Motorsåg bäst i test

Har du gamla trista träd som behöver sågas ner med en motorsåg? Då har vi massor av olika alternativ för dig. I dagsläget är utbudet av motorsågar så pass stort att det finns nästan en motorsåg anpassad till varje användare. Kraven på maskinen skiljer sig mycket om du ska använda motorsågen i jobbet eller om du ska såga ner ett par träd per år. Oavsett vem du är och vilka krav du ställer så har vi motorsågen för dig till riktigt bra priser.

En motorsåg är en handburen maskin som man använder sig av när du ska såga ner träd, kvista av dessa samt kapa trädet till stubbar. Detta är möjligt då det sitter ett svärd längst fram på maskinen som leder en kedja som i rotation sågar ner trädet. Motorsågssvärdet är olika långt beroende på vilka krav du har och för vad du ska såga ner. Om du ska ha det i jobbet ska effekten på maskinen vara hög, maskinen ska vara lätt och smidig så att du kan jobba i långa pass. Svärdet ska vara långt så att du kan ta ner riktigt stora träd. Andra saker som kan vara av vikt att ta reda på innan du bestämmer dig för vilken motorsåg som du ska köpa:

Ljudnivå: Vilken ljudnivå orkar du och dina grannar lyssna på. Du bör ha hörselkåpor som skyddar din hörsel men det kan finnas barn, djur och andra människor som uppfattar ljudet skadligt eller störande.
Vibrationer: Ju bättre maskin du köper så blir den mer balanserad och vibrationerna minskar. Att såga ner träd är fysiskt ansträngande och ju mindre vibrationer i motorsågen du har så kan du jobba längre under mindre ansträngning.
Drivmedel: Ska din motorsåg drivas på bensin, elektricitet eller batteri?
Motoreffekt, storlek, vikt: Fundera vilka dina behov är, Ska du ta ner två träd eller en skog?
Materialval: Om du lägger ner mer pengar på att köpa en motorsåg ökar kvaliteten på materialvalen så att plasten byts ut mot lättviktsstål eller kolfiber. Häller längre och är bättre för miljön.
Tillbehör och garantier: Vänder du dig till välkända varumärken finns det ofta mycket tillbehör och garantierna är oftast väldigt bra. Väl värt att undersöka.
Skyddskläder & motorsågskörkort: Vi rekommenderar att du går en utbildning och skaffar ett motorsågskörkort som hjälper dig att hantera din motorsåg på bästa och säkraste sättet. Skyddskläder ska man ha då det finns risk för olyckor, viktigt tycker vi.

Stort lycka till i ditt val av motorsåg!