Svenskarna renoverade i rekordfart innan Coronakrisen.

Det största renoveringsboomen de senaste 20 åren var när ROT och RUT blev lanserat 1 juli 2007. Det renoverades för kung och fosterland ända fram tills ROT-avdraget blev sänkt från 50% till 30%. Under en lång period så var det ganska stilla med renoveringar i Svenska hem. 2017 var ett riktigt uselt år för hantverkarbranschen. Men  år 2018 såg man att trenden började att vända. Renoveringstrenden har egentligen pekat som en pil uppåt i nästan 2 år.

Det ska bli spännande att se de senaste talen från februari och mars när renoveringsindex rullar ut dem. Det är ganska självklart att antal renoveringar har minskat kraftigt eftersom att många väljer att stanna hemma från arbetet. Sveriges riksbank har sagt att den är beredda att låna ut upp till 500 miljarder kronor till Coronadrabbade verksamheter. Så läget är helt klart illa, men exakt hur illa det är återstår att se när talen offentligörs.

Det är just nu nu extremt hög puls i byggbranschen.  För att hålla dig uppdaterat i senaste nytt så finns det flera bra resurser att studera. Bland annat villanytts blogg, sen finns just alltid eran personliga favorit (Svensktbygg.se).😉