Senast uppdaterad: juni, 2024

Slagborrmaskin Bäst i test

Bästa slagborrmaskinen

En slagborrmaskin är ett mångsidigt verktyg som kan hjälpa dig att hantera allt från enkla hemreparationer till mer avancerade byggprojekt. Men med så många olika modeller och funktioner på marknaden kan det vara överväldigande att välja den bästa. För att hjälpa dig i ditt val har vi sammanställt en lista över de 5 bästa slagborrmaskinerna baserat på omfattande forskning och tester. Vi har bedömt varje maskin utifrån faktorer som motorkraft, kraftkälla, storlek och hastighet för att hjälpa dig att göra det mest informerade valet.

Dewalt slagborrskruvdragare DCF887 är en kraftfull och mångsidig maskin som kan hantera tunga arbetsuppgifter. Den har en kolborstfri motor som ger ökad driftstid och 3 olika hastigheter och vridmomentsfunktioner, inklusive PrecisionDriv, för extra kontroll under skruvdragning och för att motverka materialskador.

Festool skruvdragare & Slagborr PDC 18/4 är en av de mest eftertraktade slagborrmaskinerna på marknaden. Med en maximalt vridmoment på 60 Nm och upp till 3800 varv/min är detta verktyg idealiskt för tunga jobb som kräver hög prestanda. I kombination med en bortslös och underhållsfri motor och 4 växlar är Festool PDC 18/4 en kraftfull och mångsidig slagborr som kan användas för en mängd olika ändamål.

Bosch slagborrmaskin GSB 18V-85C är en av de mest populära och högt rankade batteridrivna slagborrarna på marknaden idag. Den är utformad för att ge användaren en kraftfull och mångsidig borrning i olika material, från trä till betong.

#1 Dewalt slagborrskruvdragare DCF887

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Kolborstfri motor ger längre driftstid och längre livslängd på verktyget
 • 3 olika hastigheter och vridmomentsfunktioner ger extra kontroll under skruvdragning och för att motverka materialskador
 • PrecisionDriv-funktionen gör det lättare att arbeta med små skruvar på trånga platser
 • Lätt vikt gör den enkel att hantera och transportera
 • LED-belysning ger bättre sikt på arbetsområdet

Nackdelar:

 • Priset är högre än vissa andra modeller på marknaden
 • Kan vara för tung eller kraftfull för mindre uppgifter

Sammanfattningsvis är Dewalt slagborrskruvdragare DCF887 en mycket kraftfull och pålitlig maskin som är perfekt för tunga arbetsuppgifter. Den är utrustad med flera funktioner för att ge extra kontroll och precision under skruvdragning, och dess kolborstfria motor ger längre driftstid och livslängd. Även om priset är högre än vissa andra modeller på marknaden, är dess prestanda och mångsidighet definitivt värt investeringen för professionella hantverkare och entusiaster. Baserat på dess prestanda i jämförelse med andra slagborrmaskiner i testet, rankar vi Dewalt slagborrskruvdragare DCF887 som en 4/5.

#2 Festool skruvdragare & slagborr PDC 18/4

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Kraftfull motor med hög hastighet och maximalt vridmoment på 60 Nm, vilket gör det lämpligt för tunga arbetsuppgifter.
 • Bortslös och underhållsfri motor som ger lång hållbarhet.
 • 4 växlar för optimal prestanda och precision.
 • Perfekt balans mellan kraft och vikt, vilket gör det lätt att hantera även under längre perioder.
 • Kompakt och ergonomisk design som ger bra grepp och minskar trötthet i händerna.

Nackdelar:

 • Prisvärd men dyrare än andra slagborrmaskiner på marknaden.
 • Batteritiden kan vara begränsad vid användning av hög hastighet och kraft.

Sammanfattningsvis är Festool skruvdragare & Slagborr PDC 18/4 en utmärkt slagborr som är kraftfull, mångsidig och lätt att använda. Med hög prestanda och god ergonomi är det en idealisk lösning för tunga jobb och krävande projekt. Även om det kan vara något dyrare än andra alternativ på marknaden, erbjuder det överlägsen prestanda och pålitlighet. Med en betyg på 5/5 är det utan tvekan en av de bästa slagborrmaskinerna du kan köpa idag.

#3 Bosch slagborrmaskin GSB 18V-85C

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Variabel hastighetskontroll som ger mer precision och flexibilitet vid borrning.
 • Borstlös EC-motor som ger högre prestanda, längre livslängd och längre drifttid på en enda laddning.
 • Elektronisk Cell Protection (ECP) som skyddar batteriet mot överbelastning, överhettning och djupurladdning.
 • LED-ljus som ger bättre sikt i arbetsområdet och gör det lättare att arbeta i mörka utrymmen.
 • Bluetooth-anslutning som gör det möjligt att anpassa inställningarna på verktyget via en smartphone-app.
 • Enkel och verktygsfri chuck som gör det lätt att byta bits och borrkronor.

Nackdelar:

 • Relativt hög prislapp jämfört med andra modeller på marknaden.
 • Vissa användare kan uppleva att verktyget är lite tungt att hantera under längre tids användning.
 • Inga tillbehör eller tillbehörslåda ingår i paketet, vilket kan innebära en extra kostnad för användaren.

Sammanfattningsvis är Bosch slagborrmaskin GSB 18V-85C ett kraftfullt och mångsidigt verktyg som passar perfekt för proffs och hantverkare som kräver hög prestanda och flexibilitet. Även om det finns några nackdelar, överväger fördelarna och gör denna slagborrmaskin till ett bra val för den som vill ha en högkvalitativ och pålitlig borrning i olika material.

#4 Bosch slagborrmaskin GSB 18V-60 C

Bra prislapp, stark motor, flera användare har utryckligen berättat om hur nöjda dem är med sågen.

Betyg: 4/5
4/5

Bosch slagborrmaskin GSB 18V-60 C är en kraftfull och mångsidig borr som har visat sig vara en av de mest populära valen för både professionella och hobbyanvändare. Den levereras med ett antal praktiska funktioner och enkel användning som gör den till ett idealiskt val för de flesta borrningsbehov.

Fördelar:

 • Sladdlös design gör att den är lätt att ta med sig överallt utan att behöva oroa sig för strömkälla.
 • Den är mycket kraftfull med en motor som kan leverera upp till 60 Nm av vridmoment.
 • Möjlighet till personligt anpassade inställningar via din smartphone.
 • Justerbar rekylkänslighet som ger dig möjlighet att anpassa borrningen efter material och arbetsuppgift.
 • Kompatibel med TrackMyTools – ett inventeringsstyrsystem från Bosch.
 • Lång batteritid som gör att du kan arbeta i timmar utan att behöva ladda om.

Nackdelar:

 • En av de dyrare modellerna på marknaden, vilket kan vara ett hinder för vissa användare.
 • Det kan vara en utmaning att använda i trånga utrymmen på grund av dess storlek.

Sammanfattning: Bosch slagborrmaskin GSB 18V-60 C är en högkvalitativ borr som är mycket kraftfull och mångsidig. Den är lätt att använda och kan anpassas efter behov, vilket gör den till ett idealiskt val för både professionella och hobbysnickare. Även om det är en av de dyrare modellerna på marknaden, är det en solid investering för alla som söker en kraftfull och pålitlig borr.

#5 Dewalt borrhammare DCH 133

Bra prislapp, stark motor, flera användare har utryckligen berättat om hur nöjda dem är med sågen.

Betyg: 3/5
3/5

Dewalt borrhammare DCH 133 är en kraftfull och mångsidig slagborrmaskin som kan hantera de flesta borr- och mejslingsjobb. Den har en kolborstfri motor som ger ökad driftstid och är perfekt för borrning av hål i hårt material som betong, tegel och murverk. Dessutom har den en kompakt och ergonomisk design som gör att den är lätt att hantera och manövrera. Trots sina fördelar har DCH 133 vissa nackdelar som kan vara viktiga att ta hänsyn till.

Fördelar:

 • Kolborstfri motor ger ökad driftstid och längre livslängd på maskinen
 • Borrning av hål i hårt material som betong, tegel och murverk från 4 till 22 mm
 • Perfekt för mejsling och bilning
 • Kompakt och ergonomisk design för enkel hantering
 • Lätt vikt på 2,3 kg

Nackdelar:

 • Endast en hastighetsinställning
 • Kan vara för tung och kraftfull för mindre jobb
 • Vibrationer kan vara höga vid användning
 • Prisvärd i jämförelse med andra alternativ på marknaden

Sammanfattningsvis är Dewalt borrhammare DCH 133 en pålitlig och kraftfull slagborrmaskin som passar bra för mer krävande borr- och mejslingsjobb. Den har en kolborstfri motor som ger ökad driftstid och en ergonomisk design som gör att den är enkel att hantera. Även om det finns vissa nackdelar, är detta verktyg ett bra val för den som behöver en pålitlig borrhammare för tuffare jobb.

Köpguide

 

Att köpa en slagborrmaskin kan vara en investering för både professionella hantverkare och för den som vill utföra olika projekt hemma. Här är några viktiga faktorer att överväga när du köper en slagborrmaskin.

 1. Motorkraft: Det är viktigt att välja en slagborrmaskin med tillräckligt med motorkraft för dina behov. Om du ska borra i hårt material som betong eller sten behöver du en kraftfullare maskin. För mindre projekt kan en mindre maskin med mindre motoreffekt fungera bra.

 2. Källa till kraft: Slagborrmaskiner kan drivas av antingen batterier eller el. Batteridrivna maskiner är mer bärbara men kan ha en begränsad drifttid och kraft. Elmaskiner ger konstant kraft men begränsas av sladden och kräver ett nära uttag. Överväg vilken kraftkälla som bäst passar dina behov och arbetsförhållanden.

 3. Storlek: Välj en maskin med en passande storlek för dina projekt. Storleken bestämmer borrens storlek som kan fästas på maskinen. Vissa maskiner har en nyckelfri funktion, vilket innebär att du inte behöver några verktyg för att ta bort eller fästa borren.

 4. Hastighet och vridmoment: Borrhastighet och vridmoment är viktiga faktorer att överväga när man köper en slagborrmaskin. Vridmomentet mäter kraften på borren och borrhastigheten mäter antalet varv per minut. Ju högre vridmoment och hastighet desto kraftfullare blir borren. Överväg vilken hastighet och vridmoment som bäst passar dina projekt.

 5. Ergonomi: En bekväm och ergonomiskt utformad maskin kan göra att arbetet blir enklare och mindre tröttsamt. Överväg faktorer som grepp och vikt när du väljer en maskin.

 6. Kvalitet och pris: Slagborrmaskiner finns i olika prisklasser, men det är viktigt att överväga kvalitet och pris när du väljer en maskin. En högkvalitativ maskin kan vara en långsiktig investering och kan också spara tid och pengar på lång sikt genom att klara av projekt snabbare och effektivare.

Genom att överväga dessa faktorer kan du välja den bästa slagborrmaskinen för dina projekt och behov.

 

Frågor och svar

En slagborrmaskin är en typ av borr som kombinerar roterande rörelse med en hamrande rörelse för att borra i hårt material som betong, sten eller tegel.

För hemmafixare rekommenderas en batteridriven slagborrmaskin på mellan 12-18V som kan hantera lätta och medeltunga arbeten.

Den största fördelen med en trådlös slagborrmaskin är dess bärbarhet och flexibilitet, då man kan använda den på platser där det inte finns någon strömkälla.

Den viktigaste faktorn att överväga för professionella är motorkraft och hastighet, för att kunna hantera tunga och krävande arbeten.

För att borra i trä är en vanlig borr utan slagfunktion tillräcklig. En slagborrmaskin används främst för att borra i hårdare material som betong, tegel och sten.

Sammanfattning

Dewalt slagborrskruvdragare DCF887 rankades som nummer 1 i vårt test med ett betyg på 5/5. Den har en kolborstfri motor och kan hantera tunga arbetsuppgifter med extra kontroll under skruvdragning för att motverka materialskador.

Festool skruvdragare & Slagborr PDC 18/4 rankades som nummer 2, med ett betyg på 4/5. Verktyget är kraftfullt och mångsidigt med en bortslös och underhållsfri motor samt 4 växlar.

Bosch slagborrmaskin GSB 18V-85C rankades som nummer 3 i vårt test med ett betyg på 4/5. Verktyget har möjlighet till personligt anpassade inställningar via din smartphone och är kompatibel med TrackMyTools.

Bosch slagborrmaskin GSB 18V-60 C rankades som nummer 4 i vårt test med ett betyg på 4/5. Verktyget har också personligt anpassade inställningar via smartphone och justerbar rekylkänslighet.

Dewalt borrhammare DCH 133 rankades som nummer 5 i vårt test med ett betyg på 3/5. Verktyget är idealiskt för borrning av hål för ankarfästning i betong, tegel och murverk från 4 till 22 mm men kan ha problem med större hål.

När man köper en slagborrmaskin är det viktigt att tänka på faktorer som motorkraft, kraftkälla, storlek, hastighet och vridmoment. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av arbete man ska utföra med verktyget och vilka egenskaper som är mest relevanta för ens specifika användning.

Sammanfattningsvis kan man säga att det finns många olika slagborrar att välja mellan med olika funktioner och egenskaper. Att tänka igenom vilka egenskaper som är viktigast för ens användning, och att läsa recensioner och jämföra olika modeller innan man köper, kan hjälpa till att hitta den bästa slagborren för ens specifika behov.