Senast uppdaterad: april, 2024

Toalettstol Bäst i Test

Bästa toalettstolen

Att välja rätt toalettstol kan vara en överväldigande uppgift med tanke på det stora utbudet på marknaden. Om du inte är på jakt efter en ”designtoalett” så ser ju alla väldigt lika ut. Så hur i hela fridens namn ska man välja rätt stol?

Vi har tagit oss an att göra detta val mycket lättare för dig. Genom grundlig forskning, expertbedömningar och äkta användarfeedback har vi sammanställt en jämförelse av de bästa toalettstolarna. Vi tar hänsyn till allt från design och komfort till hållbarhet och pris för att ge dig en fullständig bild. Så, låt oss dyka in och upptäcka vilken modell som verkligen står ut från resten.

 • Den bästa ”standardstolen”
 • Modern skandinavisk design och praktisk funktion.
 • 2 spolfunktioner
 • Uteslutande 5 stjärniga omdömen
 • Den spolar bra runt hela ringen och lämnar minimalt med ”fartränder” (If you know what i mean😉)
 • Gratis frakt!
 • Klassisk Skandinavisk design från GUSTAVSBERG
 • GUSTAVSBERG Nautic 1500 är en toalettstol som kombinerar estetik, komfort och praktisk funktionalitet. Med sin snygga design och högkvalitativa konstruktion, är denna modell byggd för att tåla tidens tand. 
 • Det skandinaviska märket GUSTAVSBERG har en lång tradition av att producera pålitliga och slitstarka sanitetsprodukter, och Nautic 1500 är inget undantag.

IFÖ Vinta Art är ett utmärkt exempel på en kombination av konst och funktion. Med sin innovativa design och högpresterande funktioner, skapar denna toalettstol en unik estetik samtidigt som den bibehåller exceptionell funktionalitet. IFÖ, känd för sina högkvalitativa sanitetsprodukter, har tagit konceptet av toalettdesign till nästa nivå med Vinta Art, vilket gör det till ett elegant tillägg till ditt badrum.

#1 IFÖ Sign 6860

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Hygienisk design: IFÖ Sign 6860 har en slät och sömlös design som inte bara är estetiskt tilltalande, men också underlättar rengöring och underhåll.
 • Effektiv spolfunktion: Dess spolsystem är utformat för att minimera vattenförbrukning utan att kompromissa med prestanda.
 • Lång livslängd: Tillverkad med högkvalitativa material, garanterar denna modell långvarig hållbarhet och styrka.
 • Komfortabel att använda: Med sin ergonomiska design och bekväma höjd, är denna modell idealisk för en bred användargrupp.

Nackdelar:

 • Priset: Liksom andra högkvalitativa produkter, kommer IFÖ Sign 6860 med en något högre prispunkt.
 • Installation: Du kan behöva professionell hjälp för installationen, vilket kan innebära ytterligare kostnader.

Sammanfattningsvis kombinerar IFÖ Sign 6860 snygg design med utmärkt funktionalitet. Dess hygieniska design, effektiva spolsystem, långvariga hållbarhet och användarvänlighet gör den till ett starkt alternativ för alla badrum. Trots en högre prispunkt och potentiellt krävande installation, levererar denna toalettstol en kombination av estetik och prestanda som är svår att matcha.

#2 GUSTAVSBERG Nautic 1500

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Slitstark konstruktion: GUSTAVSBERG Nautic 1500 är byggd för att hålla länge, med högkvalitativa material och ett robust designval.
 • Bekväm att använda: Dess komfortabla sits och lämplig höjd gör den användarvänlig för alla åldersgrupper.
 • Effektiv spolfunktion: Den har en exceptionell spolfunktion som minimerar risken för blockeringar och underhåll.
 • Energibesparing: Modellen är utrustad med en dubbel spolfunktion som gör att du kan spara vatten och energi.
 • Lätt att rengöra: Dess släta och sömlösa design underlättar rengöring och underhåll.

Nackdelar:

 • Högre prispunkt: Denna modell kan vara lite dyrare jämfört med andra på marknaden, men dess långvarighet och kvalitet kompenserar för det.
 • Installation: Installationen kan vara lite mer komplicerad än för andra modeller, och du kan behöva professionell hjälp.

Sammanfattningsvis är GUSTAVSBERG Nautic 1500 en högkvalitativ toalettstol som inte bara erbjuder en robust och slitstark konstruktion, men också en rad användarvänliga funktioner. Dess effektiva spolfunktion, energibesparande teknik och lätta rengöring gör det till ett utmärkt val för alla hem. Trots en något högre prispunkt och krävande installation, är dess kvalitet och hållbarhet värt investeringen.

#3 IFÖ Vinta Art

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Unik design: IFÖ Vinta Art har en distinkt och attraktiv design som lägger till en konstnärlig touch i ditt badrum.
 • Kvalitativ konstruktion: Tillverkad med robusta och hållbara material, garanterar denna modell långvarig användning.
 • Effektiv spolfunktion: Dess spolsystem är utformat för att minimera vattenanvändningen utan att kompromissa med prestanda.
 • Lätt att rengöra: Den släta och sömlösa konstruktionen underlättar rengöring och bidrar till bättre hygien.

Nackdelar:

 • Design kan vara splittrande: Den unika designen kanske inte passar alla smaker eller badrumsinredningar.
 • Högre prispunkt: Som en high-end produkt, kan IFÖ Vinta Art ha en högre prispunkt jämfört med andra modeller på marknaden.

Sammanfattningsvis erbjuder IFÖ Vinta Art en oslagbar kombination av estetik och prestanda. Med sin unika design och högkvalitativa konstruktion, är det ett utmärkt val för de som söker att lägga till en konstnärlig touch till deras badrum. Trots den unika designen som kanske inte tilltalar alla och en högre prispunkt, levererar IFÖ Vinta Art en stark prestanda som gör det till ett värt övervägande.

#4 WOSTMAN EcoFlush

Kunder är extra nöjda med denna toalettstol på grund av dess hållbara konstruktion och vattenbesparande teknik.

Betyg: 4/5
4/5

WOSTMAN EcoFlush tar sin plats som en framstående toalettstol i marknaden, främst tack vare dess miljövänliga egenskaper. Genom att balansera effektivitet med hållbarhet, erbjuder denna modell en lösning för de som letar efter ett hållbart val för deras badrum. Med sin kompakta design och bekväma användning, lyckas WOSTMAN EcoFlush erbjuda en praktisk och miljömedveten lösning för hemmet.

Fördelar:

 • EcoFlush-teknik: WOSTMAN EcoFlush är utrustad med en vattenbesparande teknik som inte kompromissar med prestanda.
 • Hållbar konstruktion: Tillverkad med hållbara och robusta material, den här modellen garanterar en långvarig livslängd.
 • Kompakt design: Dess kompakta design gör den idealisk för mindre badrum eller för dem som vill spara utrymme.
 • Lätt att rengöra: Med sin sömlösa konstruktion, är denna modell enkel att rengöra och underhålla.

Nackdelar:

 • Estetik: Designen kanske inte är lika estetiskt tilltalande jämfört med andra modeller på marknaden.
 • Komfort: På grund av sin kompakta storlek kan den kanske inte vara lika bekväm för alla användare.

Sammanfattningsvis är WOSTMAN EcoFlush ett utmärkt val för de som är miljömedvetna och vill bidra till vattenbesparing. Dess hållbara konstruktion, kompakta design och lätta rengöring gör den till ett starkt alternativ för hemmet. Även om designen kan vara mindre attraktiv för vissa, och komforten kan vara något kompromissad på grund av dess storlek, är dess miljövänliga egenskaper och hållbarhet dess styrkor.

#5 GUSTAVSBERG Nordic 339 ROT

Kunder är extra nöjda med denna toalettstol på grund av dess högkvalitativa konstruktion och tidlösa design.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

GUSTAVSBERG Nordic 339 ROT är en toalettstol som förenar funktion och kvalitet på ett utmärkt sätt. Med en stark arv av tillverkning av pålitliga och hållbara sanitetsprodukter, erbjuder GUSTAVSBERG en modell som erbjuder både pålitlig prestanda och hållbar konstruktion. Detta, tillsammans med ett klassiskt och tidlöst utseende, gör Nordic 339 ROT till ett tillförlitligt val för ditt badrum.

Fördelar:

 • Högkvalitativ konstruktion: Tillverkad med slitstarka material, GUSTAVSBERG Nordic 339 ROT garanterar långvarig användning.
 • Tidlös design: Med sin klassiska och tidlösa design, passar denna modell i alla badrumsmiljöer.
 • Användarvänlig: Den har en lämplig höjd och bekväm sits, vilket gör den användarvänlig för olika åldersgrupper.
 • Effektiv spolfunktion: Dess spolsystem är utformat för att ge en effektiv och hygienisk spolning.

Nackdelar:

 • Mindre avancerade funktioner: Jämfört med andra modeller på marknaden, kan Nordic 339 ROT sakna några av de mer avancerade funktionerna.
 • Installation: Installation kan vara mer komplex än för andra modeller, vilket kan kräva professionell hjälp.

På det hela taget är GUSTAVSBERG Nordic 339 ROT en pålitlig och hållbar toalettstol som levererar i form av kvalitet och prestanda. Dess tidlösa design och användarvänliga egenskaper gör det till ett bekvämt val för de flesta hushåll. Trots att den kan sakna några av de mer avancerade funktionerna som finns på marknaden och eventuellt kan kräva en mer komplex installation, erbjuder dess hållbarhet och kvalitetskonstruktion en stabil grund för pålitlig användning över tid.

Köpguide

Att köpa en en toalettstol är inte alltid det enklaste. Med alla modeller och funktioner som finns tillgängliga kan det vara svårt att veta var du ska börja och därför har vi satt ihop en köpguide om vad du bör tänka på vid köp av toalett.

1. Bedöm dina behov: Innan du börjar shoppa, tänk på vad du behöver i en toalettstol. Vilken storlek passar bäst i ditt badrum? Vad är den rätta höjden för din komfort? Behöver du speciella funktioner, som t.ex. en handikappanpassad modell eller en med bidéfunktion? Dina individuella behov kommer att hjälpa dig att bestämma vilken typ av toalettstol som passar bäst för dig.

2. Förstå olika typer av toaletter: Det finns flera olika typer av toalettstolar att överväga, inklusive stående, vägghängda och golvmonterade modeller. Varje typ har sina egna för- och nackdelar, så det är viktigt att du undersöker dessa innan du gör ditt val.

3. Tänk på vattenförbrukning: Alla toaletter är inte skapade lika när det gäller vattenförbrukning. Om du är miljömedveten eller bara vill spara på vattenräkningen, leta efter toaletter som är utformade för att minimera vattenförbrukning utan att offra prestanda.

4. Kontrollera spolsystemet: Olika toalettstolar har olika spolsystem. Vissa använder tyngdkraften för att driva vatten genom skålen, medan andra använder tryckassistans för att förbättra prestanda. Kolla vilket system toaletten du överväger att köpa använder, och kontrollera recensioner för att se hur effektivt det är.

5. Tänk på designen och stilen: Designen och stilen på din toalett kan ha en stor inverkan på den övergripande känslan i ditt badrum. Om du föredrar en modern stil, kanske du vill leta efter en vägghängd toalett med en dold cistern. Om du har en mer traditionell smak, kan en standard golvstående toalett vara mer passande.

6. Kontrollera garantin: Innan du köper, se till att du förstår vilken typ av garanti som leverantören erbjuder. En bra garanti kan ge dig sinnesro om något skulle hända med din toalett efter köpet.

7. Budgetera: Priset på toalettstolar kan variera mycket beroende på märke, stil och funktioner. Det är viktigt att du har en budget i åtanke innan du börjar handla. Tänk på att du också kan behöva budgetera för installation, speciellt om du väljer en mer komplex modell.

8. Kontrollera recensioner och betyg: Innan du köper, ta dig tid att läsa recensioner och kolla betyg för toaletten du överväger. Detta kan ge dig en bra uppfattning om hur toaletten presterar i verkliga förhållanden och hjälpa dig att fatta ett mer informerat beslut.

Genom att följa dessa steg kan du hitta en toalettstol som passar perfekt för dina behov och ditt hem.

Frågor och svar

En vägghängd toalettstol är monterad på väggen och cisternen är oftast dold i väggen, vilket skapar en strömlinjeformad och modern look. Den golvstående toalettstolen är den traditionella modellen där toalett och cistern är synliga och monterade på golvet.

Några faktorer att överväga inkluderar storlek, design, vattenförbrukning, spolsystem, komfort, installation och pris. Du bör också överväga om du behöver speciella funktioner som handikappanpassning eller bidéfunktion.

Mängden vatten som används per spolning varierar beroende på toalettmodellen och dess spolsystem. Traditionella toaletter kan använda upp till 6 liter vatten per spolning, medan högeffektiva toaletter ofta använder 4,5 liter eller mindre.

EcoFlush-teknik är utformad för att minimera vattenförbrukning utan att offra prestanda. Detta kan vara fördelaktigt både för miljön och för din vattenräkning. Dessutom kan sådana toaletter ibland kvalificera för miljöcertifieringar eller rabatter.

Livslängden för en toalettstol varierar, men i allmänhet kan de hålla i 10 till 20 år eller mer med ordentligt underhåll. Några tecken på att det kan vara dags att byta ut din toalett inkluderar återkommande stopp, sprickor i porslinet, eller om toaletten ständigt behöver repareras.

Sammanfattning

I denna jämförande artikel av toalettstolar har vi listat de bästa alternativen på marknaden just nu.

GUSTAVSBERG Nautic 1500 toppade listan med ett imponerande betyg på 5/5. Med sin innovativa design, energieffektiva spolteknik och robusta konstruktion, uppfyllde denna modell alla kriterier med högsta poäng.

Inte långt efter, med ett betyg på 4.5/5, kom IFÖ Sign 6860. Dess kombination av modern design, användarvänlighet och högpresterande spolsystem säkerställde dess höga position i testet. Trots att det saknade viss energieffektivitet jämfört med GUSTAVSBERG Nautic 1500, var det fortfarande en stark konkurrent.

IFÖ Vinta Art följde sedan med ett betyg på 4/5, vilket garanterade den tredje platsen i denna ranking. Även om dess design och funktioner inte matchade de två främsta konkurrenterna, erbjuder den en balans mellan estetik och funktion som gör den till ett bra val för många hushåll.

På fjärde plats med ett betyg på 4/5 kom WOSTMAN EcoFlush, ett hållbart och miljövänligt val. Trots att det kanske inte har samma estetiska attraktion som vissa av sina konkurrenter, briljerar det när det gäller vattenbesparing och hållbarhet.

Avslutningsvis, på femte plats kom GUSTAVSBERG Nordic 339 ROT med ett betyg på 3.5/5. Trots att den inte har samma avancerade funktioner som sina konkurrenter, står den ut med sin hållbarhet, tidlösa design och användarvänliga egenskaper.

Sammanfattningsvis, oavsett om du letar efter modernitet, miljövänlighet eller tidlös design, finns det i denna lista en toalettstol som passar dina behov och preferenser.