Senast uppdaterad: april, 2024

Kantskärare Bäst i Test

Bästa kantskäraren

I en ständigt föränderlig och snabbt växande trädgårdsvärld kan det vara överväldigande att hitta rätt verktyg för jobbet. Kantskärare är inget undantag. Det finns ett brett utbud av märken, modeller och funktioner att välja mellan. Men oroa dig inte, vi har gjort det tunga lyftet åt dig. I denna omfattande ’Bäst i Test’ artikel har vi jämfört marknadens bästa kantskärare, baserat på funktionalitet, hållbarhet, användarvänlighet och pris. Oavsett om du är en erfaren trädgårdsmästare eller en entusiastisk amatör, kommer denna guide att hjälpa dig att hitta den bästa kantskäraren för dina specifika behov och förväntningar.

MAKITA EE400MP är ingen vanlig kantskärare, utan det är ett verktyg som utstrålar kvalitet från första ögonkastet. Efter noggranna tester och jämförelser, står det klart att denna kantskärare framträder som den obestridliga vinnaren i testet.

EGO EA0800 erbjuder exceptionell prestanda och pålitlighet, vilket gör det till ett värdefullt tillägg till varje trädgårdsmästares verktygssamling. Denna kantskärare har imponerat på oss med sin kraft och hållbarhet.

FISKARS har länge varit ett pålitlig märke inom redskapsvärlden, och deras kantskärare är inget undantag. Den har en kombination av funktionalitet, användarvänlighet och prisvärdhet som gör det till en bra allround kantskärare för både professionella trädgårdsmästare och hobbyister.

#1 MAKITA EE400MP

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Hög kvalitet: MAKITA EE400MP är tillverkad för att hålla. Dess robusta konstruktion och högkvalitativa material garanterar lång livslängd och hållbarhet.
 • Effektiv prestanda: Med sin kraftfulla motor, ger denna kantskärare en jämn och ren skärning, vilket sparar tid och arbete.
 • Ergonomisk design: Verktyget är designat med användarens komfort i åtanke. Dess ergonomiska handtag minimerar ansträngningen under långa arbetspass.
 • Lätt att använda: Med sina intuitiva kontroller, är MAKITA EE400MP lätt att använda även för nybörjare.

Nackdelar:

 • Pris: Med tanke på dess högkvalitativa konstruktion och funktioner, ligger MAKITA EE400MP i den högre prisklassen.
 • Vikt: Verktyget kan vara något tyngre än andra modeller, vilket kan vara en nackdel för vissa användare under längre användning.

MAKITA EE400MP är en utmärkt kantskärare som kombinerar kvalitet, effektivitet och ergonomi. Trots dess högre pris och något större vikt, överträffar dess fördelar de mindre nackdelarna. MAKITA EE400MP är utan tvekan en av de bästa kantskärarna på marknaden för den kräsna trädgårdsmästaren.

#2 EGO EA0800

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Kraftfull motor: EGO EA0800 skär genom gräskanter med lätthet tack vare sin starka motor. Dess effektivitet sparar tid och ansträngning.
 • Lätt vikt: Till skillnad från vissa andra kantskärare, är EGO EA0800 ganska lätt, vilket underlättar för längre arbetspass.
 • Justering av djup: Denna kantskärare har en djupjusteringsfunktion, vilket ger extra flexibilitet vid olika trädgårdsuppgifter.
 • Hållbar konstruktion: Trots sin lätta vikt, är EGO EA0800 konstruerad för att vara hållbar och pålitlig.

Nackdelar:

 • Batteritid: Vissa användare har rapporterat att batteriets livslängd kan vara kortare än förväntat vid kontinuerlig användning.
 • Pris: Även om EGO EA0800 erbjuder stor prestanda, kan dess pris vara högt för vissa budgetar.

Med sin starka motor, lätta konstruktion och förmågan att justera skärdjup, erbjuder EGO EA0800 en kombination av prestanda och flexibilitet som är svår att matcha. Trots vissa mindre svagheter, särskilt när det gäller batteritid och pris, håller EGO EA0800 fortfarande en stark ställning som en topplösning för dina trädgårdsbehov. 

#3 FISKARS QuikFit

Betyg: 3.5/5
3.5/5

Fördelar:

 • Mångsidighet: FISKARS QuikFit kantskärare är del av QuikFit-serien, vilket innebär att den kan anslutas till olika handtag för extra mångsidighet.
 • Användarvänlighet: Den är lätt att använda, vilket gör den till en bra start för nybörjare som ännu inte är vana vid att använda kantskärare.
 • Hållbarhet: Tillverkad av starka och hållbara material, kommer denna kantskärare att hålla länge, även vid regelbunden användning.
 • Prisvärd: FISKARS QuikFit är mer prisvärd jämfört med andra kantskärare i dess klass.

Nackdelar:

 • Effekt: Det är inte den mest kraftfulla kantskäraren på marknaden. För svårare uppgifter kan det vara nödvändigt att uppgradera till ett mer kraftfullt verktyg.
 • Handtag säljs separat: Medan QuikFit-systemet ger mångsidighet, innebär det också att handtaget måste köpas separat, vilket kan vara en extra kostnad.

FISKARS QuikFit kantskärare är en pålitlig och användarvänlig produkt som erbjuder mycket för sitt pris. Trots att den kanske saknar kraften hos några av sina konkurrenter, kompenserar den för det genom dess hållbarhet, mångsidighet och prisvärdhet. Den är ett utmärkt val för de som söker en balans mellan funktionalitet och prisvärdhet.

#4 FISKARS Solid 1011617

Bra prislapp, stark motor, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med kantskäraren

Betyg: 3.5/5
3.5/5

FISKARS Solid 1011617 kantskärare är en pålitlig konstruktion med praktisk design, framtagen för att tillfredsställa trädgårdsmästarens behov. Denna kantskärare är konstruerad för att klara av både daglig användning och de utmaningar som årstidernas skiftningar innebär. 

Fördelar:

 • Hållbarhet: FISKARS Solid 1011617 är tillverkad av robusta material vilket garanterar lång livslängd även vid intensiv användning.
 • Användarvänlighet: Med en enkel design och lätt att hantera, är denna kantskärare ett bra val för både nybörjare och erfarna trädgårdsmästare.
 • Gott värde: Trots dess robusthet och pålitlighet, är FISKARS Solid 1011617 prisvärd och ger en mycket god valuta för pengarna.

Nackdelar:

 • Mindre mångsidig: Till skillnad från vissa andra modeller på marknaden, erbjuder Solid 1011617 mindre mångsidighet då den inte är kompatibel med andra handtag.
 • Mindre kraftfull: Även om den är tillräcklig för de flesta trädgårdsuppgifter, kanske den inte klarar av mer krävande arbetsuppgifter.

FISKARS Solid 1011617 kantskärare är en robust och prisvärd lösning för de som behöver ett tillförlitligt trädgårdsredskap. Medan det kanske saknar mångsidigheten och kraften hos vissa av sina konkurrenter, kompenserar det genom sin hållbarhet och användarvänlighet. Det erbjuder god valuta för pengarna och är ett utmärkt val för trädgårdsmästare som vill ha en hållbar och pålitlig kantskärare.

#5 SVEA REDSKAP 32230

Bra värde, kraftfull funktion, flera trädgårdsmästare har berättat om deras tillfredsställelse med denna kantskärare.

Betyg: 3/5
3/5

SVEA REDSKAP 32230 kantskärare är en dedikation till funktionell design och hållbarhet. Även om det kanske inte är det mest kraftfulla verktyget på marknaden, erbjuder det pålitlighet och enkelhet som kommer att uppskattas av trädgårdsmästare på alla nivåer. 

Fördelar:

 • Enkel att använda: SVEA REDSKAP 32230 är mycket enkel att använda, vilket gör den till ett utmärkt val för både nybörjare och erfarna trädgårdsmästare.
 • Hållbar konstruktion: Verktyget är gjort för att tåla tuffa förhållanden och har visat sig vara hållbart över tid.
 • Svensk design: Som en produkt av SVEA REDSKAP, bär denna kantskärare prägeln av pålitlig svensk design och konstruktion.

Nackdelar:

 • Mindre kraftfull: Jämfört med andra kantskärare i testet är SVEA REDSKAP 32230 mindre kraftfull, vilket kan göra den mindre effektiv för mer krävande uppgifter.
 • Mindre funktionsrik: Det saknar vissa avancerade funktioner som finns i andra, mer högt rankade kantskärare.

SVEA REDSKAP 32230 är en pålitlig och enkel kantskärare som erbjuder solid prestanda för de flesta trädgårdsbehov. Även om den kanske saknar den råa kraft och avancerade funktioner som vissa andra kantskärare kan erbjuda, kompenserar den med enkelhet, hållbarhet och den typiska tillförlitligheten hos svensk design.

Köpguide

Att välja rätt kantskärare kan göra en stor skillnad när det kommer till trädgårdsskötsel. Här är några bra saker att ha i åtanke vid inköp:

 1. Typ av kantskärare: Det finns i huvudsak tre typer av kantskärare: manuell, elektrisk och bensindriven. Manuella kantskärare är vanligtvis billigare och är ett bra alternativ om du har en liten till medelstor trädgård. Elektriska och bensindrivna kantskärare är kraftfullare och lämpliga för större ytor, men de är också dyrare.

 2. Bladets kvalitet: Bladets kvalitet är viktig eftersom det är den delen av maskinen som faktiskt gör jobbet. Rostfritt stål är ett populärt materialval eftersom det är slitstarkt och motstår rost.

 3. Ergonomi: Det är viktigt att kantskäraren är bekväm att använda, särskilt om du planerar att använda den under längre perioder. Vissa modeller har justerbara handtag eller extra stöd för att minska påfrestningen på din kropp.

 4. Vikt: Tyngre kantskärare kan vara mer stabila och effektiva, men de kan också vara svårare att manövrera. Om du har en stor trädgård kan en lättare modell vara ett bättre val för att göra jobbet enklare.

 5. Pris: Som med alla verktyg kan priset för kantskärare variera mycket. Bestäm din budget innan du börjar leta, och kom ihåg att billigare inte alltid betyder bättre. Ibland kan det vara värt att betala lite mer för att få en kantskärare som håller länge och gör jobbet effektivt.

 6. Varumärke och garantier: Det finns många tillverkare av kantskärare, och vissa har bättre rykte än andra. Läs recensioner och välj ett märke som är känt för sin kvalitet. Se också till att din kantskärare kommer med en tillverkargaranti.

 7. Underhåll: Vissa kantskärare kräver mer underhåll än andra. Kontrollera vad som krävs för att hålla din kantskärare i toppform och se till att du är bekväm med att utföra dessa uppgifter.

Frågor och svar

Huvudskillnaden ligger i kraften och arbetsbelastningen de kan hantera. Manuella kantskärare kräver mer fysisk ansträngning men är lämpliga för mindre trädgårdar. Elektriska kantskärare behöver strömförsörjning men är mer kraftfulla, medan bensindrivna kantskärare är mest kraftfulla och bäst för stora ytor, men de kräver regelbunden underhåll och är vanligtvis dyrare.

Hur ofta du behöver byta blad beror på frekvensen av användning och bladets kvalitet. Om du märker att din kantskärare inte skär lika rent eller effektivt som tidigare kan det vara dags att byta blad.

Rostfritt stål anses vara det bästa materialet för bladen på en kantskärare på grund av dess hållbarhet och rostmotstånd. Det håller sig skarpt under längre tid och behöver mindre underhåll.

Det är viktigt att leta efter justerbara handtag och extra stöd för att minska belastningen på din kropp. En bra kantskärare bör vara bekväm att hålla och använda, även under längre perioder.

En bensindriven kantskärare kräver mer underhåll än en elektrisk eller manuell kantskärare. Det inkluderar regelbunden rengöring, smörjning av rörliga delar, byta olja, byta eller rengöra luftfilter, och regelbunden inspektion och eventuell ersättning av gnistor.

Sammanfattning

MAKITA EE400MP, med sin topprankning och betyg på 5/5, är ett av de bästa valet för seriösa trädgårdsmästare som behöver en kraftfull och pålitlig kantskärare. Den har fantastisk prestanda och är utrustad med flera användbara funktioner.

EGO EA0800 följer med ett starkt betyg på 4/5, och erbjuder en utmärkt balans mellan prestanda, användarvänlighet och hållbarhet. Detta verktyg är både kraftfullt och ergonomiskt, vilket gör det till ett utmärkt val för både proffs och hobbyister.

FISKARS QuikFit och FISKARS Solid 1011617, båda med betyg på 3.5/5, erbjuder en stark kombination av mångsidighet, användarvänlighet och prisvärdhet. Dessa verktyg är bra allround-alternativ, särskilt för dem som är nya inom trädgårdsskötsel eller söker ett prisvärt men tillförlitligt verktyg.

Slutligen, SVEA REDSKAP 32230, med ett betyg på 3/5, är ett pålitligt och enkelt att använda verktyg som erbjuder solid prestanda för de flesta trädgårdsbehov. Det kanske saknar vissa avancerade funktioner men det är fortfarande en robust och tillförlitlig kantskärare.

Kom ihåg att den ”bästa” kantskäraren är den som passar dina unika behov och budget bäst. Vi hoppas att vår jämförelse har gett dig insikt och hjälp för att göra ett välgrundat val. Lycka till med ditt trädgårdsarbete!