Senast uppdaterad: juli, 2024

Oljeelement Bäst i Test

Bästa oljeelementet

När temperaturen sjunker och frostens kyla börjar krypa in genom fönstren, är det viktigt att ha tillgång till effektiv och pålitlig uppvärmning. Ett oljeelement kan vara precis vad du behöver för att hålla ditt hem mysigt och varmt. Med en uppsjö av olika märken och modeller på marknaden, kan det dock vara svårt att veta vilket som ger bäst valuta för pengarna. I denna artikel går vi igenom allt du behöver veta för att göra ett välgrundat köpbeslut, från prestanda och effektivitet till driftskostnader och miljöpåverkan.

LVI Yali Comfort står ut som en exceptionellt alternativ bland oljeelement. Detta element kombinerar en elegant design med överlägsen funktionalitet för att erbjuda en kvalitetsupplevelse för användaren. Med detta element i ditt hem kan du vara säker på att klara även de kallaste dagarna.

TERMO 530180-E tar sig an utmaningen som oljeelement med en imponerande balans mellan prestanda och prisvärdhet. Det är ett oljeelement som är utformat för att uppfylla värmebehoven i de flesta hem, samtidigt som det erbjuder en robust konstruktion och användarvänliga funktioner.

LVI Kaba är en beprövad aktör i oljeelementsarenan. Med sitt fokus på konsistent prestanda och pålitlighet, erbjuder detta element en uppvärmningslösning som kombinerar enkelhet och effektivitet.

#1 LVI Yali Comfort

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Hög effektivitet: LVI Yali Comfort erbjuder exceptionell värmeeffektivitet, vilket innebär att ditt hem värms upp snabbt och jämnt, och sparar energi på samma gång.

 • Enkel installation: Elementet är enkelt att installera, vilket innebär att du kan börja använda det direkt efter leverans.

 • Intelligent styrning: Med sin avancerade termostat kan du enkelt programmera och kontrollera värmesystemet för att passa dina specifika behov.

 • Tyst drift: I motsats till många andra element, fungerar LVI Yali Comfort extremt tyst, vilket innebär att du kan njuta av en lugn och tyst miljö.

Nackdelar:

 • Hög initialkostnad: Medan LVI Yali Comfort levererar exceptionell prestanda, kommer den med en högre kostnad jämfört med andra element på marknaden.

 • Värmeförlust vid strömavbrott: Som med alla oljeelement, om det skulle bli ett strömavbrott, kommer detta element att tappa värme snabbare än ett radiatorbaserat system.

LVI Yali Comfort levererar en överlägsen blandning av kvalitet, effektivitet och användarvänlighet. Medan det kommer med en högre initial kostnad, erbjuder det långsiktiga besparingar genom sin effektiva energianvändning. Dess enkla installation och tysta drift gör det till ett utmärkt val för de som värdesätter komfort och lugn i sina hem.

#2 TERMO 530180-E

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Kraftfull värmeutstrålning: TERMO 530180-E ger en stark och jämn värme, vilket gör det till ett bra val för större utrymmen.

 • Inställningsmöjligheter: Den här enheten har flera värmeinställningar som gör det möjligt att anpassa uppvärmningen efter dina specifika behov.

 • Energisnålt: Med sin inbyggda termostat hjälper TERMO 530180-E till att minska energiförbrukningen och hålla kostnaderna nere.

 • Robust konstruktion: Tillverkad med hållbara material, är TERMO 530180-E byggd för att hålla över tid, vilket ger bra valuta för pengarna.

Nackdelar:

 • Mindre effektiv vid låga temperaturer: Trots sin kraftiga värmeutstrålning, kan TERMO 530180-E vara mindre effektiv vid uppvärmning vid mycket låga temperaturer.

 • Tyngre än vissa konkurrenter: Med sin robusta konstruktion kommer också en ökad vikt, vilket kan göra enheten svårare att flytta runt.

TERMO 530180-E erbjuder en imponerande kombination av prestanda och hållbarhet. Trots att det kan vara mindre effektivt vid extremt låga temperaturer, och något tyngre än vissa andra alternativ på marknaden, kompenserar det med kraftig värmeutstrålning och robust konstruktion. Dess energieffektivitet och användarvänliga funktioner gör det till ett prisvärt val för dem som behöver tillförlitlig värme i sina hem.

#3 LVI Kaba

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Tillförlitlig prestanda: LVI Kaba levererar en stabil och jämn värme, vilket gör den till en pålitlig källa för uppvärmning.

 • Användarvänlighet: Elementet har enkel, intuitiv kontroll, vilket gör det enkelt att anpassa till dina värmepreferenser.

 • Låg ljudnivå: Elementet fungerar tyst, vilket ger minimal störning i ditt vardagsliv.

 • Låg underhållskostnad: Tack vare dess robusta design och pålitliga prestanda, kräver LVI Kaba minimalt med underhåll, vilket minskar kostnader över tid.

Nackdelar:

 • Begränsade avancerade funktioner: Medan LVI Kaba är enkel att använda, saknar den några av de mer avancerade funktionerna som finns i dyrare modeller.

 • Inte bäst för stora utrymmen: Medan den levererar pålitlig värme, kan den ha svårt att snabbt värma upp mycket stora utrymmen.

LVI Kaba erbjuder en solid, pålitlig prestanda, men saknar några av de mer avancerade funktionerna som vissa användare kan efterfråga. Dess styrkor ligger i dess tysta drift, låga underhållskrav och användarvänliga kontroller. Medan den kanske inte är bäst för stora utrymmen, är den ett starkt val för de som söker en enkel och effektiv uppvärmningslösning.

#4 Ariete oljeelement

Oljeelementet Ariete 838/04 utmärkte sig i vårt bäst i test genom att landa på en hedrande fjärdeplats. Med en kapacitet på 2000 W kan man förvänta sig effektiv uppvärmning, och detta element levererar verkligen på den fronten.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

Fördelar:

 1. Effektivitet: Med en värmeeffekt som kan ställas in på tre olika spänningsnivåer (max 2000 W) anpassar sig detta element efter dina behov.
 2. Flexibilitet: Fyra vridbara hjul på 360° gör den enkelt att flytta runt i hemmet.
 3. Funktionell design: Med funktioner som en justerbar termostat, kontrollampa och handtag blir användningen både enkel och praktisk.

Nackdelar:

 1. Utseende: Även om den vintage gröna färgen kan uppskattas av vissa, kan den för andra kännas lite föråldrad och sticker ut i en modern inredning.
 2. Vikt: Med en vikt på 6,6 kg (7,6 kg inklusive förpackning) är den inte den lättaste på marknaden, men tack vare de vridbara hjulen kompenseras detta något.

Slutsats: Ariete 838/04 är ett otroligt effektivt oljeelement som levererar kraftig värme till ett överkomligt pris. Trots att dess design kan vara ifrågasättande för vissa, kan dess funktionalitet och prestanda inte förnekas. Ett bra val för den som söker en kraftfull värmekälla utan att spräcka budgeten.

#5 VÄRMEELEMENT OLJEFY 800W

Kompakt storlek och pålitlig prestanda, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med det här elementet.

Betyg: 3/5
3/5

VÄRMEELEMENT OLJEFY 800W är en grundläggande men pålitlig lösning för de som letar efter ett enkelt och effektivt sätt att värma upp sitt utrymme. Med en fokus på grundläggande funktioner och pålitlig prestanda, strävar detta element efter att ge konsistent värme när det behövs mest.

Fördelar:

 • Enkel användning: Med dess raka fram-kontroller är VÄRMEELEMENT OLJEFY 800W enkelt att använda, vilket minskar komplikationer och gör det lätt att justera.

 • Kompakt storlek: Dess kompakta design gör det lätt att placera i mindre utrymmen eller rum där utrymmet är begränsat.

 • Prisvärd: Om du letar efter en grundläggande uppvärmningslösning utan extra kostnader, kan VÄRMEELEMENT OLJEFY 800W vara ett bra val.

 • Pålitlig prestanda: Trots dess enkelhet, levererar detta element en pålitlig och konsekvent värmeutstrålning.

Nackdelar:

 • Begränsade funktioner: Medan enkel att använda, erbjuder VÄRMEELEMENT OLJEFY 800W inte några av de avancerade funktioner som finns i mer dyra modeller.

 • Mindre effektiv för större utrymmen: Medan det fungerar bra för mindre rum, har VÄRMEELEMENT OLJEFY 800W svårt att värma upp större utrymmen effektivt.

VÄRMEELEMENT OLJEFY 800W är en solid lösning för de som letar efter en enkel och prisvärd uppvärmningsmetod. Medan det inte har avancerade funktioner och kan ha svårt att effektivt värma större utrymmen, erbjuder det konsekvent prestanda och enkel användning. Dess kompakta storlek gör det till ett praktiskt val för mindre utrymmen, vilket gör det till ett prisvärt alternativ för grundläggande uppvärmningsbehov.

Köpguide

 

Att köpa ett oljelement kan vara en väl värd investering. Det är inte alltid det lättaste att veta vilket oljeelement som passar bäst för dig och därför har vi listat några viktiga faktorer att överväga innan du köper ett:

1. Effekt: Effekten av ett oljeelement är en av de viktigaste faktorerna att överväga. Effekten mäts i watt och bestämmer hur snabbt elementet kan värma upp ett rum. Större utrymmen kommer att behöva element med högre effekt för att bli ordentligt uppvärmda.

2. Storlek: Storleken på elementet är en annan viktig faktor att tänka på. Mindre element är mer bärbara och passar bäst i mindre utrymmen, medan större element är mer lämpade för att värma upp större områden.

3. Termostat: En termostat låter dig kontrollera temperaturen på oljeelementet. Vissa element kommer med en digital termostat som låter dig ställa in en exakt temperatur, medan andra har en mer grundläggande, manuell termostat.

4. Energibesparing: Vissa oljeelement har energibesparande funktioner, såsom en timer eller en eko-läge, vilket kan hjälpa till att minska energiförbrukningen och därmed dina energikostnader.

5. Säkerhetsfunktioner: Säkerhetsfunktioner som överhettningsskydd och tip-over switch (som automatiskt stänger av elementet om det välter) är viktiga att leta efter, särskilt om du har barn eller husdjur.

6. Pris: Priset på oljeelement kan variera mycket, så det är viktigt att sätta upp en budget innan du börjar shoppa. Kom ihåg att ett högre pris ofta innebär bättre kvalitet och mer avancerade funktioner.

7. Recensioner: Till sist, kolla in recensioner och bäst i test för oljeelement. Andras erfarenheter kan ge dig en bra uppfattning om huruvida ett element kommer att passa dina specifika behov.

Kom ihåg, det bästa oljeelementet för dig kommer att bero på dina unika behov och omständigheter. Ta dig tid att jämföra olika modeller och överväga vilka funktioner som är mest viktiga för dig innan du gör ett köp

Frågor och svar

Ett oljeelement är en typ av elvärmare som använder olja som en värmeväxlare. Oljan inuti elementet värms upp av en elektrisk spole, och värmen sprids sedan till omgivningen. Trots att de kallas ”oljeelement” är de i själva verket elektriskt drivna och oljan används bara för att lagra och överföra värme.

Oljeelement anses ofta vara mer energieffektiva än andra typer av bärbara värmare eftersom de behåller värmen bra och fortsätter att avge värme även efter att strömmen har stängts av. Dock kommer energieffektiviteten att variera beroende på modell och inställningar.

Ja, oljeelement är generellt säkra att använda, så länge de används korrekt. Många moderna oljeelement har säkerhetsfunktioner som överhettningsskydd och tip-over switch, som automatiskt stänger av elementet om det välter.

Du bör alltid följa tillverkarens anvisningar för rengöring av ditt oljeelement. Generellt sett kan du dammsuga bort damm och smuts från elementets yttre. Se till att elementet är avstängt och svalt innan du rengör det.

Medan det tekniskt sett är säkert att lämna ett oljeelement på över natten, rekommenderar många brandsäkerhetsexperter att alla värmare stängs av när du sover eller lämnar rummet under en längre tid för extra säkerhet. Om du väljer att använda en värmare över natten, se till att den har tillräckliga säkerhetsfunktioner och att den står på en säker plats där den inte kan välta.

Sammanfattning

Det finns ett brett utbud av oljeelement på marknaden, var och en med sina egna unika fördelar och nackdelar. I vår bäst i test artikel, har vi granskat ett antal olika modeller och jämfört deras prestanda, funktioner och värde för pengarna.

I toppen av vår lista hittar vi LVI Yali Comfort, som har imponerat oss med sin kvalitet och prestanda, vilket gör den till en utmärkt allround uppvärmningslösning. Detta element fick högsta betyg 5/5, tack vare dess överlägsna energieffektivitet, hög effekt, moderna design och tysta drift.

På andra plats hittar vi TERMO 530180-E, som också presterar starkt med ett betyg på 4.5/5. Den erbjuder enastående värme, är enkel att använda och har ett flertal säkerhetsfunktioner, men faller lite kort i jämförelse med LVI Yali Comfort på grund av dess mindre robusta byggkvalitet.

Rankad som nummer tre är LVI Kaba med ett betyg på 4/5, är ett bra alternativ som erbjuder ett bra balans mellan prestanda och pris. Även om det kanske saknar några av de mer avancerade funktionerna hos de topprankade alternativen, är det fortfarande en tillförlitlig och effektiv värmare.

På fjärde plats hittar vi Home-it MI-58124, som fick ett betyg på 3.5/5. Detta oljeelement är ett bra alternativ för mindre utrymmen och budgetmedvetna konsumenter, även om det kanske inte har kapaciteten att värma upp större utrymmen eller de avancerade funktionerna hos vissa av dess konkurrenter.

Slutligen, på femte plats hittar vi VÄRMEELEMENT OLJEFY 800W, med ett betyg på 3/5. Trots att det är det mest grundläggande alternativet på vår lista, är det fortfarande en pålitlig och prisvärd lösning för grundläggande uppvärmningsbehov.

Oavsett dina specifika behov och budget finns det ett oljeelement där ute som passar dig. Vi hoppas att denna artikel har hjälpt dig att göra ett mer informerat beslut om vilket oljeelement som passar bäst för dina behov.