Kolgrill bäst i test

Är du sugen på att börja grilla med grill eller kanske uppgradera din gamla mot en ny kolgrill? Välkommen, detta är sidan för dig! Vi har samlat alla kolgrillar från flera byggvaruhus på samma sida så att du ska slippa leta, detta till riktigt bra priser.

En kolgrill är en behållare där du kan tillaga mat under värme. Värmekällan till en kolgrill är oftast kol eller briketter. Ovanför kolet eller briketterna placeras ett galler där man lägger råvarorna som kött, fisk och grönsaker. Ovanpå det sätter man på ett lock. Det är många duktiga matlagare som säger att kolgrill är det ända som kan ge denna uttalade kolgrills smak till maten. Om det är sant eller en myt vet vi inte men en sak som är säker, resultatet när man grillar på kolgrill blir fantastiskt. Det är enkelt, roligt och socialt att grilla. Oftast är det bra väder, familj och vänner är samlade och man har en hel kväll tillsammans med god dryck och vällagad mat att se fram emot. Så på många sätt är det en investering att köpa en bra kolgrill. Vad som avgör priset för kolgrillar och vilken du ska välja kan bara du svara på men här är några bra frågor du kan ställa dig inför ditt köp:

  1. Hur ofta kommer du att använda kolgrillen?
  2. Hur mycket får den kosta som mest?
  3. Vilka mått, hur stor ska kolgrillen vara?
  4. Vilka krav på finesser (t ex inbyggd elstarter med gas, snabbt och enkelt att få en bra glöd på kolet) och avställningsytor har du?

Till kolgrillen finns det en rad olika spännande grillredskap och tillbehör som du kan använda dig av i din grillning. Du kan bland annat köpa en pizzasten som du lägger på gallret så kan du göra pizza. Det finns även andra typer av grillar som t ex gasolgrillar. För den nytillkomna är det en fantastisk värld, denna grillvärld. Lycka till med ditt letande av kolgrill!