Organowood

Se video på projekt Organowood

Organowood erbjuder ett otroligt kostnadseffektivt kiselbaserat träskydd. Organowood används flitigt av arkitekter eftersom att de ger en så otroligt slät och fin silvergrå yta. 

Att appllicera Organowood gör man i två steg. Först appliceras ett träskydd och sedan applicerar man ett ytskydd. Du kan utföra de två stegen på en 24 timmars period.

Organowood kan använda på svanenmärkta byggen

Eftersom att Organowood bygger på en kiselbaserat patent så är det egentligen inga hokus-pokus ingridienser i produkten. På Organowoods hemsida säger dem till och med att Organowood virke kan användas på svanenmärkta byggen.

Om organowood

Organowood var inte först ut med kiselbaserade träskydd, det var konkurrenten Sioo:x. Organowood ligger lite billigare rent prismässigt som Sioo:x och resultatet blir snarlikt. Därför är det många som tycker det är motiverat att köpa Organowood istället för andra dyrare konkurrenter.

Organowood har sitt säte i Täby, Stockholm och stiftades 2010.  Idag säljs produkterna i de flesta byggvaruhandlarna i Sverige. Bland annat Colorama, Beijer, K-Rauta, Hornbach med flera.