Senast uppdaterad: maj, 2024

Badrumsfläkt Bäst i Test

Bästa badrumsfläkten

Badrumsfläkten är en kritisk komponent i varje hem som bidrar till att förbättra luftkvaliteten, minska fuktigheten och förebygga tillväxt av mögel. I denna artikel kommer vi att jämföra och betygsätta de bästa badrumsfläktarna på marknaden, baserat på faktorer som effektivitet, ljudnivå, energiförbrukning och smarta funktioner. Oavsett om du renoverar ditt badrum eller bara letar efter en uppgradering, är vår guide här för att hjälpa dig att göra det bästa valet för ditt hem.

Troligen Sveriges bäst betygsatta badrumsfläkt,

 • En fläkt som helt enkelt gör det den ska.
 • Bra , tyst och diskret
 • Lätt att installera och manövrera

En fläkt som effektivt kombinerar avancerad teknik med en estetisk design för att ge en optimal lösning för luftcirkulation i badrummet.

PAX Calima är en av de mest populära fläktarna på marknaden och med all rätt. Dess kombination av kraftfull prestanda, intelligent teknik och diskret design gör den till ett utmärkt val för vilket badrum som helst.

FRESH Intellivent P erbjuder en robust lösning för dem som söker effektiv och intelligent ventilation i sina badrum. Du kommer mötas av pålitlig prestanda och smarta funktioner till ett rimligt pris, precis som det ska vara. Denna fläkt är för dig som strävar efter kvalité och funktion.

#1 FRESH Intellivent Sky

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 1. Hög kapacitet: Intellivent Sky har en utmärkt luftflödeskapacitet som säkerställer en snabb och effektiv ventilation i badrummet.

 2. Smart teknik: Den utnyttjar smart teknik för att optimera energiförbrukning och ventilationseffektivitet. Detta gör att fläkten automatiskt justerar hastigheten baserat på luftfuktighet och närvaro, vilket bidrar till energibesparing.

 3. Låg ljudnivå: Trots sin höga kapacitet har Intellivent Sky en imponerande låg ljudnivå. Detta innebär att du kan njuta av en tyst och lugn atmosfär i ditt badrum, även när fläkten är igång.

 4. Snygg design: Dess minimalistiska och moderna design gör att den smälter in perfekt i alla badrumsmiljöer.

Nackdelar:

 1. Pris: En av de få nackdelarna med denna produkt kan vara priset. FRESH Intellivent Sky är en högpresterande produkt och dess prislapp reflekterar detta. Dock, för de som är villiga att investera, är det definitivt värt kostnaden.

Sammanfattningsvis är FRESH Intellivent Sky en enastående badrumsfläkt som kombinerar funktionalitet, effektivitet och design på ett imponerande sätt. Dess intelligenta funktioner och höga prestanda rättfärdigar prislappen, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som vill ha en överlägsen lösning för badrumsventilation.

#2 PAX Calima

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 1. Effektiv ventilation: PAX Calima har ett imponerande luftflöde som säkerställer effektiv ventilation och luftcirkulation i badrummet.

 2. Automatiska funktioner: Med dess intelligenta sensorer kan Calima anpassa sin hastighet baserat på luftfuktighet och närvaro, vilket ger en optimal balans mellan effektivitet och energiförbrukning.

 3. Tyst drift: Calima fungerar mycket tyst, vilket minimerar störningar och bidrar till en lugn och avkopplande atmosfär i badrummet.

 4. Lätt att installera: Calima är känd för att vara enkel att installera och underhålla, vilket gör den till ett praktiskt val för de flesta hemägare.

Nackdelar:

 1. Design: Jämfört med vissa andra alternativ på marknaden, är PAX Calima design något mer funktionell än estetiskt tilltalande. För vissa användare kanske det inte spelar någon roll, men för de som prioriterar design kan detta vara något att tänka på.

Sammanfattningsvis är PAX Calima en utmärkt badrumsfläkt som levererar både prestanda och funktionalitet. Medan dess design kanske inte är lika tilltalande som vissa andra alternativ, är dess kraftfulla och tysta drift tillsammans med dess smarta funktioner och enkla installation mer än tillräckligt för att rättfärdiga dess höga betyg. För dem som letar efter en pålitlig, högpresterande fläkt till ett rimligt pris, är PAX Calima ett utmärkt val.

#3 FRESH Intellivent P

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 1. Pålitlig ventilation: Intellivent P erbjuder en solid luftflödeskapacitet, vilket säkerställer effektiv och pålitlig ventilation i badrummet.

 2. Intelligent funktion: Liksom andra modeller i FRESH:s Intellivent-serie, har denna fläkt smarta sensorer som automatiskt justerar fläkthastigheten baserat på närvaro och luftfuktighet.

 3. Tyst drift: Med sin tysta drift bidrar Intellivent P till en lugn och avkopplande atmosfär i badrummet.

Nackdelar:

 1. Design: Intellivent P:s design är mer funktionell än estetiskt tilltalande, vilket kan vara en nackdel för vissa användare som värderar design högt.

 2. Prestanda jämfört med priset: Trots sin robusta prestanda kan vissa användare känna att prisvärdheten inte är så stark som med vissa andra modeller på marknaden, särskilt när det jämförs med andra högpresterande modeller som FRESH Intellivent Sky.

Med sin pålitliga prestanda och smarta funktioner, är FRESH Intellivent P ett starkt val för dem som söker en effektiv badrumsfläkt. Även om dess design och pris i förhållande till prestanda kanske inte är lika imponerande som vissa av dess konkurrenter, levererar den fortfarande solid prestanda som gör den värd att överväga.

#4 KLIMATFABRIKEN Klimat K7

Med sin effektiva ventilation och tysta drift är kunder mer än nöjda med denna badrumsfläkt.

Betyg: 4/5
4/5

KLIMATFABRIKEN Klimat K7 är en kompetent badrumsfläkt som erbjuder stabil prestanda och värde. Med en design som prioriterar funktionalitet och användarvänlighet, skapar Klimat K7 en tillförlitlig lösning för alla dina badrumsventilationsbehov.

Fördelar:

 1. Stabil prestanda: Klimat K7 erbjuder en stark luftflödeskapacitet, vilket säkerställer att ditt badrum ventileras effektivt och konsekvent.

 2. Användarvänlighet: Klimat K7 är designad med användarvänlighet i åtanke. Den är enkel att installera och underhålla, vilket gör den till ett bekvämt val för många hemägare.

 3. Tyst drift: Klimat K7 fungerar tyst, vilket bidrar till en lugn atmosfär i badrummet.

Nackdelar:

 1. Brist på smarta funktioner: Till skillnad från vissa andra modeller på marknaden, saknar Klimat K7 smarta sensorer för att anpassa fläkthastigheten baserat på närvaro eller luftfuktighet.

 2. Design: Även om Klimat K7:s design är funktionell, kan vissa användare hitta den mindre estetiskt tilltalande jämfört med andra alternativ på marknaden.

KLIMATFABRIKEN Klimat K7 är en robust och pålitlig badrumsfläkt som levererar stabil prestanda och användarvänlighet. Även om den saknar vissa av de smarta funktionerna som finns i andra modeller, och dess design kan vara mer funktionell än stilfull, erbjuder den fortfarande god värde för priset. För dem som prioriterar prestanda och användarvänlighet över estetik, är Klimat K7 ett utmärkt val.

#5 FLEXIT Silent Eco 100 TH

Med sin effektiva ventilation och tysta drift är kunder mer än nöjda med denna badrumsfläkt.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

FLEXIT Silent Eco 100 TH är ett hållbart val för dem som söker en grundläggande, men effektiv lösning för badrumsventilation. Trots att den kanske inte når samma prestandanivåer som vissa av dess konkurrenter, levererar den fortfarande stabila funktioner till ett konkurrenskraftigt pris.

Fördelar:

 1. Effektiv ventilation: Silent Eco 100 TH erbjuder tillräckligt luftflöde för att säkerställa effektiv ventilation i de flesta badrum.

 2. Tyst drift: Som namnet antyder, fungerar Silent Eco 100 TH mycket tyst, vilket bidrar till att skapa en lugn atmosfär i badrummet.

 3. Energisnål: Denna fläkt är designad för att minimera energiförbrukningen, vilket gör den till ett miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ.

Nackdelar:

 1. Brist på avancerade funktioner: Silent Eco 100 TH saknar vissa av de smarta funktionerna som finns i mer avancerade modeller, som automatisk hastighetsjustering baserad på luftfuktighet eller närvaro.

 2. Design: Medan den är funktionell, kan vissa användare hitta Silent Eco 100 TH:s design mindre attraktiv jämfört med andra mer estetiskt utformade fläktar på marknaden.

FLEXIT Silent Eco 100 TH är ett grundläggande men effektivt val för dem som söker en tyst och energieffektiv lösning för badrumsventilation. Även om den saknar vissa av de mer avancerade funktionerna som finns i andra fläktar och dess design kanske inte är den mest tilltalande, erbjuder den ändå solid prestanda och värde för priset. Det är ett bra val för dem som prioriterar enkelhet och effektivitet över avancerade funktioner och design.

Köpguide

Att välja rätt badrumsfläkt kan ha en stor inverkan på både luftkvalitet och komfort i ditt badrum. Här är några viktiga faktorer att överväga när du köper en badrumsfläkt:

 1. Fläktens kapacitet: En av de viktigaste aspekterna att tänka på är fläktens kapacitet, eller hur mycket luft den kan flytta. Detta mäts ofta i kubikmeter per timme (m³/h). Större badrum kräver fläktar med högre kapacitet för att effektivt ventilera ut fukt och lukter.

 2. Energianvändning: Fläktar med lägre energiförbrukning är inte bara mer miljövänliga, men kan också spara dig pengar på din energiräkning i längden.

 3. Ljudnivå: Badrummet är ofta en plats för avkoppling, så det är viktigt att välja en fläkt som fungerar tyst. Ljudnivåer för badrumsfläktar mäts vanligtvis i decibel (dB).

 4. Funktioner: Vissa fläktar erbjuder avancerade funktioner som fukt- och närvarosensorer, som automatiskt kan justera fläkthastigheten baserat på omgivningsförhållandena i badrummet.

 5. Design: Även om funktionen är viktigast, kan design också vara en faktor, särskilt i moderna badrum där estetik är en prioritet.

 6. Installation och underhåll: Enkelhet i installation och underhåll kan vara en annan viktig faktor. Vissa fläktar är enklare att installera än andra och kan kräva mindre underhåll över tid.

 7. Pris: Priset är naturligtvis en viktig faktor att överväga. Försök att hitta en balans mellan kvalitet och pris, och kom ihåg att en billigare fläkt kan bli dyrare på lång sikt om den inte är tillräckligt effektiv eller om den behöver bytas ut ofta.

 8. Garanti: En bra garanti kan skydda din investering och ge dig sinnesro. Försäkra dig om att du förstår garantivillkoren innan du gör ditt köp.

Kom ihåg att den bästa fläkten för ditt badrum kommer att variera beroende på dina specifika behov och förhållanden. Gör lite forskning, jämför olika modeller och märken, och överväg att konsultera en professionell om du är osäker.

Frågor och svar

Badrumsfläktar är viktiga för att förbättra luftkvaliteten i ditt badrum. De hjälper till att avlägsna överflödig fukt, vilket kan bidra till att förhindra tillväxt av mögel och andra typer av skadliga mikroorganismer. Dessutom hjälper de till att eliminera lukter och förbättra den allmänna komforten i badrummet.

Kapaciteten på en badrumsfläkt mäts vanligtvis i kubikmeter per timme (m³/h). Större badrum kräver generellt sett fläktar med högre kapacitet. En god tumregel är att fläkten bör kunna ventilera hela volymen av badrummet minst åtta gånger per timme.

En tyst badrumsfläkt kan bidra till att skapa en mer avkopplande och lugn atmosfär i badrummet. Detta kan vara särskilt viktigt om du ofta använder badrummet för avkoppling, som vid bad eller långa duschar.

Smarta funktioner på en badrumsfläkt kan inkludera saker som fukt- och närvarosensorer. Dessa sensorer kan automatiskt justera fläkthastigheten baserat på nivån av fuktighet i luften eller om någon är närvarande i rummet. Detta kan bidra till att förbättra fläktens effektivitet och energiförbrukning.

Regelbunden underhåll av din badrumsfläkt kan inkludera saker som att rengöra fläkten och dess komponenter för att avlägsna damm och smuts, kontrollera att den fungerar korrekt, och vid behov byta ut skadade eller slitna delar. Du bör alltid följa tillverkarens instruktioner för underhåll och rengöring.

Sammanfattning

Badrumsfläktar spelar en viktig roll för att förbättra luftkvaliteten och komforten i ditt badrum. De hjälper till att avlägsna överflödig fukt, förebygga tillväxt av mögel och eliminera lukter. I vår utförliga testartikel har vi utvärderat fem olika badrumsfläktar och deras prestanda.

Först på listan är FRESH Intellivent Sky som har blivit rankad som nummer 1 med ett betyg på 5/5. Denna fläkt imponerar med sin topprestanda och avancerade smarta funktioner. Dessutom fungerar den tyst och energieffektivt. Den unika designen gör den till ett stilrent tillskott i alla moderna badrum.

På andra plats hittar vi PAX Calima som fick ett betyg på 4,5/5. Denna badrumsfläkt har flera kvalitativa funktioner inklusive energieffektivitet och tyst drift. Dessutom har den automatiska sensorer för fukt och närvaro vilket förbättrar dess användarvänlighet.

FRESH Intellivent P rankades som nummer 3 med ett betyg på 4/5. Trots att den inte har lika många smarta funktioner som dess systerversion, Intellivent Sky, levererar den ändå stabil prestanda och tillförlitlighet med tyst drift och energieffektiv design.

KLIMATFABRIKEN Klimat K7 delar tredje platsen med FRESH Intellivent P med samma betyg på 4/5. Denna fläkt utmärker sig med sin kraftfulla ventilation och sin förmåga att hantera större badrum. Trots sin prestanda, kan det vara lite komplicerat att installera.

Avslutningsvis hamnar FLEXIT Silent Eco 100 TH på femte plats med ett betyg på 3,5/5. Även om den saknar några av de avancerade funktionerna hos de högre rankade fläktarna, erbjuder den solid prestanda, tyst drift och är ett energieffektivt val.

Sammanfattningsvis är det dina behov som styr vilken badrumsfläkt som är rätt för dig. Överväg faktorer som fläktens kapacitet, energianvändning, ljudnivå, funktioner, design, installation och underhåll, pris samt garantin som erbjuds.