Senast uppdaterad: juni, 2024

Jordfräs bäst i test

Bästa jordfräsen

I jakten på den perfekta trädgården är rätt verktyg avgörande. I vår artikel ”Bäst i test av jordfräsar” granskar vi fem populära modeller på marknaden: Honda FG 205, Hecht 785, Stiga SRC 585 RG, AL-KO TL 1820 18V Comfort och Einhell GE-CR 30 Li. Vi bedömer deras prestanda, funktioner och användarvänlighet, för att hjälpa dig att hitta den jordfräs som bäst passar dina trädgårdsbehov.

Jordfräs Honda FG 205 är en topppresterande maskin, som är idealisk för alla, från hobbyträdgårdsmästaren till den professionella landskapsarkitekten. Dess robusta konstruktion och avancerade funktioner kombinerar prestanda och användarvänlighet i en pålitlig design.

Hecht 785 är en jordfräs som kombinerar effektivitet och användarvänlighet, vilket gör den till ett attraktivt alternativ för både hobbyträdgårdsmästare och proffs. Dess pålitliga motor och robusta design garanterar att dina trädgårdssysslor blir enklare och mer effektiva.

Stiga SRC 585 RG är en jordfräs som utstrålar både kraft och pålitlighet. Denna jordfräs, som är designad för att hantera både lätta och tunga trädgårdssysslor, kommer med en rad funktioner för att optimera användarvänligheten och effektiviteten.

#1 Jordfräs Honda FG 205

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Kraftfull och bränsleeffektiv tack vare Hondas 4-taktsmotor.
 • Användarvänlig med justerbart handtag för enkel manövrering.
 • Tillförlitlig och hållbar, lever upp till Hondas rykte om kvalitet och pålitlighet.

Nackdelar:

 • Högre pris jämfört med vissa konkurrerande modeller.
 • Tung, vilket kan göra den svår att flytta runt för vissa användare.

Sammanfattningsvis är Honda FG 205 en kraftfull, pålitlig och användarvänlig jordfräs. Trots ett högre pris och en betydande vikt, erbjuder den exceptionell prestanda och är ett utmärkt val för den krävande trädgårdsmästaren.

#2 Jordfräs Hecht 785

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Stark motor: Den kraftfulla motorn kan hantera olika typer av jord, vilket ger en mångsidig användning.
 • Användarvänlig: Ergonomisk design och justerbart handtag gör den enkel och bekväm att använda.
 • God kvalitet: Robust konstruktion och högkvalitativa material säkerställer hållbarhet och lång livslängd.

Nackdelar:

 • Bullrig: Trots sin effektivitet kan denna modell vara högljudd, vilket kan vara störande för vissa användare.
 • Bränsleförbrukning: Även om motorn är kraftfull, kan bränsleförbrukningen vara hög jämfört med andra modeller.

Jordfräs Hecht 785 erbjuder en utmärkt kombination av kraft, hållbarhet och användarvänlighet. Trots några mindre nackdelar som högre ljudnivå och bränsleförbrukning, är dess förmåga att hantera en mängd olika jordtyper och dess robusta konstruktion något som gör den till ett attraktivt val för trädgårdsmästare på alla nivåer.

#3 Jordfräs Stiga SRC 585 RG

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Stark och tillförlitlig motor: Den levererar tillräckligt med kraft för att hantera även de tuffaste jordförhållandena.
 • Djupjustering: Detta ger användarna flexibilitet att justera djupet baserat på deras specifika behov.
 • Hållbar: Robust konstruktion säkerställer hållbarheten och bidrar till en lång livslängd för enheten.

Nackdelar:

 • Vikt: Även om den är kraftfull, kan dess tyngd göra det svårt att manövrera, särskilt på ojämna ytor.
 • Priset: Kan vara i den högre änden jämfört med liknande modeller på marknaden.

Stiga SRC 585 RG är en kraftfull och hållbar jordfräs som levererar effektivitet och tillförlitlighet. Trots dess vikt och högre pris, kompenserar dess robusta konstruktion och djupjusteringsfunktion väl för dessa nackdelar, vilket gör den till ett kraftfullt verktyg för alla dina trädgårdssysslor.

#4 Jordfräs AL-KO TL 1820 18V Comfort

Batteridriven och portabel, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med denna jordfräs.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

AL-KO TL 1820 18V Comfort är en batteridriven jordfräs som ger en bekväm och trådlös upplevelse. Den är designad för enkel användning och ger en miljövänlig lösning för trädgårdsskötsel.

Fördelar:

 • Batteridriven: Inga avgaser och inget behov av att hantera bränsle, vilket gör den miljövänlig och enkel att använda.
 • Lätt och kompakt: Dess lättviktiga och kompakta design gör den lätt att manövrera och lagra.
 • Användarvänlig: Bekvämt handtag och enkel kontroll förbättrar användarvänligheten.

Nackdelar:

 • Batteriliv: Batteriet kan behöva laddas ofta, vilket kan vara sämre vid längre användning.
 • Mindre kraftfull: Kan ha svårt att hantera tuffare jordförhållanden jämfört med bensindrivna modeller.

AL-KO TL 1820 18V Comfort är ett utmärkt val för dem som söker en miljövänlig, lättanvänd och kompakt jordfräs. Även om den kanske inte är lika kraftfull som vissa andra modeller och kan behöva regelbunden laddning, erbjuder den enkel manövrering och en ren, batteridriven lösning för trädgårdsskötsel.

#5 Jordfräs Einhell GE-CR 30 Li

Tvåväxlad och enkel användning, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med denna jordfräs.

Betyg: 3/5
3/5

Einhell GE-CR 30 Li är en trådlös jordfräs som drivs av två 18V batterier. Den levererar den frihet och flexibilitet som kommer med batteridrift, samtidigt som den behåller en anständig nivå av kraft för mindre till medelstora trädgårdsprojekt.

Fördelar:

 • Batteridriven: Ger friheten att arbeta var som helst utan att vara bunden av en sladd eller behovet av bensin.
 • Lätt att använda: Den har en användarvänlig design med lättåtkomliga kontroller.
 • Tvåväxlad växellåda: Denna funktion gör det möjligt att justera maskinens hastighet baserat på arbetsförhållandena.

Nackdelar:

 • Batteriliv: Som med alla batteridrivna verktyg kan batterilivslängden vara en begränsning, speciellt under kontinuerlig användning.
 • Kraft: Kan sakna kraften för att effektivt bearbeta hårdare, mer kompakt jord.

Jordfräs Einhell GE-CR 30 Li erbjuder bekvämligheten och mobiliteten hos batteridrift, men kan sakna kraften för mer krävande uppgifter. Trots detta, för mindre till medelstora trädgårdsprojekt, erbjuder den ett användarvänligt och flexibelt alternativ som kan göra dina trädgårdsuppgifter lite lättare.

Köpguide

Att köpa en jordfräs kan vara en utmaning, särskilt om du inte är säker på vilka funktioner och specifikationer du bör leta efter. Här är en guide för att hjälpa dig att göra ett informerat val när du köper en jordfräs:

 1. Typ av jordfräs: Det finns huvudsakligen två typer av jordfräsar: frontroterande och bakroterande. Frontroterande jordfräsar är bra för mindre trädgårdar och lätta uppgifter, medan bakroterande jordfräsar är kraftfullare och bättre lämpade för större trädgårdar och mer krävande uppgifter.

 2. Kraftkälla: Jordfräsar kan drivas av bensin, el eller batteri. Bensindrivna modeller är kraftfulla men kan vara bullriga och producerar avgaser. Elektriska modeller är tystare och mer miljövänliga, men de kräver en strömkälla. Batteridrivna modeller erbjuder rörlighet men kan kräva frekvent laddning.

 3. Arbetsbredd och djup: Arbetsbredden och djupet avgör hur mycket mark jordfräsen kan bearbeta på en gång. En större arbetsbredd och djup är bättre för större trädgårdar, medan en mindre kan vara mer lämplig för mindre trädgårdar eller trånga utrymmen.

 4. Vikt och storlek: En tung jordfräs kan vara svår att manövrera, särskilt på ojämna ytor. Storleken på jordfräsen bör också beaktas, särskilt om lagringsutrymmet är begränsat.

 5. Pris: Bestäm din budget innan du börjar titta. Kom ihåg att en dyrare jordfräs inte alltid är bättre. Fokusera på att hitta en jordfräs som uppfyller dina specifika behov och passar din budget.

 6. Tillverkarens rykte och garantier: Kontrollera recensioner och kundomdömen för att få en känsla för produktens kvalitet och tillverkarens rykte. Se till att jordfräsen kommer med en anständig garanti för att skydda din investering.

Förhoppningsvis kommer denna guide att hjälpa dig att välja den bästa jordfräsen för dina trädgårdsbehov. Lycka till med ditt köp!

Frågor och svar

En jordfräs används för att bearbeta och förbereda marken för plantering. Den bryter upp hård jord, tar bort stenar och ogräs, och blandar i kompost eller gödsel för att förbättra jordens kvalitet.

Frontroterande jordfräsar, även kända som kultivatorer, har sina blad monterade på framsidan. De är mest effektiva för lättare uppgifter som att bearbeta mjuk jord eller underhålla befintliga planteringsbäddar. Bakroterande jordfräsar har sina blad på baksidan och är generellt mer kraftfulla, vilket gör dem lämpliga för att bryta upp hårdare, mer kompakt jord och skapa nya trädgårdsbäddar.

Vikt och storlek är viktiga faktorer att beakta. En tyngre jordfräs kan vara svårare att manövrera men kan erbjuda mer stabilitet och effektivitet vid bearbetning av hård jord. Storleken på jordfräsen bör också beaktas baserat på storleken på ditt trädgårdsområde och mängden lagringsutrymme du har tillgängligt.

Batteridrivna jordfräsar är miljövänliga, tysta och erbjuder friheten att arbeta var som helst utan att vara bunden av en sladd. Nackdelarna inkluderar ofta kortare drifttid och mindre kraft jämfört med bensindrivna eller elektriska modeller. Batterierna kan också behöva laddas ofta och ersättas efter en tid.

Det beror på hur ofta du planerar att använda den. Om du bara behöver en jordfräs för ett enstaka projekt kan det vara mer kostnadseffektivt att hyra en. Men om du har en stor trädgård eller planerar att använda den regelbundet, kan det vara mer ekonomiskt att köpa en egen.

Sammanfattning

Vårt bäst i test av jordfräsar visade att det finns en mängd olika alternativ tillgängliga för trädgårdsälskare och professionella. I testets topp, med betyget 5/5, hittar vi Jordfräs Honda FG 205. Denna maskin visade sig vara oerhört effektiv och tillförlitlig, och dess imponerande prestanda kombinerat med dess robusta byggnad och enkelhet i användning placerade den som en favorit.

Inte långt efter kom Jordfräs Hecht 785, vilket tog andra platsen med betyget 4,5/5. Denna jordfräs är känd för sin utmärkta prestanda och den balans den erbjuder mellan kraft och användarvänlighet, även om den har en något högre bullernivå jämfört med andra modeller.

Jordfräs Stiga SRC 585 RG, med betyget 4/5, kom på tredje plats i vårt test. Den är känd för sin goda prestanda och tillförlitlighet, men också för att den är något mer svårhanterad och tung än de andra modellerna.

På fjärde plats hittar vi Jordfräs AL-KO TL 1820 18V Comfort med betyget 3,5/5. Det är en batteridriven jordfräs som är miljövänlig och lätt att använda, men som kanske saknar den kraft som behövs för mer krävande uppgifter.

Sist men inte minst, på femte plats, är Jordfräs Einhell GE-CR 30 Li med betyget 3/5. Även om den kanske inte är lika kraftfull som de övriga, erbjuder den bekvämlighet och mobilitet tack vare sin batteridrift. Den kan dock sakna kraften för mer krävande uppgifter och batterilivslängden kan vara en begränsning.

Sammanfattningsvis finns det en rad olika jordfräsar tillgängliga, var och en med sina egna fördelar och nackdelar. Det viktigaste är att välja den modell som bäst passar dina individuella behov och krav.