Senast uppdaterad: juli, 2024

Trådlös ringklocka Bäst i Test

Bästa trådlösa ringklockan

I dagens uppkopplade värld är säkerhet en topprioritet för många hushåll. Med tekniken som ständigt förbättras, finns det en mängd trådlösa ringklockor som erbjuder användarvänliga funktioner och innovativ teknik. Från enkel installation till oöverträffad funktionalitet, är det här din guide till de bästa produkterna som finns tillgängliga på marknaden. Låt oss dyka djupt in i detaljerna och utforska varje modell för att se vilken som bäst uppfyller dina behov.

Google Nest Doorbell är en fullständig säkerhetslösning för ditt hem. Denna trådlösa ringklocka, skapad av teknikgiganten Google, exemplifierar vad som kan uppnås när modern teknik, användarvänlighet och säkerhetstänkande går hand i hand. Med sin avancerade teknik och intuitiva design skapar den en gränslös länk mellan dig och ditt hem, oavsett var du befinner dig. 

Ring Video Doorbell 3 är en uppdatering från tidigare modeller skapade av Ring, ett varumärke som är känt för att sätta standarden för smart hem-säkerhet. Ring Video Doorbell 3 är ett utmärkt exempel på företagets strävan att alltid förbättra och anpassa sina produkter efter kundernas behov. Du kan räkna med avancerade funktioner kombinerat med användarvänlighet.

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free, en smart ringklocka som tack vare sin balans mellan avancerade funktioner och användarvänlighet är populär bland kunder. Arlo, känt för sina övervakningskameror och säkerhetssystem, tar dessa erfarenheter och använder dem för att skapa en ringklocka som ger en utmärkt överblick över vem eller vad som är vid din dörr.

#1 Google Nest Doorbell

Betyg:5/5
5/5

Fördelar

 • Användarvänlighet: Google Nest Doorbell erbjuder en smidig användarupplevelse med sitt lättförståeliga gränssnitt och intuitiv installation. Dess tydliga instruktioner gör att även tekniska noviser kan sätta upp systemet utan besvär.

 • Högkvalitativ video: Med dess högupplösta video och inbyggda nattläge, missar du aldrig vad som händer vid din dörr, dag eller natt.

 • Avancerade säkerhetsfunktioner: Nest Doorbell har ansiktsigenkänning och kan även skicka personliga varningar direkt till din telefon. Den kan till och med särskilja människor från djur eller föremål.

 • Svarsfunktioner: Om du inte kan svara, låt Nest Doorbell göra det åt dig med dess förinställda snabbmeddelanden.

Nackdelar

 • Pris: Nest Doorbell ligger i den högre prisklassen, vilket kanske inte passar alla budgetar.

 • Beroende av WiFi: För att fungera optimalt behöver den en stark och konsekvent WiFi-anslutning.

 • Google Home: Även om det kan ses som en fördel för vissa, kan behovet av en Google Home-app vara en nackdel för dem som inte är vana vid Googles ekosystem.

Google Nest Doorbell är mer än värd sitt pris, tack vare sin toppmoderna teknik, enastående video- och ljudkvalitet, och användarvänliga inställningar. Dess förmåga att integreras sömlöst med andra smarta hem-enheter gör den till en oslagbar lösning för de som letar efter en pålitlig, trådlös ringklocka. Trots några mindre nackdelar, levererar Google Nest Doorbell en oslagbar prestanda som sätter standarden för vad en smart ringklocka bör vara.

#2 Ring Video Doorbell 3

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar

 • Förbättrad detektering: Ring Video Doorbell 3 har avancerade rörelsedetekteringsegenskaper och anpassningsbara rörelsezoner, vilket ger dig mer kontroll över vilka aktiviteter som skall resultera i en notis.

 • Bra bildkvalitet: Med 1080p HD-video och infraröd nattvision, ger denna ringklocka en tydlig bild, oavsett tid på dygnet.

 • Integrering med Alexa: För de som redan använder Amazon’s smarta assistent, kan Ring Video Doorbell 3 enkelt integreras för att få ljud- och ljusnotiser när någon är vid dörren.

 • Avtagbart batteri: Till skillnad från tidigare modeller har Ring Video Doorbell 3 ett avtagbart batteri, vilket gör det enklare att ladda enheten utan att behöva demontera hela enheten.

Nackdelar

 • Abonnemangskrav: För att utnyttja alla funktioner, inklusive lagring av video, krävs ett betalt abonnemang.

 • Inget inbyggt stöd för 5 GHz WiFi: Medan Ring Video Doorbell 3 stöder 2,4 GHz WiFi, saknar den inbyggt stöd för 5 GHz-nätverk.

Trots några begränsningar, fortsätter Ring Video Doorbell 3 att vara en stark aktör inom marknaden för smarta ringklockor. Dess anpassningsbara rörelsedetektering och skarpa video- och ljudkvalitet, kombinerat med förmågan att integreras med andra smarta enheter, gör den till en pålitlig säkerhetslösning för ditt hem. Abonnemangskravet kan vara avskräckande för vissa, men de som investerar i det kommer att upptäcka att Ring Video Doorbell 3 erbjuder en solid och effektiv upplevelse.

#3 Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar

 • Direkt till din mobil: Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free skickar direkt video och ljud till din mobil, vilket gör det möjligt att se och tala med besökare från vilken plats som helst.

 • 180 graders synfält: Med sitt imponerande 180 graders synfält, ger denna ringklocka en komplett överblick av vad som händer utanför din dörr.

 • Inbyggd siren: I händelse av ett säkerhetsbrott kan Arlo’s ringklocka aktivera en siren, antingen automatiskt baserat på rörelse eller fjärraktiverad via appen.

 • Färgad nattvision: Till skillnad från många andra ringklockor på marknaden, erbjuder Arlo Essential färgad nattvision för att ge klarare och mer detaljerade bilder även i mörker.

Nackdelar

 • Abonnemangskrav: Liksom Ring Video Doorbell 3, kräver Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free ett abonnemang för att kunna använda alla funktioner och lagring av video i molnet.

 • Batterilivslängd: Enligt vissa användare kan batterilivslängden vara kortare än förväntat, vilket innebär att det kan behöva laddas oftare.

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free erbjuder en robust uppsättning av funktioner som tar hänsyn till användarvänlighet och säkerhet. Trots kravet på abonnemang och potentiella frågor kring batterilivslängd, står denna ringklocka starkt i sin prestanda och tillförlitlighet. Dess färgade nattvision och 180 graders synfält gör att du kan känna dig säker på att du inte missar något, oavsett tid på dygnet. En solid kandidat för de som söker ett trådlöst alternativ för sin ringklocka.

#4 Cleverio CD-200

Bra prislapp och enkel installation, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med den här ringklockan.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

Cleverio CD-200 är en prisvärd och robust trådlös ringklocka. Även om det inte är lika välkänt som några av de andra märkena på listan, gör ett starkt intryck med sin CD-200-modell, som erbjuder både användarvänlighet och smarta funktioner.

Fördelar

 • Prisvärd: Cleverio CD-200 är en av de mest prisvärda smarta ringklockorna på marknaden, vilket gör den till ett bra alternativ för de som arbetar med en mindre budget.

 • Enkel installation: Denna ringklocka är känd för sin enkla installation, vilket gör den perfekt för personer som inte är tekniskt kunniga.

 • Nattvision: Liksom många av sina konkurrenter, erbjuder Cleverio CD-200 nattvision, vilket ger tydliga bilder även i mörker.

 • Tvåvägskommunikation: Tack vare den inbyggda mikrofonen och högtalaren, kan du kommunicera med besökare via din smartphone.

Nackdelar

 • Begränsade extra funktioner: Jämfört med andra smarta ringklockor på marknaden, saknar Cleverio CD-200 några av de mer avancerade funktionerna, såsom ansiktsigenkänning och rörelsedetektering.

 • Video kvalitet: Även om det erbjuder tillräcklig videokvalitet, kan det inte matcha den högre upplösning som vissa av dess konkurrenter erbjuder.

Cleverio CD-200 är ett bra val för de som söker en prisvärd och enkel att använda trådlös ringklocka. Trots att den inte har alla de avancerade funktionerna som andra dyrare modeller har, uppfyller den ändå grundläggande behov med tillfredsställande videokvalitet, nattvision och tvåvägskommunikation. Om du letar efter ett budgetalternativ som inte kompromissar alltför mycket med funktioner och kvalitet, är Cleverio CD-200 ett övervägande värt alternativ.

 

#5 Ring Video Doorbell Wired

Tydlig video och bra pris, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med den här ringklockan.

Betyg: 3/5
3/5

Ring Video Doorbell Wired är en del av Rings välrenommerade sortiment. Denna modell erbjuder pålitlighet och kvalitet till ett rimligt pris, men med några kompromisser jämfört med sina mer avancerade konkurrenter.

Fördelar

 • Prisvärdhet: Ring Video Doorbell Wired är en av de mer prisvärda modellerna i Rings sortiment, vilket gör den till ett bra alternativ för dem med en stram budget.

 • Tydlig 1080p HD-video: Liksom andra produkter i Rings sortiment, erbjuder denna modell skarp 1080p HD-video, vilket ger klara bilder av vem eller vad som är vid din dörr.

 • Anpassningsbara integritetsinställningar: Du kan anpassa dina integritetszoner och audio-privatinställningar för att fokusera endast på det som är viktigt för dig.

 • Integrering med Alexa: Precis som andra Ring-produkter, fungerar denna ringklocka perfekt med Amazon Alexa för bekväm röststyrning och notiser.

Nackdelar

 • Kräver fast installation: Till skillnad från andra trådlösa modeller, kräver Ring Video Doorbell Wired fast installation, vilket kan vara ett hinder för vissa användare.

 • Abonnemang krävs för extra funktioner: För att kunna lagra och granska videoklipp krävs ett abonnemang på Ring Protect, vilket är en extra kostnad att överväga.

Ring Video Doorbell Wired erbjuder mycket av den kvalitet och funktionalitet som Ring är känt för, men till ett mer överkomligt pris. Även om det kräver en fast installation och ett abonnemang för att få ut det mesta av dess funktioner, är det fortfarande en solid, tillförlitlig och kostnadseffektiv lösning för de som söker en smart ringklocka. Om du inte behöver de mest avancerade funktionerna, kan Ring Video Doorbell Wired vara ett utmärkt val för dig.

Köpguide

Att välja rätt trådlös ringklocka kan vara en utmaning, med tanke på det breda utbudet av märken, modeller och funktioner på marknaden. Här är några viktiga faktorer att överväga när du gör ditt val.

1. Video- och ljudkvalitet: En av de största fördelarna med smarta ringklockor är deras förmåga att strömma video och ljud direkt till din enhet. Titta på specifikationerna för videoupplösning och ljudkvalitet. Idag bör en bra ringklocka som minimum erbjuda 1080p video.

2. Nattvision: Många besökare kommer till ditt hem efter mörkrets inbrott, vare sig det är vänner, familj eller leveranser. En ringklocka med nattvision säkerställer att du kan se vem eller vad som är vid din dörr, oavsett tid på dygnet.

3. Strömförsörjning: Även om du tittar på trådlösa modeller, behöver de fortfarande ström för att fungera. Vissa modeller är batteridrivna, medan andra behöver anslutas till ett eluttag. Om du väljer en batteridriven modell, kontrollera batteriets livslängd och hur enkelt det är att ladda eller byta ut.

4. Integrering med andra smarta enheter: Om du redan har andra smarta enheter i ditt hem, som en Amazon Alexa eller Google Home, kan det vara värt att leta efter en ringklocka som kan integreras med dessa. Detta gör det möjligt för dig att kontrollera din ringklocka med röstkommandon och få notiser direkt till dina smarta enheter.

5. Pris och abonnemangskostnader: Priset på ringklockor varierar mycket, med vissa basmodeller som är mycket överkomliga och andra som kan vara ganska dyra. Kom också ihåg att vissa smarta ringklockor kräver en månads- eller årsabonnemang för att du ska kunna utnyttja alla funktioner, såsom videolagring i molnet.

6. Användarvänlighet och installation: Vissa ringklockor är enklare att installera och använda än andra. Om du inte är tekniskt kunnig, leta efter en modell som är känd för sin enkla installation och intuitiva användargränssnitt.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer, kommer du att vara bättre rustad för att välja den trådlösa ringklockan som bäst uppfyller dina behov och preferenser

Frågor och svar

Ja, trådlösa ringklockor är säkra att använda. De flesta modeller har inbyggda säkerhetsfunktioner som kryptering för att skydda din data. Men som med all teknik, är det viktigt att hålla din programvara uppdaterad och använda starka lösenord för att skydda mot eventuella säkerhetsrisker.

En trådlös ringklocka med video tillåter dig att se och ibland tala med den som står vid din dörr, oavsett var du är. Detta kan vara särskilt användbart om du ofta får leveranser eller har oväntade gäster. Dessutom kan det bidra till ökad säkerhet genom att hjälpa dig identifiera obehöriga personer vid din dörr.

Det beror på modellen. Vissa trådlösa ringklockor kräver ett abonnemang för att få tillgång till alla funktioner, såsom videolagring i molnet. Andra erbjuder vissa eller alla dessa funktioner utan extra kostnad. Kontrollera specifikationerna för den modell du är intresserad av för att se vad som gäller.

Ja, de flesta trådlösa ringklockor fungerar med Wi-Fi. Detta gör det möjligt för dem att skicka video och ljud till din smartphone eller annan enhet, och att ta emot kommandon från dig, oavsett var du är. Vissa modeller kan även ansluta till andra smarta enheter i ditt hem via Wi-Fi.

Det finns ingen enhetlig ”bästa” trådlösa ringklocka eftersom det beror på dina specifika behov och budget. Några populära och högt rankade modeller inkluderar Google Nest Doorbell, Ring Video Doorbell 3 och Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free. Det är bäst att jämföra funktioner, priser och recensioner för att hitta den modell som passar bäst för dig.

Sammanfattning

Att hitta den bästa trådlösa ringklockan kan vara en utmaning, men efter noggranna tester har vi rangordnat fem ledande modeller baserat på deras funktioner, prestanda och användarfeedback.

Toppbetyget 5/5 går till Google Nest Doorbell, en trådlös ringklocka som erbjuder exceptionell videokvalitet, smarta funktioner som ansiktsigenkänning och snabb respons tid. Dess nackdelar är relativt få, främst en något högre prislapp och kravet på ett Google Nest-abonnemang för full tillgång till alla dess funktioner.

På andra plats med ett betyg på 4.5/5 kommer Ring Video Doorbell 3, som imponerar med sin solida byggkvalitet, klara videokvalitet och anpassningsbara rörelsezoner. Men det dras ned av dess relativt höga pris och krav på ett abonnemang för att få ut det mesta av dess funktioner.

Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free tar tredje plats med 4/5 i betyg. Med stark prestanda på flera områden, inklusive video- och ljudkvalitet och batterilivslängd. Dock drar det ned på dess höga pris och ibland inkonsekvent rörelsedetektering.

Cleverio CD-200 med betyg 3.5/5 kommer på fjärde plats och erbjuder ett prisvärt alternativ utan att kompromissa för mycket med funktioner och kvalitet. Men det saknar några av de mer avancerade funktionerna som finns på dyrare modeller, och dess videokvalitet är bara tillräcklig.

Slutligen kommer Ring Video Doorbell Wired på femte plats med betyget 3/5. Trots att den är mer överkomlig än andra modeller på listan, uppfyller den fortfarande de grundläggande behoven med sin goda videokvalitet och robusta byggkvalitet. Dess huvudsakliga nackdelar är kravet på en fast installation och ett abonnemang för att få ut det mesta av dess funktioner.

Att välja rätt trådlös ringklocka handlar om att väga dina specifika behov och budget mot vad varje modell har att erbjuda. Med rätt forskning kan du hitta en modell som både är prisvärd och tillfredsställer dina behov för säkerhet och bekvämlighet.