Senast uppdaterad: april, 2024

Pelarfläkt bäst i test

Bästa pelarfläkten

Med sommarens hetta är det viktigt att hitta den perfekta pelarfläkten som ger både svalka och komfort till ditt hem eller kontor. Vi har noggrant testat och utvärderat olika modeller för att presentera dig med en handplockad lista av de mest effektiva, tysta och energieffektiva alternativen. Oavsett om du letar efter en stilren design eller avancerade funktioner, är du på rätt plats för att hitta den ultimata pelarfläkten som passar dina behov och förvandlar sommardagarna till en svalkande upplevelse. Läs vidare för att upptäcka våra rekommendationer och användbar information för att göra det bästa valet inför ditt köp.

 • 9 hastigheter och oscillation
 • Enkel app som du kan kontrollera enheten med
 • Priset är riktigt bra.
 • Filtrerar även 99.97% av luftburna partiklar

Kanske Sveriges mest sålda golvfläktar. 

 • En fläkt som är ”tillräckligt bra”
 • Priset är löjligt lågt
 • Tyst som en mus 

Princess 350000 Princess Smart är en modern pelarfläkt som kombinerar funktionalitet med smart teknologi. Den står ut med sin tysta prestanda, fjärrkontroll och app-styrning, vilket gör den till ett perfekt tillskott till varje hem som värdesätter komfort och bekvämlighet.

#1 Cleverio AF-F100 Golvfläkt med luftfilter

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Luftfiltrering: Fläkten är utrustad med ett inbyggt luftfilter, vilket bidrar till att minska mängden damm och allergener i hemmet.
 • Effektiv Luftcirkulation: Den erbjuder högpresterande luftflöde som effektivt kyler ner stora rum.
 • Tyst Drift: Precis som de bästa fläktarna på marknaden, levererar Cleverio AF-F100 tyst men kraftfull prestanda.
 • Modern Design: Dess slående moderna design kompletterar vilket som helst interiör, vilket gör den till både ett praktiskt och estetiskt tillägg till hemmet.

Nackdelar:

 • Pris: Cleverio AF-F100 kommer med en högre prislapp, vilket kan avskräcka vissa konsumenter.
 • Underhåll av Filter: Luftfilterfunktionen kräver regelbundet underhåll och byte av filter, vilket kan vara både tidskrävande och kostsamt på lång sikt.

Cleverio AF-F100 erbjuder mer än bara effektiv luftcirkulation. Med den inbyggda luftfiltreringsfunktionen erbjuder den inte bara svalka, utan också renare luft. Trots det högre priset och underhållskraven på filterfunktionen, erbjuder denna fläkt ett unikt värde för konsumenter som prioriterar ett hälsosamt inomhusklimat lika mycket som de uppskattar komforten av att hålla sig svala.

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 1. Smidighet: Fläkten är beskriven som smidig, vilket kan innebära att den är enkel att hantera, flytta och förvara.
 2. Effektiv luftcirkulation: Den sätter fart på luften och svalkar rummet effektivt, vilket är huvudsyftet med produkten.
 3. Anpassningsbara hastigheter: Med tre olika hastighetsinställningar kan användaren anpassa vindstyrkan efter eget behov.
 4. Oscillerande funktion: Möjligheten till fast läge eller svepande rörelse ger flexibilitet i hur luften sprids i rummet.
 5. Utrymmeseffektiv design: Den platssparande designen gör att fläkten inte tar upp mycket plats, vilket är fördelaktigt i mindre utrymmen.
 6. Estetik: Recensionerna pekar på att fläkten är snygg, vilket kan vara en fördel för dem som värderar produkters utseende.
 7. Enkel montering: Någon recension nämner att det gick att montera fläkten utan problem.
 8. Prisvärdhet: En recensent beskriver produkten som ett billigt alternativ, vilket antyder att fläkten erbjuder bra värde för pengarna.

Nackdelar:

 1. Ojämn kvalitet: En recensent påpekar att det finns ojämnhet i kvaliteten mellan olika enheter.
 2. Ljudnivå: En del användare upplever att fläkten låter för mycket, särskilt de som är ljudkänsliga.

#3 Princess 350000 Princess Smart

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Hög Prestanda: Princess Smart levererar effektiv kylning, vilket gör den idealisk för stora rum.
 • Tyst Drift: Tack vare den tysta motorn, kan den användas dygnet runt utan att störa din vila eller koncentration.
 • Smart Teknologi: Dess smarta funktionaliteter gör att du kan styra fläkten via en app på din smartphone, vilket ger dig full kontroll oavsett var du är.
 • Energibesparande: Med energieffektiva inställningar och en timerfunktion sparar den energi och bidrar till en lägre elräkning.
 • Fjärrkontroll: En praktisk fjärrkontroll ger ytterligare flexibilitet i kontrollen av fläkten.

Nackdelar:

 • Pris: Med sina avancerade funktioner kommer Princess 350000 på ett högre pris än genomsnittet för pelarfläktar.
 • Internetberoende: App-styrningen kräver konstant tillgång till internet, vilket kan vara ett problem om internetuppkopplingen är ojämn.

Trots ett högre pris och behovet av konstant internetanslutning, står Princess 350000 Princess Smart ut som en exceptionell pelarfläkt. Dess kraftfulla prestanda, tysta drift och smarta funktioner ger användarna en oöverträffad bekvämlighet och kontroll, vilket gör den till ett utmärkt val för den som vill förbättra sitt hemmiljö med en kvalitetsfläkt.

#4 Canvac CPF6420S

Robust och effektiv kylning, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med denna pelarfläkt.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

Canvac CPF6420S är en robust och tillförlitlig pelarfläkt som prioriterar funktionalitet. Dess enkla design och solid konstruktion gör den till ett pålitligt val för dem som söker effektiv kylning utan några extra krusiduller.

Fördelar:

 • Robust Konstruktion: Tillverkad med kvalitetsmaterial, erbjuder Canvac CPF6420S en lång livslängd och pålitlig prestanda.
 • Enkel att Använda: Med intuitiva kontroller och lättillgängliga funktioner är den användarvänlig och enkel att hantera.
 • Effektiv Kylning: Trots sin enkelhet, erbjuder denna fläkt effektiv kylning för mindre till medelstora rum.

Nackdelar:

 • Begränsade Funktioner: Den saknar avancerade funktioner som fjärrkontroll, timer och appstyrning.
 • Estetik: Den har en mer traditionell design, vilket kanske inte passar alla smaker och inredningsstilar.

Canvac CPF6420S ger solid och pålitlig prestanda utan att komplicera användarens upplevelse med avancerade funktioner. Trots begränsade funktioner och en mer traditionell design, gör dess robusta konstruktion och effektiva kylning den till ett värdigt val för de som prioriterar funktionalitet och hållbarhet framför estetik. För de som föredrar en mer ”plug and play”-typ av enhet, är CPF6420S en stark kandidat.

#5 Nedis Pelarfläkt med fjärrkontroll 50 W

Användarvänlig och fjärrkontroll, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med denna pelarfläkt.

Betyg: 3/5
3/5

Nedis Pelarfläkt är en klassisk pelarfläkt med en tillägg av modern bekvämlighet i form av en fjärrkontroll. Den erbjuder grundläggande kylfunktioner och strömlinjeformad design, vilket gör den till ett praktiskt val för daglig användning.

Fördelar:

 • Fjärrkontroll: Möjligheten att justera inställningarna på distans lägger till bekvämligheten i användningen.
 • Användarvänlig: Dess enkla kontroller och inställningar gör den lätt att använda.
 • Effektiv För Mindre Rum: Trots dess begränsade kraft är den tillräckligt kapabel att kyler mindre till medelstora rum.

Nackdelar:

 • Begränsad Kylkraft: Med en effekt på endast 50 W, kan den ha svårt att kyla större rum.
 • Ingen Avancerad Teknologi: Den saknar mer avancerade funktioner som app-styrning och luftfiltrering.


Nedis Pelarfläkt med Fjärrkontroll 50 W erbjuder grundläggande funktioner och praktisk användning för mindre till medelstora rum. Trots dess begränsade kylkraft och bristen på avancerade teknologier, erbjuder den enkla användningen och fjärrkontrollfunktionen ett visst värde för de som söker en enkel, no-nonsense-lösning för att bekämpa värmen.

Köpguide

När du ska köpa en pelarfläkt finns det flera faktorer att tänka på. Följande punkter kan hjälpa dig att göra det bästa köpet.

 1. Rumsstorlek: Beroende på storleken på rummet du vill kyla kan du behöva en fläkt med mer eller mindre kraft. En mindre fläkt kan vara tillräcklig för ett mindre rum, medan ett större rum kan kräva en kraftfullare fläkt.

 2. Tekniska Specifikationer: Titta på fläktens tekniska specifikationer som effekt (mätt i watt), ljudnivå (mätt i decibel), och fläktens hastighetsinställningar. En mer kraftfull fläkt kommer att ge mer luftflöde men kan också vara högre.

 3. Funktioner: Beroende på dina behov kan du vilja ha en fläkt med specifika funktioner. Detta kan inkludera en timer, fjärrkontroll, olika hastighetsinställningar eller t.o.m. smarta funktioner som kan styra fläkten med en app.

 4. Underhåll och Renlighet: Vissa fläktar kan vara svårare att rengöra än andra. Det kan också vara värt att överväga om fläkten har något filter som behöver bytas regelbundet.

 5. Design och Stil: En fläkt kan vara en synlig del av ditt hem, så det kan vara värt att tänka på hur den ser ut och om den passar med din inredning.

 6. Energieffektivitet: Titta på fläktens energiförbrukning. Mer energieffektiva modeller kan vara dyrare initialt, men kan spara pengar på elräkningen över tid.

 7. Pris: Slutligen, tänk på din budget. Det finns fläktar tillgängliga i en rad olika prisklasser, så du bör kunna hitta en som passar dina behov och din budget.

Kom ihåg att göra din forskning och jämföra olika modeller och märken. Läs recensioner och se vad andra konsumenter har att säga om deras erfarenheter av produkten innan du gör ditt slutgiltiga val.

Frågor och svar

En pelarfläkt, även känd som en tornfläkt, är en typ av cirkulationsfläkt som är lång och smal. Den är ofta utformad för att passa in i trånga utrymmen och kan vara ett utmärkt sätt att få luftcirkulation i rum där utrymme är begränsat. Pelarfläktar är ofta oscillerande för att ge bredare luftflödesdistribution.

Pelarfläktar har flera fördelar jämfört med andra fläkttyper. För det första har de en smal och vertikal design som tar upp mindre utrymme, vilket gör dem idealiska för mindre rum eller områden där utrymmet är begränsat. Dessutom är de ofta utrustade med olika funktioner som timer, fjärrkontroller och olika hastighetsinställningar.

Ljudnivån på en pelarfläkt kan variera beroende på modell och hastighetsinställning. Generellt sett är de tystare än box- eller golvsfläktar, men högre hastigheter kan leda till mer ljud. Det är bäst att kolla ljudnivån, vanligtvis mätt i decibel (dB), innan du köper.

De flesta pelarfläktar kräver mycket lite underhåll. Du behöver rengöra dem regelbundet för att undvika damm och smuts bygga upp, vilket kan orsaka prestandaproblem. Vissa modeller kan ha filter som behöver bytas ut regelbundet.

Energieffektiviteten för en pelarfläkt kan variera mycket beroende på modell och varumärke. Vissa modeller är designade för att vara mycket energieffektiva och kan använda så lite som 20-50 watt, medan andra kan använda mycket mer. Det är bäst att kontrollera produktspecifikationerna innan du köper.

Sammanfattning

På första plats kom Princess 350000 Princess Smart, med ett imponerande betyg på 5/5. Denna smarta pelarfläkt erbjuder enastående prestanda, med sin WiFi-kompatibilitet, låga ljudnivå och effektiva kylkapacitet. Trots att den har en högre prislapp, erbjuder dess överlägsna funktioner och prestanda stort värde för pengarna.

Nära efter, på andra plats, finner vi Cleverio AF-F100 Golvfläkt med luftfilter, med ett betyg på 4.5/5. Denna fläkt skiljer sig ut med sin inbyggda luftfiltrering och högkvalitativa konstruktion, även om den kan vara lite högljudd vid högre hastigheter.

Fläkt Termo Titano intar den tredje platsen med ett respektabelt betyg på 4/5. Med sina flera hastighetsinställningar och tysta drift är det en utmärkt allround-fläkt, även om den kan kämpa med att kyla större rum.

Canvac CPF6420S, som tog den fjärde platsen med 3.5/5, prioriterar robust konstruktion och pålitlig prestanda, trots att den saknar avancerade funktioner och har en mer traditionell design.

Slutligen, Nedis Pelarfläkt med Fjärrkontroll 50 W tar den femte platsen med ett betyg på 3/5. Trots dess begränsade kylkraft och brist på avancerade teknologier, erbjuder dess enkelhet och fjärrkontroll ett visst värde för de som söker en grundläggande fläkt för mindre rum.

Att köpa en pelarfläkt kan vara en utmaning, men med rätt överväganden – inklusive rumsstorlek, tekniska specifikationer, funktioner, underhåll, design, energieffektivitet och pris – kan du hitta rätt fläkt som passar dina behov och budget. Oavsett vilken fläkt du väljer, se till att göra din forskning och jämföra olika modeller och märken för att göra det bästa köpet.