Senast uppdaterad: juli, 2024

Korslaser Bäst i Test

Bästa Korslasern

När det kommer till att säkerställa perfektion i ditt bygg- eller renoveringsprojekt, finns det inget mer tillförlitligt än en högkvalitativ korslaser. Dessa kraftfulla verktyg ger exakta linjer och riktmärken, vilket sparar tid och reducerar potentiella fel. Men med så många alternativ på marknaden, hur vet man vilken som är bäst? I denna artikel utforskar vi fem av de mest populära korslasrarna, betygsätter dem baserat på en mängd olika faktorer, och ger dig vår ärliga bedömning i vårt ”bäst i test” för att hjälpa dig att göra det mest informerade valet för dina behov.

Med imponerande 3 x 360° linjer, CAL Guard-övervakning och Bluetooth-funktionalitet, har denna kraftfulla korslaser bevisat att den inte bara är en av de mest tekniskt avancerade på marknaden, men också en av de mest pålitliga.

Dewalt DCE089D1G, en korslaser utrustad med en grön laser. Känd för sin robusta konstruktion och innovativa funktioner, fortsätter Dewalt att leverera kvalitetsverktyg som imponerar både yrkesverksamma och hemmafixare. Med 10,8V kraft och förmågan att projicera tre laserlinjer 360°, är denna korslaser både kraftfull och mångsidig.

Trots att Bosch GLL 3-80 är en mer kostnadseffektiv version jämfört med sin högteknologiska motsvarighet, GLL 3-80 CG, levererar den ändå samma höga prestanda och pålitlighet som du förväntar dig av Bosch.

#1 Bosch GLL 3-80 CG

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • 3 x 360° Linjer: Denna funktion ger dig fullständig täckning på alla ytor, vilket gör det enklare att mäta och märka utan att behöva flytta verktyget.

 • CAL Guard-övervakning: En unik funktion som ger dig möjlighet att övervaka laserns nivåer i realtid via din smartphone, vilket säkerställer noggrannhet och effektivitet.

 • Bluetooth-funktionalitet: En modern funktion som låter dig kontrollera verktyget på distans via din smartphone.

 • 2,0Ah batteri och laddare ingår: Du behöver inte oroa dig för att köpa batterier separat.

 • Grön laser: Den gröna lasern är mer synlig än en röd laser, vilket gör det lättare att se märkena, särskilt på ljusa ytor eller i starkt ljus.

Nackdelar:

 • Högt pris: Med alla dess funktioner kommer ett högre pris. Även om det kan vara värt kostnaden för vissa användare, kan det vara en nackdel för de som har en strikt budget.

 • Kan vara komplicerad för nybörjare: Med alla avancerade funktioner kan den vara svår att använda för personer utan tidigare erfarenhet av korslasrar.

Bosch GLL 3-80 CG korslaser med 2,0Ah batteri och laddare är ett högteknologiskt verktyg som levererar överlägsen prestanda och noggrannhet. Medan priset kan vara högt och den kan vara svår för nybörjare att använda, kompenseras dessa nackdelar av dess omfattande funktioner och tillförlitliga prestanda. Oavsett om du är en professionell eller hobby-fixare är det här verktyget ett utmärkt val för alla som behöver pålitlig och exakt nivellering.

#2 Dewalt DCE089D1G

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Stark grön laserstråle: Grön laser ger bättre synbarhet, vilket är särskilt användbart i ljusare miljöer.

 • Tre 360° laserlinjer: Tillåter dig att arbeta med flera väggar samtidigt utan att behöva flytta lasern, vilket sparar tid och ökar effektiviteten.

 • Självnivellerande upp till 4°: Säkerställer att du alltid får en korrekt linje, även på ojämna ytor.

 • Arbetsintervall upp till 30 meter: Perfekt för större arbetsområden.

 • Nivelleringsnoggrannhet på ± 0,3 mm/m: Ger mycket hög precision, vilket är nödvändigt för detaljerade arbeten.

Nackdelar:

 • Högt pris: Liksom Bosch-modellen kommer detta verktyg med ett högt pris, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

 • Saknar vissa extrafunktioner: Jämfört med Bosch GLL 3-80 CG saknar Dewalt DCE089D1G vissa avancerade funktioner som Bluetooth och CAL Guard-övervakning.

Dewalt DCE089D1G Korslaser med grön laser är ett utmärkt verktyg för de som behöver en stark och pålitlig korslaser. Trots sitt höga pris och brist på vissa extrafunktioner, erbjuder dess starka grön laserstråle, självnivellerande förmåga och imponerande arbetsintervall både hög prestanda och mångsidighet. För proffs och allvarliga DIY-entusiaster kan detta verktyg vara en utmärkt investering.

#3 Bosch GLL 3-80

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • 3 x 360° Linjer: Denna funktion ger dig möjlighet att nivellera hela rummet utan att behöva flytta verktyget, vilket sparar tid och arbete.

 • Grön laser: Gröna lasrar är mer synliga än röda, vilket gör det lättare att se dina märken.

 • Självnivellerande: Du kan vara säker på att du alltid får exakta linjer, även på ojämna ytor.

 • Bra pris: Jämfört med de två första på vår lista, är detta en mer prisvärd option, vilket gör den tillgänglig för fler användare.

Nackdelar:

 • Alkaliska batterier: Medan dessa är lättillgängliga och billiga att ersätta, har de generellt kortare livslängd jämfört med laddningsbara batterier.

 • Saknar avancerade funktioner: Jämfört med andra modeller i samma prisklass, saknar denna modell vissa avancerade funktioner som Bluetooth och CAL Guard-övervakning.

Bosch GLL 3-80 Korslaser med alkaliska batterier är ett prisvärt och tillförlitligt alternativ för dem som vill ha en högkvalitativ korslaser utan alla extra klockor och visslor. Trots att den saknar några avancerade funktioner, levererar den fortfarande exakt nivellering och god synlighet. 

#4 Bosch GCL 2-50/RM10/BT150

Bra prislapp, stark motor, flera användare har utryckligen berättat om hur nöjda dem är med den här lasern.

Betyg: 3.5
3.5/5

Bosch GCL 2-50/RM10/BT150 Kombilaser ett verktyg som kombinerar mångsidighet med Bosch’s vanliga kvalitet och pålitlighet. Den har gröna laserlinjer och lodpunkter, och kommer med ett omfattande paket som inkluderar batterier, stativ, en måltavla och ett roterande fäste.

Fördelar:

 • Kombilaser: Ger dig både linje- och punktmarkeringar, vilket ger ökad flexibilitet för olika typer av jobb.

 • Grön laser: Grön laser ger bättre synlighet, vilket är särskilt viktigt i ljusare miljöer.

 • Komplett paket: Levereras med batterier, stativ, måltavla och ett roterande fäste, vilket ger dig allt du behöver för att börja arbeta direkt.

 • Arbetsintervall upp till 50 meter: Detta är perfekt för större arbetsområden och överträffar många andra modeller på marknaden.

Nackdelar:

 • Saknar 360° linje: Jämfört med andra lasrar på vår lista, saknar den här modellen förmågan att projicera 360° linjer, vilket kan begränsa dess användbarhet i vissa fall.

 • Alkaliska batterier: Dessa är mindre hållbara jämfört med laddningsbara batterier, och de kan bli dyra att byta ut över tiden.

Bosch GCL 2-50/RM10/BT150 är ett mångsidigt verktyg som erbjuder både linje- och punktmarkeringar för att möta en mängd olika behov. Trots att den saknar vissa funktioner, som 360° linjer, och trots nackdelen med att använda alkaliska batterier, är det fortfarande ett bra val för dem som behöver ett verktyg med både korslaser- och punktlaserfunktioner. Med ett arbetsintervall på upp till 50 meter och ett komplett paket med tillbehör, ger denna korslaser god valuta för pengarna.

#5 Dewalt DW088CG

Bra prislapp, stark motor, flera användare har utryckligen berättat om hur nöjda dem är med den här lasern.

Betyg: 3/5
3/5

Dewalt DW088CG Korslaser, som hamnar på plats fem i vårt test, är ett kraftfullt verktyg som utrustats med en grön laser för bästa synbarhet. Med Dewalt’s rykte om tillförlitlighet och hållbarhet, ger denna korslaser god prestanda till ett rimligt pris.

Fördelar:

 • Grön laser: Grön laser ger överlägsen synbarhet, särskilt i ljusare arbetsmiljöer.

 • Självnivellerande upp till 4°: Denna funktion säkerställer korrekta och exakta linjer, även på ojämna ytor.

 • Full ljusstyrka: Den här lasern behåller sin ljusstyrka över hela arbetsytan, vilket gör det lätt att se märken oavsett avstånd.

 • Automatisk inte-i-nivå indikator: Denna funktion markerar en nivellerad linje inom sekunder, vilket gör arbetet effektivare.

Nackdelar:

 • Begränsat arbetsintervall: Jämfört med andra lasrar på vår lista, har denna modell ett mindre arbetsintervall, vilket kan vara en begränsning för större jobb.

 • Saknar extra funktioner: Denna modell erbjuder inte några av de mer avancerade funktionerna som vissa andra lasrar på marknaden har, som till exempel 360° linjer eller Bluetooth-funktionalitet.

Dewalt DW088CG Korslaser är ett verktyg för de som behöver en pålitlig och kraftfull korslaser. Medan det saknar några av de mer avancerade funktionerna som vissa andra modeller erbjuder, är det fortfarande en stark utförare när det gäller grundläggande korslaserfunktioner. Dess gröna laser, självnivellerande förmåga och automatiska inte-i-nivå indikator, tillsammans med Dewalt’s rykte för kvalitet, gör denna laser till ett starkt val för både yrkesfolk och hemmafixare.

Köpguide

Att köpa en korslaser kan vara en utmaning, särskilt med den mängd modeller och varianter som finns på marknaden. Följande guide kommer att hjälpa dig att förstå vad du ska leta efter när du väljer en korslaser.

 1. Färg på lasern: Korslasrar kommer vanligtvis i två färger: röd och grön. Grön laser är mer synlig än röd, särskilt under ljusa förhållanden. Om du ofta arbetar utomhus eller i väl upplysta rum, kan en grön laser vara ett bättre val.

 2. Självnivellerande förmåga: De flesta moderna korslasrar har en självnivellerande funktion, vilket innebär att de automatiskt kan justera sig för att skapa perfekt raka linjer. Om precision är viktigt för ditt arbete, bör du definitivt överväga en korslaser med självnivellerande funktion.

 3. Arbetsintervall: Arbetsintervall refererar till det avstånd från vilket lasern kan projicera en synlig linje. Om du behöver arbeta på stora ytor, t.ex. byggarbetsplatser, kan en laser med ett större arbetsintervall vara en fördel.

 4. Batterityp: Vissa lasrar drivs med alkaliska batterier, medan andra har laddningsbara. Alkaliska batterier är enkla att byta ut, men de behöver bytas ut oftare. Å andra sidan kan laddningsbara batterier vara mer kostnadseffektiva över tid, även om de kan kräva att du investerar i ett batteripaket och en laddare.

 5. Extra funktioner: Vissa avancerade korslasrar kommer med ytterligare funktioner som Bluetooth-anslutning för fjärrstyrning, 360°-linjer för full rumstäckning, och övervakningssystem för att skydda lasern mot oavsiktliga stötar eller fall. Även om dessa funktioner kan vara användbara, kan de också göra verktyget dyrare, så tänk på om du verkligen behöver dem.

 6. Pris: Priset på en korslaser kan variera mycket beroende på märke, modell och funktioner. Bestäm din budget innan du börjar titta och försök att hitta den bästa lasern du kan få för den summan.

 7. Varumärkets rykte: Slutligen, ta hänsyn till varumärkets rykte. Kända märken som Bosch och Dewalt är kända för sin kvalitet och pålitlighet, men de kan vara dyrare. Mindre kända märken kan erbjuda billigare alternativ, men kvaliteten kan variera.

Kom ihåg att det inte finns något ”bästa” val som passar alla. Det som är viktigast är att den korslaser du väljer passar dina specifika behov och budget. Lycka till med ditt köp!

Frågor och svar

En korslaser är ett verktyg som projicerar två laserlinjer, en horisontell och en vertikal, vilka korsar varandra vid 90° vinkel. Detta verktyg används främst för att mäta och märka ut linjer vid bygg- och renoveringsprojekt, vilket ger mycket exakta raka linjer och rätta vinklar. Den kan användas för att mäta och markera för montering av skåp, hyllor, kakel, golv, tak, väggar, rör och mycket mer.

Gröna lasrar är generellt sett mer synliga för ögat än röda, vilket gör dem mer effektiva i ljusa omgivningar eller över längre avstånd. Om du ofta arbetar utomhus eller på platser med stark belysning kan en grön laser därför vara ett bättre alternativ.

En självnivellerande korslaser kan automatiskt justera sin position för att projicera raka linjer, även om lasern själv är något sned. Denna funktion är mycket användbar eftersom den säkerställer att linjerna alltid är helt raka, vilket minskar risken för mätfel.

Några av de viktigaste faktorerna att tänka på inkluderar laserns färg (röd eller grön), om den är självnivellerande, dess arbetsintervall, vilken typ av batterier den använder, eventuella extra funktioner, pris, samt varumärkets rykte.

Ja, korslasrar är generellt sett säkra att använda, men det är viktigt att alltid följa säkerhetsanvisningarna. Du bör aldrig titta direkt in i lasern eftersom det kan skada dina ögon. Det är också viktigt att inte låta barn leka med verktyget. Vissa lasrar kan vara kraftfulla nog att orsaka brännskador om de hanteras felaktigt.

Sammanfattning

Korslasrar är kraftfulla och precisa verktyg som kan vara oumbärliga för alla typer av bygg- och renoveringsprojekt. De kan projicera exakta linjer och rätta vinklar, vilket gör dem idealiska för att mäta och markera för installation av skåp, hyllor, kakel, golv, tak, väggar och mycket mer.

I vår ”Bäst i test” rankning av korslasrar, tog Bosch GLL 3-80 CG Korslaser med 2,0Ah batteri och laddare första platsen med en poäng på 5/5, tack vare dess överlägsna prestanda, högkvalitativa konstruktion, och nyskapande funktioner som CAL Guard-övervakning och Bluetooth®-anslutning.

På andra plats kom Dewalt DCE089D1G Korslaser med grön laser med 4.5/5, med sin starka prestanda och utmärkta synlighet tack vare den gröna lasern.

Bosch GLL 3-80 Korslaser med alkaliska batterier tog tredje platsen med en poäng på 4/5, följt av Bosch GCL 2-50/RM10/BT150 Kombilaser med 3.5/5, och slutligen Dewalt DW088CG Korslaser med 3/5.

När du köper en korslaser, är det viktigt att tänka på laserns färg (röd eller grön), om den är självnivellerande, dess arbetsintervall, vilken typ av batterier den använder, eventuella extra funktioner, pris, samt varumärkets rykte.

Sammanfattningsvis, att välja rätt korslaser kan göra ditt arbete mer effektivt och exakt, oavsett om du är en professionell hantverkare eller en hemmafixare.