Slangvindor bäst i test

Vill du få mer ordning och reda på din tomt och har tröttnat på att se vattenslangen liggandes huller om buller på gräsmattan? Du är inte ensam och vi på Byggjätten har svaret på ditt problem, nämligen en slangvinda. Vi har flertalet slangvindor i olika prisklasser så att du ska hitta den perfekta.

En slangvinda är en behållare för vattenslangen som man rullar upp slangen på så att slangen inte tar så stor plats. Själva slangvindan finns i olika utföranden med olika finesser men om man ska dela in dom i två delar så finns det slangvindor som ska stå på marken och det finns dom som monteras upp snyggt och prydligt på en vägg. Man kan tro att det inte skiljer sig så mycket mellan de olika men det finns fler finesser bland slangvindor än du kan ana. Följande finesser uppskattar vi på Byggjätten hos slangvindor:

  1. Välj en slangvinda med färg, livet blir roligare då!
  2. Automatisk inrullning är ett måste. Finns 2 sätt, antingen mekanisk eller batteridriven där du trycker in en knapp som gör att slangen rullas in på rätt plats. Tänk även på att det ska vara enkelt och behagligt att dra ut vattenslangen och att den låses, stoppas när du vill.
  3. Välj en eller flera som du monterar upp på väggen. Snyggt, ergonomiskt och funktionellt. Tar knappt någon plats. Glöm inte att vissa kan vridas 180 grader, jättebra funktion som minskar slitaget på vattenslangen.
  4. Köp en som garanterar ett kraftigt vattenflöde.
  5. Välj en slangvinda med många meter slang, då slipper du ha flera.
  6. Kan vara läge att även komplettera med en billigare mobil slangvinda som du kan flytta hur du vill i trädgården.

Oavsett vilken slangvinda/slangvindor du kommer att köpa är vi övertygade om att det är ett bra köp som skapar ordning, reda och trivsel i trädgården. Lycka till!