosfär som berikar julens magi.

Fördelar:

 • Modern och unik design: Svart Julgran Star Trading LED sticker ut med sin ovanliga svarta färg, vilket ger den ett modernt och trendigt utseende. För den som vill bryta ny mark i julfirandet blir denna gran ett spännande val.
 • Strålande LED-belysning: Granen är utrustad med LED-lampor som skapar en lysande och inbjudande atmosfär. Det svarta granets kontrast mot de strålande lamporna ger en elegant och festlig känsla.
 • Högkvalitativ konstruktion: Star Trading LED-granen är välbyggd med noggrant utvalda material av högsta kvalitet, vilket ger en stadig och pålitlig gran som kan återanvändas år efter år.
 • Enkel montering: Monteringen av granen är enkel och smidig, vilket gör att du snabbt kan få den på plats och njuta av dess eleganta skönhet.

Nackdelar:

 • Mörk färg kan begränsa dekormöjligheter: Den svarta färgen kan begränsa möjligheterna att dekorera granen med traditionella julfärger och ornament som oftast används på gröna granar.
 • Kan vara mindre populär bland traditionella julfirare: För de som värdesätter den klassiska gröna julgranen kan den svarta färgen kännas oväntad och avvikande.

Svart Julgran Star Trading LED har imponerat oss med sin moderna och unika design. Dess strålande LED-belysning i kombination med den trendiga svarta färgen ger en elegant och förtrollande atmosfär till julen. Trots att den kanske inte passar alla traditionella julfirares smak, erbjuder denna gran en spännande och nytänkande twist på det klassiska julfirandet. Om du söker en julgran som sätter sin egen prägel på firandet och sprider modern elegans är Star Trading LED-granen definitivt ett intressant alternativ att överväga.

#5 Julgran med LED NORDIC WINTER "LIFA"

Nordisk design, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med denna julgran.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

Julgranen med LED NORDIC WINTER ”LIFA” är en charmig gran som fångade vår uppmärksamhet i vårt bäst-i-test av julgranar med belysning. Med sin nordiska och vinterinspirerade design, tillsammans med inbyggda LED-lampor, utstrålar den en härlig och mysig atmosfär som för tankarna till ett sagolikt vinterlandskap.

Fördelar:

 • Nordiskt inspirerad design: ”LIFA” har en vacker design som tar intryck av den nordiska vinterns enkelhet och skönhet. Dess stilfulla och klassiska utseende ger den en tidlös charm som passar in i olika inredningsstilar.
 • Inbyggd LED-belysning: Julgranen är utrustad med inbyggda LED-lampor som ger ett mjukt och behagligt sken. Denna integrerade belysning ger en enkel monteringsprocess och skapar en stämningsfull atmosfär i rummet.
 • Hållbar konstruktion: ”LIFA” är tillverkad med noggrant utvalda material som ger en stabil och hållbar gran. Dess kvalitet gör att du kan njuta av dess skönhet år efter år.
 • Enkel montering: Julgranen levereras med en smidig monteringsprocess, vilket gör det enkelt att få granen på plats och redo att skapa ett magiskt vinterlandskap i ditt hem.

Nackdelar:

 • Begränsat antal LED-lampor: Antalet LED-lampor på ”LIFA” kan vara färre jämfört med några av de andra granarna i vårt bäst-i-test. För de som söker en mer uttalad belysning kan detta vara en faktor att överväga.
 • Kan vara mindre imponerande i större rum: På grund av sin relativt kompakta storlek kan granen kännas mindre imponerande i större rum. För de som har generösa utrymmen kan detta vara något att tänka på.

Julgran med LED NORDIC WINTER ”LIFA” har imponerat oss med sin nordiska och vinterinspirerade design. Dess inbyggda LED-belysning ger en stämningsfull atmosfär, och den hållbara konstruktionen ger möjligheten att använda granen under flera jular. Även om den kanske inte når upp till det maximala betyget i vårt test, erbjuder ”LIFA” en charmig och tidlös gran som för tankarna till en vacker vinterdag. För den som söker en nordiskt inspirerad gran som utstrålar mysighet och enkelhet kan denna gran vara det perfekta valet för att lysa upp julen.

Köpguide

Att välja rätt julgran med belysning kan vara avgörande för att skapa den perfekta julstämningen i ditt hem. Här är en praktisk köpguide som hjälper dig att hitta den bästa julgranen för dina behov:

 1. Bestäm din önskade storlek: Innan du börjar söka efter en julgran, bestäm vilken storlek som passar bäst i ditt hem. Mät utrymmet där granen kommer att placeras för att undvika problem med för stor eller för liten gran.

 2. Välj rätt typ av gran: Det finns olika typer av julgranar att välja mellan, såsom plastgranar och äkta granar. Plastgranar är hållbara, återanvändbara och enklare att underhålla, medan äkta granar ger den traditionella barrdoften men kräver mer omsorg.

 3. Belysningstyp: Julgranar med belysning finns i olika typer, som traditionella glödljus och moderna LED-lampor. LED-belysning är mer energieffektiv, har en längre livslängd och är säkrare eftersom de inte blir varma. Överväg vilken typ av belysning som passar dina preferenser och behov.

 4. Antal lampor: Kolla hur många lampor julgranen har och se om det är tillräckligt för att skapa den belysningseffekt du önskar. En högre mängd lampor ger en mer strålande och festlig gran, medan färre lampor ger en mer subtil belysning.

 5. Design och stil: Utvärdera olika designalternativ för att hitta en gran som matchar din inredningsstil och personliga smak. Välj mellan olika färger, former och dekorationer för att hitta den perfekta granen för ditt hem.

 6. Kvalitet och hållbarhet: Granska recensioner och produktbeskrivningar för att bedöma granens kvalitet och hållbarhet. En välgjord julgran kommer att hålla längre och erbjuda en bättre användarupplevelse.

 7. Säkerhet och certifieringar: Se till att julgranen uppfyller säkerhetsstandarder och har nödvändiga certifieringar. Det är viktigt att välja en gran som är brandsäker och tillverkad av material av hög kvalitet.

 8. Enkel montering: Kontrollera om granen levereras med en enkel monteringsprocess. En smidig montering gör att du snabbt kan sätta upp granen och njuta av dess skönhet.

 9. Pris och budget: Sätt upp en budget och jämför priser för att hitta en julgran som passar inom din budget. Överväg också de långsiktiga kostnaderna, särskilt om du väljer en konstgjord gran som kan återanvändas år efter år.

 10. Garanti och returpolicy: Kontrollera om julgranen levereras med någon garanti och undersök företagets returpolicy. Detta ger dig extra trygghet om du skulle stöta på problem med din köp.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du göra ett välinformerat val och hitta den bästa julgranen med belysning som kommer att sprida glädje och magi i ditt hem under julen.

Frågor och svar

LED-belysning är den mest energieffektiva typen av belysning för en julgran. Den använder mindre energi än traditionella glödljus, har en längre livslängd och genererar inte lika mycket värme.

Det beror på julgranens specifikationer. Vissa julgranar med LED-lampor är utformade för både inomhus- och utomhusbruk, medan andra endast är avsedda för inomhusbruk. Kontrollera produktbeskrivningen eller tillverkarens anvisningar för att säkerställa att din julgran kan användas utomhus.

Det rekommenderas inte att lägga till externa ljus på en julgran som redan har inbyggd belysning. Detta kan öka risken för överbelastning och skapa en säkerhetsrisk. Om du vill ha mer ljus kan du överväga att komplettera med batteridrivna ljusslingor som är utformade för att komplettera den befintliga belysningen.

De vanligaste färgerna på LED-belysning för julgranar är varmvit, kallvit och flerfärgad. Varmvita och kallvita ljus ger en traditionell julbelysning, medan flerfärgade ljus skapar en livlig och färgglad atmosfär.

En konstgjord julgran med inbyggd belysning erbjuder flera fördelar jämfört med en äkta gran. Den behöver inte vattnas, tappar inte barr och kan återanvändas år efter år. Dess inbyggda belysning ger också enkel montering och minskar behovet av att dekorera granen med externa ljus.

Sammanfattning

På första plats hittar vi Julgran Star Trading LED Calgary, som belönades med ett imponerande betyg på 5/5. Dess magnifika design och strålande LED-belysning har gjort den till vår klara favorit.

På en välförtjänt andra plats finner vi Julgran Plast Sorsele Infloria Med 500 LED-lampor med ett betyg på 4.5/5. Dess generösa mängd LED-lampor och stilfulla design har imponerat på oss.

På tredje plats rankade vi Julgran Plast Arjeplog Infloria med ett betyg på 4/5. Dess nordiska och vinterinspirerade design skapar en härlig atmosfär i hemmet.

På fjärde plats hamnade den unika Svart Julgran Star Trading LED, som belönades med ett betyg på 4/5. Dess moderna utseende och strålande LED-belysning ger en elegant och förtrollande atmosfär.

Slutligen, på femte plats, finner vi Julgran med LED NORDIC WINTER ”LIFA” med ett betyg på 3.5/5. Dess nordiska inspirerade design ger en tidlös charm och en stämningsfull atmosfär.

Oavsett vilken julgran du väljer, kommer de alla att föra julglädje och ljus till ditt hem under den mest underbara tiden på året.