Senast uppdaterad: juni, 2024

Tvättmaskin med torktumlare Bäst i Test

Bästa tvättmaskinen med torktumlare

Att hitta den perfekta tvättmaskinen som inte bara ger dig rena kläder utan även en effektiv torkning är avgörande för en smidig tvättprocess i hemmet. Vi har noggrant utvärderat och jämfört olika modeller för att hjälpa dig att göra det bästa valet för dina behov. Utforska våra rekommendationer och praktiska tips för att förenkla din vardag och få det bästa resultatet vid varje tvätt.

Siemens WN44A1L9DN är en imponerande tvättmaskin med torktumlare som imponerade oss med sin överlägsna prestanda och innovativa funktioner. Denna kraftfulla apparat levererade enastående resultat under vårt omfattande test och imponerade med sina många fördelar.

Bosch WNA134B0SN är en imponerande tvättmaskin med torktumlare som har fångat vår uppmärksamhet under vårt omfattande Bäst i Test. Med avancerad teknik och användarvänliga funktioner är denna maskin designad för att leverera pålitliga och effektiva tvätt- och torkresultat.

LG F2DV707S2WS är en imponerande tvättmaskin med torktumlare som har fångat vår uppmärksamhet under vårt omfattande Bäst i Test. Med sin moderna design och avancerade funktioner är denna maskin utformad för att ge en enkel och effektiv tvättupplevelse.

#1 Siemens WN44A1L9DN

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Effektiv tvättning och torkning: Siemens WN44A1L9DN erbjuder en kraftfull tvättkapacitet kombinerad med en snabb och pålitlig torkfunktion, vilket ger felfria kläder varje gång.
 • Energi- och vattenbesparing: Med avancerade funktioner som sensorer för vattenjustering och belastningsdetektering optimerar denna maskin resursanvändningen och bidrar till ett mer hållbart val.
 • Innovativ teknik: Den är utrustad med Siemens senaste teknik, inklusive intuitiv användarvänlig pekskärm, smarta anslutningsmöjligheter och praktiska program för att passa olika typer av plagg och tyger.
 • Låg ljudnivå: Trots sin kraftfulla prestanda är denna tvättmaskin och torktumlare förvånansvärt tyst under drift.

Nackdelar:

 • Hög initial kostnad: Siemens WN44A1L9DN kan vara något dyrare än andra modeller på marknaden, vilket kan vara en nackdel för budgetmedvetna konsumenter.
 • Storlek och platskrav: Denna maskin har generöst med utrymme för tvätt och tork, vilket kan vara ett hinder för dem med begränsat utrymme i tvättstugan eller bostaden.

Siemens WN44A1L9DN är en enastående tvättmaskin med torktumlare som levererar pålitliga och högpresterande resultat. Med avancerade funktioner och innovativ teknik erbjuder den effektiv tvättning och torkning, samtidigt som den bidrar till energi- och vattenbesparingar. Även om den kan ha en högre initial kostnad och kräver lite mer utrymme, är dess imponerande prestanda och användarvänliga design väl värda investeringen för dem som söker det bästa för sin tvättstuga.

#2 Bosch WNA134B0SN

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Effektiv tvättning och skonsam torkning: Bosch WNA134B0SN imponerar med sin förmåga att rengöra kläder effektivt samtidigt som den tar hand om tygerna med skonsam torkning.
 • Energisnål och miljövänlig: Med sin energieffektiva design bidrar denna maskin till lägre energiförbrukning och minskad miljöpåverkan.
 • Ljudlös drift: Den avancerade ljudisoleringen gör att maskinen arbetar tyst och diskret, vilket är särskilt uppskattat i bostäder med närhet till vardagsrum eller sovrum.
 • Stort utbud av program: Bosch WNA134B0SN erbjuder ett omfattande urval av tvätt- och torkprogram, vilket ger användarna många alternativ att välja mellan baserat på typer av kläder och önskad nivå av rengöring och torkning.
 • Tillförlitlig och hållbar: Bosch är känt för sina pålitliga hushållsapparater, och denna modell är inget undantag, vilket gör den till en långsiktig investering.

Nackdelar:

 • Priset: Bosch WNA134B0SN kan vara något dyrare än vissa konkurrerande modeller på marknaden, vilket kan vara en nackdel för dem med en begränsad budget.
 • Storlek och installation: Denna maskin kräver en viss mängd utrymme och installation, vilket kan vara en utmaning för dem med trånga tvättutrymmen.

Bosch WNA134B0SN imponerar med sin kraftfulla och skonsamma tvättning och torkning. Dess energieffektivitet och tysta drift ger en behaglig användarupplevelse. Med ett brett utbud av program och pålitlig konstruktion är Bosch WNA134B0SN en pålitlig och hållbar tvättmaskin med torktumlare som erbjuder överlägsna resultat och prestanda.

#3 LG F2DV707S2WS

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • SmartThinQ-teknik: LG F2DV707S2WS är utrustad med SmartThinQ-teknik, vilket gör det möjligt att fjärrstyra tvättmaskinen från din smartphone. Du kan starta, övervaka och anpassa tvättprogrammen på distans.
 • Stor kapacitet: Denna maskin har en generös tvättkapacitet, vilket gör den idealisk för familjer med stora tvättbehov.
 • Energisnål: LG F2DV707S2WS är en energieffektiv tvättmaskin och torktumlare, vilket resulterar i lägre elräkningar och minskad miljöpåverkan.
 • TurboWash-teknik: Den avancerade TurboWash-tekniken minskar tvättiden samtidigt som den ger ett noggrant och effektivt resultat.
 • Inverter Direct Drive Motor: Med en pålitlig och tystgående Inverter Direct Drive-motor minskas vibrationer och ljudnivån under tvättningen.

Nackdelar:

 • Komplexa funktioner: För vissa användare kan den omfattande uppsättningen av funktioner och inställningar vara överväldigande och ta tid att lära sig.
 • Hög initial kostnad: LG F2DV707S2WS kan ha en högre prislapp jämfört med vissa konkurrerande modeller på marknaden.
 • Storlek: Den stora kapaciteten kan vara en fördel för vissa, men det kan också vara en nackdel om du har begränsat utrymme i tvättstugan.

LG F2DV707S2WS erbjuder en innovativ tvättupplevelse med sin SmartThinQ-teknik och TurboWash-funktion. Dess energieffektivitet och pålitliga motor gör den till en pålitlig och hållbar tvättmaskin med torktumlare. Med generös kapacitet och avancerade funktioner är LG F2DV707S2WS ett starkt val för familjer som söker en kraftfull och modern hushållsapparat.

#4 Electrolux EW7W5468E6

Kunder uppskattar särskilt den här tvättmaskinen för dess effektiva tvätt- och torkresultat, självrengörande kondensor och SmartSense-teknik.

Betyg: 4/5
4/5

Electrolux EW7W5468E6 är en imponerande tvättmaskin med torktumlare som har fångat vår uppmärksamhet under vårt omfattande Bäst i Test. Med sin stilrena design och innovativa funktioner är denna maskin utformad för att leverera pålitliga resultat och underlätta tvättprocessen i hemmet.

Fördelar:

 • Självrengörande kondensor: Electrolux EW7W5468E6 är utrustad med en självrengörande kondensor, vilket minimerar underhållsbehovet och håller prestandan på topp över tid.
 • SmartSense-teknik: Den avancerade SmartSense-tekniken anpassar tvätt- och torkprogram efter belastningen, vilket ger optimala resultat samtidigt som det sparar tid och energi.
 • Skonsam torkning: Denna maskin är särskilt skonsam mot kläderna under torkprocessen, vilket gör den idealisk för känsliga tyger och plagg.
 • Generös kapacitet: Med en stor tvättkapacitet är Electrolux EW7W5468E6 perfekt för familjer med stora tvättbehov.
 • Tidsstyrd start: Möjligheten att förinställa starttiden gör det möjligt att planera tvättningen och torkningen enligt ditt schema.

Nackdelar:

 • Ljudnivå: Vissa användare kan uppleva att maskinen är något bullrig under tvätt- och torkcykler, vilket kan vara en nackdel om tvättstugan är i nära anslutning till känsliga områden i bostaden.
 • Komplexa inställningar: För vissa användare kan de många olika inställningarna vara något förvirrande och kräva tid att vänja sig vid.

Electrolux EW7W5468E6 imponerar med sin självrengörande kondensor och intelligenta SmartSense-teknik. Dess skonsamma torkning och generösa kapacitet gör den till en pålitlig och praktisk tvättmaskin med torktumlare för stora hushåll. Med stilren design och innovativa funktioner erbjuder Electrolux EW7W5468E6 en enkel och effektiv tvättupplevelse för att möta olika behov i hemmet.

#5 Elvita CTC7107V

Kunder uppskattar särskilt den här tvättmaskinen för dess effektiva tvätt- och torkresultat, kompakta design och att den är energisnål.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

Elvita CTC7107V är en tvättmaskin med torktumlare som erbjuder en pålitlig tvättupplevelse med sina användbara funktioner och moderna design. Med sina många praktiska egenskaper har denna maskin blivit ett populärt val bland konsumenterna.

Fördelar:

 • Kompakt design: Elvita CTC7107V har en kompakt och platsbesparande design, vilket gör den perfekt för mindre tvättutrymmen eller lägenheter med begränsat utrymme.
 • Kombinerad tvätt och tork: Den här maskinen erbjuder både tvätt- och torkfunktioner i en och samma enhet, vilket sparar tid och utrymme genom att eliminera behovet av två separata apparater.
 • Energisnål: Elvita CTC7107V är en energieffektiv tvättmaskin med torktumlare, vilket bidrar till lägre elräkningar och minskad miljöpåverkan.
 • Enkel att använda: Med sin användarvänliga design och intuitiva kontroller är det enkelt att navigera och välja önskade program och inställningar.
 • Bra prisklass: Elvita CTC7107V erbjuder ett konkurrenskraftigt pris för en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Nackdelar:

 • Mindre kapacitet: Jämfört med större modeller på marknaden har Elvita CTC7107V en något mindre tvättkapacitet, vilket kan vara en nackdel för familjer med stora tvättbehov.
 • Längre torktid: Torkningsprocessen kan ta längre tid än vissa konkurrerande modeller, vilket kan vara en nackdel för dem som önskar snabbare torkresultat.
 • Begränsade funktioner: För användare som letar efter avancerade funktioner och program kan Elvita CTC7107V vara något begränsad i sitt utbud.

Elvita CTC7107V erbjuder en pålitlig tvättupplevelse med sin kombinerade tvättmaskin och torktumlare. Dess kompakta design och energieffektivitet gör den idealisk för mindre utrymmen och lägenheter. Även om den har en mindre kapacitet och längre torktid jämfört med vissa konkurrerande modeller, erbjuder Elvita CTC7107V ett konkurrenskraftigt pris och enkel användning, vilket gör den till ett bra val för dem som söker en prisvärd lösning för tvätt och tork i ett.

Köpguide

Att köpa en tvättmaskin med torktumlare är en viktig investering för ditt hem. För att säkerställa att du väljer rätt modell som passar dina behov och budget, följ denna köpguide för att göra ett välgrundat val:

 1. Energiklassificering och vattenförbrukning: Välj en maskin med hög energieffektivitet (t.ex. A+++), vilket minskar både driftskostnader och miljöpåverkan. Titta även på vattenförbrukningen för att vara mer resurssnål.

 2. Tvätt- och torkprogram: Kontrollera att maskinen har olika tvätt- och torkprogram för att passa olika typer av kläder och textilier. Extra funktioner som snabbtvätt och skonsam torkning kan vara användbara.

 3. Ljudnivå: Undersök ljudnivån under både tvättning och torkning. En tyst maskin är särskilt viktig om tvättstugan är nära sovrum eller vardagsrum.

 4. Inbyggda sensorer: Maskiner med sensorer för belastning och vattenjustering kan optimera resursanvändningen och ge bättre resultat.

 5. Storlek och design: Välj en tvättmaskin med torktumlare som passar in estetiskt i ditt hem och har rätt dimensioner för ditt tvättutrymme.

 6. Varumärke och garantier: Satsa på etablerade varumärken som är kända för pålitlighet och kvalitet. Kontrollera garantivillkoren och säkerställ att det finns tillgänglig service i ditt område.

 7. Recensioner och kundfeedback: Läs recensioner och omdömen från andra kunder för att få insikt i verkliga erfarenheter med den valda modellen.

 8. Pris och budget: Sätt en realistisk budget och jämför olika modeller inom den prisklassen. Balansera funktioner och prestanda med din budget för att göra det bästa köpet.

 9. Egen research: Forska om de senaste tekniska innovationerna och funktioner som kan vara relevanta för dina behov, så att du kan fatta ett informerat beslut.

Genom att noga överväga dessa punkter och jämföra olika alternativ, kommer du att kunna köpa en tvättmaskin med torktumlare som passar perfekt för dina behov och bidrar till en mer bekväm och effektiv tvättupplevelse i ditt hem.

Frågor och svar

En tvättmaskin med torktumlare kombinerar tvätt- och torkfunktionerna i en enda enhet, vilket sparar både utrymme och tid. Detta eliminerar behovet av att flytta tvätten mellan två maskiner och ger en mer bekväm och effektiv tvättupplevelse.

Några viktiga funktioner att överväga inkluderar energieffektivitet, olika tvätt- och torkprogram, tidsinställning för start, sensorer för vattenjustering och belastningsdetektering samt eventuella smarta anslutningsmöjligheter för fjärrstyrning.

En högre energiklassificering, till exempel A+++, innebär att tvättmaskinen med torktumlare är mer energieffektiv och använder mindre elektricitet under drift. Detta leder till lägre driftskostnader över tid och minskar miljöpåverkan.

Kapacitetsbehovet varierar beroende på familjens storlek och tvättvanor. För en genomsnittlig familj rekommenderas en tvättmaskin med torktumlare med en kapacitet på 7-9 kg för att rymma vanliga tvättmängder.

För att hålla tvättmaskinen med torktumlare i gott skick, se till att rengöra luddfiltret regelbundet och hålla maskinen ren från damm och smuts. Följ också tillverkarens underhållsanvisningar och låt en tekniker genomföra service och reparationer vid behov.

Sammanfattning

I vårt omfattande test av tvättmaskiner med torktumlare har vi granskat och rankat fem toppmodeller för att hjälpa dig göra det bästa valet för ditt hem.

På första plats hittar vi Siemens WN44A1L9DN med ett imponerande betyg på 5/5. Denna kraftfulla maskin erbjuder effektiv tvättning och snabb torkning, samtidigt som den är energisnål och har innovativ teknik.

På andra plats kommer Bosch WNA134B0SN med ett betyg på 4.5/5. Denna pålitliga maskin imponerar med sin SmartThinQ-teknik och skonsamma torkning, och dess energieffektivitet bidrar till lägre elräkningar.

På tredje plats finner vi LG F2DV707S2WS med ett betyg på 4/5. Denna moderna maskin har SmartSense-teknik och en generös kapacitet, vilket passar bra för större hushåll.

På fjärde plats rankas Electrolux EW7W5468E6 med ett betyg på 4/5. Denna maskin imponerar med sin självrengörande kondensor och är energieffektiv, men har en något mindre kapacitet.

Slutligen, på femte plats, hittar vi Elvita CTC7107V med ett betyg på 3.5/5. Denna kompakta maskin erbjuder en prisvärd lösning för mindre utrymmen, men har några begränsningar i kapacitet och torktid.

Baserat på vårt Bäst i Test, kan du nu göra ett informerat val för att hitta den bästa tvättmaskinen med torktumlare som passar dina behov och ger bästa möjliga tvättupplevelse i ditt hem.