Senast uppdaterad: juli, 2024

Miele tvättmaskin Bäst i Test

Bästa Miele tvättmaskinen

Miele är känt för sin ouppnåeliga kvalitet och banbrytande innovation inom hushållsapparater. Särskilt när det gäller tvättmaskiner, har Miele satt standarden högt med sina robusta och effektiva modeller. Men vilken Miele tvättmaskin är egentligen bäst? I denna artikel dyker vi djupt ner i olika Miele modeller, jämför deras prestanda, tekniska specifikationer, användarvänlighet och mycket mer. Oavsett om du letar efter den mest energieffektiva tvättmaskinen eller den med bäst kapacitet, kommer denna genomgång att leda dig till den perfekta Miele tvättmaskinen för dina behov.

Miele WCI870WCS NDS LW PWash&Tdos är en premiumtvättmaskin som definierar gränserna för vad vi kan förvänta oss av hushållsapparater. Denna tvättmaskin kombinerar Mieles utmärkta kvalitet och innovativa teknik för att ge optimala tvättresultat.

Miele WSF 363 WCS PWash & 8kg är en imponerande tvättmaskin som kombinerar Mieles välrenommerade pålitlighet och precision med en smidig och användarvänlig design. Detta är en maskin som inte bara håller dina kläder rena utan också gör din tvättupplevelse enkel och bekymmersfri.

Miele WCD670WCS NDS LW TDos & 8kg är en solid och pålitlig tvättmaskin som balanserar teknisk innovation med praktisk funktionalitet. Dess imponerande lista över funktioner är utformade för att göra tvätten snabbare, enklare och mer effektiv.

#1 Miele WCI870WCS NDS LW PWash&Tdos

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • PowerWash & TwinDos System: Detta system säkerställer att tvätten blir skinande ren varje gång, med optimalt tvättmedelsanvändning.
 • QuickPowerWash: Du får perfekta tvättresultat på under en timme – en verklig tidsbesparare.
 • WiFiConn@ct: Ger dig möjligheten att kontrollera och övervaka din tvättmaskin via Miele-appen.
 • EcoFeedback: Den här funktionen informerar dig om exakt vatten- och energiförbrukning för varje tvätt, vilket gör det lättare att spara energi.
 • AddLoad: En användarvänlig funktion som låter dig lägga till tvätt även efter att programmet har startat.

Nackdelar:

 • Priset: Med sin höga kvalitet och innovativa teknik kommer Miele WCI870WCS med ett högre pris än genomsnittliga tvättmaskiner.
 • Storleken: Även om det är en fördel för större hushåll kan den stora kapaciteten hos denna maskin ta upp mer plats än en genomsnittlig tvättmaskin.

Miele WCI870WCS NDS LW PWash&Tdos är en extremt kraftfull och effektiv tvättmaskin som erbjuder många avancerade funktioner. Trots att det finns några nackdelar, såsom högt pris och stor storlek, är dess prestanda, tekniska överlägsenhet och användarvänlighet något som verkligen utmärker den bland konkurrenterna. Om du letar efter en tvättmaskin som kan leverera utmärkta tvättresultat, är Miele WCI870WCS definitivt en maskin att överväga.

#2 Miele WSF 363 WCS PWash & 8kg

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • PowerWash: Den här funktionen ger snabb och grundlig tvätt, vilket gör dina kläder skinande rena på kort tid.
 • 8kg kapacitet: Denna kapacitet är perfekt för de flesta familjer och ger tillräckligt med utrymme för att tvätta större belastningar på en gång.
 • Energiklass A+++: Med sin höga energiklass sparar du både på miljön och dina elräkningar.
 • CapDosing: Speciella kapslar för olika typer av tvätt, vilket ger optimala tvättresultat.
 • Uppdateringar via WiFi: Denna maskin kan uppdateras trådlöst, vilket gör att du alltid har de senaste funktionerna tillgängliga.

Nackdelar:

 • Ingen TwinDos-funktion: Den här modellen saknar Mieles innovativa TwinDos-funktion som automatiskt doserar tvättmedel och sköljmedel.
 • Ingen SteamCare: Funktionen som mjukar upp kläder och minskar behovet av strykning saknas i denna modell.

Miele WSF 363 WCS PWash & 8kg levererar Mieles beprövade pålitlighet, med tillägget av flera smarta och praktiska funktioner. Trots att det saknas några avancerade funktioner som finns i dyrare modeller, är det här en maskin som erbjuder stor värde för pengarna, samtidigt som den uppfyller Mieles höga standarder när det gäller rengöringsprestanda och effektivitet.

#3 Miele WCD670WCS NDS LW TDos & 8kg

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • TwinDos System: Detta system erbjuder automatisk dosering av tvätt- och sköljmedel, vilket ger optimala tvättresultat.
 • 8kg kapacitet: En bekväm kapacitet för medelstora till stora hushåll, vilket gör att du kan tvätta större belastningar på en gång.
 • AddLoad-funktion: Med denna funktion kan du lägga till tvätt efter att cykeln har startat, vilket ger mer flexibilitet.
 • Snabbtvättprogram: Möjlighet till snabbtvätt, perfekt när du behöver tvätta mindre belastningar snabbt.
 • Energiklass A+++: Låg energiförbrukning, vilket gör det till ett miljövänligt val.

Nackdelar:

 • Inget WiFiConn@ct: Denna modell saknar Mieles WiFiConn@ct som tillåter fjärrkontroll och övervakning av maskinen via en app.
 • Mindre avancerade funktioner: Vissa mer avancerade funktioner, såsom SteamCare och CapDosing, saknas i denna modell.

Miele WCD670WCS NDS LW TDos & 8kg är en tvättmaskin som kombinerar solid prestanda med några av Mieles mest uppskattade funktioner, såsom TwinDos och AddLoad. Trots att den saknar några av de mer avancerade funktionerna som finns i dyrare modeller, levererar den en effektiv och pålitlig tvättupplevelse, vilket gör den till ett utmärkt val för de flesta hushåll.

#4 Miele WEA035WCS NDS LW Active

Kunder uppskattar särskilt denna tvättmaskin på grund av dess låga ljudnivå och vattenskyddssystem.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

Miele WEA035WCS NDS LW Active är en prisvärd, robust och enkel att använda tvättmaskin. Den innehåller viktiga funktioner som är specifika för Miele, vilket gör den till en utmärkt instegsmodell för dem som vill uppleva Mieles kvalitet utan att behöva investera i de dyrare modellerna.

Fördelar:

 • Energiklass A+++: Denna modell har låg energiförbrukning, vilket är både miljövänligt och kostnadseffektivt.
 • Honeycomb Drum: Mieles unika Honeycomb Drum-design garanterar skonsam tvätt och minimerar slitage på kläderna.
 • Automatic Plus: Anpassar automatiskt tvättprogrammet baserat på typerna av textilier i tvättmaskinen.
 • Låg ljudnivå: Denna modell är känd för sin låga ljudnivå, vilket gör tvättcykeln mindre störande.
 • Vattenskyddssystem: Skyddar mot vattenskador med Mieles inbyggda vattenskyddssystem.

Nackdelar:

 • Begränsade avancerade funktioner: Denna instegsmodell saknar vissa av de avancerade funktionerna som finns i Mieles högre prisklasser, såsom TwinDos och CapDosing.
 • Mindre kapacitet: Med en kapacitet på endast 7 kg kanske den inte räcker till för större hushåll.

Miele WEA035WCS NDS LW Active är en solid och pålitlig tvättmaskin som erbjuder enkelhet och kvalitet till ett överkomligt pris. Trots att den saknar vissa av de mer avancerade funktionerna som finns i dyrare modeller, gör dess skonsamma och effektiva tvätt och lättanvända funktioner den till ett bra val för mindre hushåll eller de som gör sin första investering i en Miele-maskin.

#5 Miele WS 613 WCS

Kunder uppskattar särskilt denna tvättmaskin på grund av dess vattenskyddssystem och Honeycomb Drum.

Betyg: 3/5
3/5

Miele WS 613 WCS är en tvättmaskin som trots sitt enkla utseende och lätthanterliga design, lyckas inkorporera en del av Mieles pålitliga teknologi. Den erbjuder grundläggande funktionalitet för dem som vill ha enkelhet och pålitlighet i deras tvättupplevelse.

Fördelar:

 • Energiklass A+++: Denna maskin är energieffektiv, vilket gör den till ett miljövänligt val som också hjälper till att sänka dina elräkningar.
 • Honeycomb Drum: Precis som andra Miele-maskiner har WS 613 WCS en Honeycomb Drum som är skonsam mot dina kläder och minimerar slitage.
 • Vattenskyddssystem: Ett inbyggt vattenskyddssystem förhindrar vattenskador, vilket ger dig extra sinnesro.
 • Fördröjd start och resttidsvisning: Funktioner som hjälper dig att planera din tvätt bättre.

Nackdelar:

 • Begränsade funktioner: Den saknar flera av de avancerade funktioner som finns i Mieles högre prisklasser, till exempel TwinDos, CapDosing och WiFiConnect.
 • Mindre kapacitet: Den här modellen har en kapacitet på endast 6 kg, vilket kanske inte är tillräckligt för större hushåll.

Miele WS 613 WCS är en grundläggande, men pålitlig tvättmaskin som levererar Mieles kvalitet och pålitlighet till ett överkomligt pris. Även om den saknar några av de mer avancerade funktionerna och har en mindre kapacitet jämfört med andra modeller, är den perfekt för mindre hushåll eller individer som behöver enkel och effektiv tvätt.

Köpguide

Att välja rätt tvättmaskin är ett viktigt beslut, särskilt när det gäller högkvalitativa märken som Miele.

1. Kapacitet: Ett av de första stegen är att avgöra vilken kapacitet du behöver. Mindre hushåll kan klara sig bra med en kapacitet på 6-7 kg, medan större hushåll kan behöva upp till 8-9 kg eller mer.

2. Energiklass: En hög energiklass (t.ex. A+++) kan innebära större besparingar på sikt, även om priset kan vara högre initialt.

3. Tekniska funktioner: Miele erbjuder flera avancerade funktioner som kan förbättra din tvättupplevelse. Till exempel kan TwinDos-systemet automatiskt dosera tvätt- och sköljmedel, och WiFiConnect ger dig möjligheten att fjärrstyra din maskin via en app.

4. Pris: Miele är ett premiummärke, men det finns en bred prisskala inom deras sortiment. Bestäm din budget i förväg och tänk på vilka funktioner som är viktigast för dig.

5. Storlek och design: Kontrollera maskinens dimensioner för att se till att den passar på platsen där du planerar att installera den. Dessutom kan designen och färgen vara viktig för vissa köpare.

6. Extra funktioner: Funktioner som tidsfördröjning, barnsäkerhetslås, ljudnivå och automatiska program kan vara värda att överväga.

7. Garanti och service: Kolla in garantivillkoren och Mieles kundservice. Bra service och support kan vara ovärderligt om något går fel.

Kom ihåg att läsa recensioner och jämförelser av olika modeller, och tveka inte att ställa frågor till säljaren eller tillverkaren om det är något du är osäker på.

Frågor och svar

Miele tvättmaskiner är kända för sin innovativa teknologi, som TwinDos för automatisk dosering av tvätt- och sköljmedel, CapDosing för specialkapslar för olika typer av tvätt, och Honeycomb Drum för skonsam tvätt och minimerat slitage på kläder. Dessutom finns det funktioner som WiFiConnect som låter dig fjärrstyra din maskin via en app.

Ja, Miele tvättmaskiner är kända för sin energieffektivitet. De flesta modeller har en energiklass på A++ eller A+++ vilket innebär betydande energibesparingar, vilket är bra både för miljön och dina energikostnader.

Generellt sett har Miele tvättmaskiner en låg ljudnivå jämfört med andra märken på marknaden, vilket gör dem mindre störande att använda, särskilt om du bor i en lägenhet eller ett mindre hus.

Miele erbjuder generellt en tvåårig tillverkargaranti på sina tvättmaskiner. Dessutom är Miele kända för sin utmärkta kundservice och har tekniker över hela landet för att hantera eventuella problem eller reparationer.

Priset på en Miele tvättmaskin varierar beroende på modell och funktioner, men som ett premiummärke tenderar de att vara dyrare än genomsnittliga tvättmaskiner. Du kan förvänta dig att betala allt från ca 8 000 kr för instegsmodellerna till över 20 000 kr för de mest avancerade modellerna.

Sammanfattning

I vår omfattande recension av Miele tvättmaskiner fann vi flera starka kandidater som visade sig ha enastående prestanda och kvalitet.

På första plats i vårt test kom Miele WCI870WCS NDS LW PWash&Tdos med betyget 5/5. Detta är en premiumtvättmaskin som innehåller flera av Mieles mest innovativa funktioner, inklusive PowerWash, TwinDos och WiFiConn@ct. Trots ett högt pris och stor storlek, utmärkte denna maskin sig med sin tekniska överlägsenhet och användarvänlighet.

Nära efter, på andra plats, kom Miele WSF 363 WCS PWash & 8kg med betyget 4.5/5. Denna maskin kombinerar Mieles pålitlighet med en användarvänlig design. Trots att den saknar några av de avancerade funktionerna som TwinDos, levererar den fortfarande högkvalitativ tvätt.

På tredje plats hittar vi Miele WCD670WCS NDS LW TDos & 8kg med betyget 4/5. Denna modell är pålitlig och inkluderar populära funktioner som TwinDos och AddLoad, men saknar WiFi-anslutning och vissa andra avancerade funktioner.

Miele WEA035WCS NDS LW Active kom på fjärde plats med betyget 3.5/5. Detta är en grundläggande men pålitlig tvättmaskin, perfekt för de som söker Miele-kvalitet till ett mer överkomligt pris. Även om den saknar vissa av de mer avancerade funktionerna och har en mindre kapacitet, är den perfekt för mindre hushåll.

Slutligen, på femte plats hittar vi Miele WS 613 WCS, med betyget 3/5. Denna enkla, men pålitliga tvättmaskin levererar Miele-kvalitet och pålitlighet till ett överkomligt pris. Trots att den saknar några av de mer avancerade funktionerna och har en mindre kapacitet, är den ett bra val för mindre hushåll eller för dem som söker en enkel och effektiv tvättmaskin.