Stålreglar

Ska du sätta upp en vägg och behöver stålreglar till din hjälp? Då har du hamnat rätt! Vi har samlat olika slags stålreglar för att du snabbt och enkelt ska hitta det du söker efter. Detta till riktigt bra priser!

En stålregel använder man när en vägg ska sättas upp, man kan se det som en slags ram som på ett bra sätt håller fast saker där dom ska sitta. Det är inte bara så att det fungerar som en ram utan kan även användas om ett rum ska ljudisoleras. Många har olika uppfattning om vilket som är bäst mot ljudisolering men vi tycker att stålreglar dämpar ljudet mer än träreglar. Det finns olika sorter av stålreglar, det som skiljer dom åt är utformning och längd. Vi har t ex följande stålreglar:

  • Ljudregel C+
  • Ljudskena UEP
  • Stålregel C
  • Stålskena U

När du ska sätta upp en vägg är börjar du med att mäta avståndet över golvet där t ex stålskenan ska ligga. När du har säkerställt måtten gör du samma sak med väggarna där stålreglarna ska sitta. När alla ytterreglar/skenor är uppsatta ska du sätta i stålreglar anpassat efter gipsskivornas bredd. När dessa inner reglar är uppsatta sätter du upp en gipsskiva på ena väggen. Därefter placerar du isoleringen som kan vara mineralull som nästa lager. Till sist sätter du upp gipsskivorna som ska vara väggen i det andra rummet. Som du förstår krävs det mycket noggrann mätning och många meter stålreglar. För att räkna på totala längden av inköpet, mät först yttermåtten där stålreglarna och stålskenan ska sitta. Sen letar du upp vilken sort av gipsskivor som du kommer att använda dig av. På så sätt kan du räkna på hur många stålreglar du behöver inne i väggen. Ta gärna i lite extra när du mäter och det är kanon att ha en bra plåtkniv och rakblad så att du kan anpassa längderna efter just dina mått. Lycka till med ditt väggbyggande!