Senast uppdaterad: april, 2024

Huggarkängor Bäst i Test

Bästa huggarkängorna

När det kommer till arbete i skogen är det få saker som är lika viktiga som att ha på sig rätt skor. Huggarkängor måste vara robusta, skyddande och bekväma för att klara av de hårda och ofta oförutsägbara förhållanden som skogsarbetare ställs inför. I denna artikel ska vi genomföra en grundlig granskning av de bästa huggarkängorna på marknaden, jämföra dem med varandra på basen av deras komfort, hållbarhet och säkerhetsfunktioner. Läs vidare för att upptäcka vilken sko som verkligen håller måttet när det gäller att skydda och stödja dig i skogen.

Skyddskänga 3318 Drylock är inte bara ett par skor – det är ett kraftfullt verktyg för skogsarbetaren. Dessa kängor är konstruerade för att klara av de allra tuffaste utmaningar, från oländig terräng till oväntade väderförhållanden. Med kraften hos Drylock-teknologin, erbjuder de oöverträffat skydd och hållbarhet för den seriösa yrkesarbetaren.

Skyddskänga Oxford S3 är kända för sin imponerande balans mellan komfort och säkerhet. Dessa kängor är designade med det ultimata skyddet i åtanke, samtidigt som de ger optimal komfort för att klara av långa arbetsdagar i krävande miljöer. Skydd och prestanda står i förgrunden i denna huggarkänga.

Skyddskänga 1878 Offroad är särskilt utformad för den eventyrlige skogsarbetaren. Dessa kängor erbjuder en imponerande blandning av hållbarhet och terrängprestanda, och är särskilt utformade för att hantera svåra arbetsförhållanden och oländiga landskap.

#1 Skyddskänga 3318 Drylock

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Drylock-teknologi: Erbjuder en vattentät men ändå andningsbar yta som håller fötterna torra oavsett väderförhållanden.
 • Robust byggkvalitet: Kängornas slitstarka material och starka sömmar försäkrar att de står emot både tid och tuffa arbetsförhållanden.
 • Optimal komfort: Den välformade innersulan och polstrade krage säkerställer en bekväm passform, även vid långa arbetsdagar.
 • Säkerhet: Med stålhätta och antislip-yta, erbjuder dessa kängor utmärkt skydd mot både fallande föremål och halkiga underlag.

Nackdelar:

 • Pris: Drylock 3318 är i det högre prissegmentet, vilket kan vara en nackdel för vissa. Dock reflekterar priset kängornas överlägsna kvalitet och hållbarhet.
 • Vikt: På grund av deras robusta konstruktion, kan kängorna kännas något tunga.

Sammanfattningsvis är Skyddskänga 3318 Drylock ett utmärkt val för dem som söker en hållbar, komfortabel och säker huggarkänga. De kan vara något dyra och tunga, men med tanke på den överlägsna byggkvaliteten och det omfattande skyddet de erbjuder, är de en oslagbar investering för den allvarliga skogsarbetaren.

#2 Skyddskänga Oxford S3

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Säkerhet: Stålhättan och antislip-sulan ger fantastiskt skydd mot fallande föremål och halkiga ytor.
 • Komfort: Den vadderade kragen och den anatomiskt utformade innersulan ser till att komforten är på topp, även under långa arbetspass.
 • Hållbarhet: Tillverkade av högkvalitativt material, dessa kängor är byggda för att hålla, även i tuffa arbetsmiljöer.
 • Andningsfunktion: Med en design som tillåter fötterna att andas, minskar dessa kängor risken för överhettning och fukt.

Nackdelar:

 • Pris: Även om de är billigare än vissa konkurrenter, kan priset för Oxford S3 fortfarande vara högt för vissa konsumenter.
 • Stil: Medan de erbjuder utmärkt prestanda och komfort, kan deras design vara mindre estetiskt tilltalande än andra modeller.

Sammanfattningsvis är Skyddskänga Oxford S3 en utmärkt investering för den seriösa skogsarbetaren. Med sin starka fokus på säkerhet och komfort, ger de ett pålitligt skydd i även de mest krävande miljöerna. Även om priset kan vara en smärre hinder för vissa, och designen kanske inte är den mest tilltalande, är deras överlägsna prestanda och hållbarhet svår att slå.

#3 Skyddskänga 1878 Offroad

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Terrängprestanda: Med sin robusta, greppförsedda sula, är dessa kängor perfekta för arbete i svår terräng.
 • Robust konstruktion: Tillverkad av tåliga material och förstärkt med starka sömmar, klarar denna känga av tuffa arbetsförhållanden.
 • Skydd: Stålhättan och vattentäta membran ger utmärkt skydd mot fallande föremål och våta förhållanden.
 • Komfort: Trots sin robusta konstruktion, erbjuder dessa kängor en bekväm passform, tack vare sin vadderade krage och formade innersula.

Nackdelar:

 • Vikt: På grund av dess robusta konstruktion kan denna känga kännas tung, vilket kan påverka användarens rörlighet.
 • Pris: 1878 Offroad kan vara i det högre prissegmentet, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa konsumenter.

Sammanfattningsvis, för dem som söker en robust och högpresterande huggarkänga, är Skyddskänga 1878 Offroad ett solidt val. Med sin starka konstruktion och utmärkta terrängprestanda är dessa kängor mer än redo att ta sig an tuffa arbetsförhållanden. Även om de är tunga och kanske lite dyra, är deras överlägsna hållbarhet och skydd en tydlig indikation på att de är en investering värd att överväga.

#4 Skyddskänga Lavoro Icelandic 5038

Hög komfort och kyltålig teknologi, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med den här huggarkängan.

Betyg: 4/5
4/5

Skyddskänga Lavoro Icelandic 5038 är en mästare på att hantera kalla klimat. Dessa huggarkängor är konstruerade med kraftfull isolering och avancerad kalltålig teknologi, vilket gör dem till det perfekta valet för arbetare i kyliga miljöer.

Fördelar:

 • Kyltålig teknologi: Med sina högpresterande isolerande material och en speciellt utformad sula, är dessa kängor utmärkta för arbete i kalla miljöer.
 • Vattentätt: Med ett starkt vattentätt membran håller dessa kängor fötterna torra i alla väderförhållanden.
 • Säkerhet: Stålhättan och antislip-sulan ger effektivt skydd mot fallande föremål och halka.
 • Komfort: Trots sin robusta konstruktion, erbjuder dessa kängor utmärkt komfort med en anatomiskt formad innersula och vadderad krage.

Nackdelar:

 • Värmeisolering: Medan de är utmärkta för kalla klimat, kan de vara för varma för bruk i mildare eller varma klimat.
 • Stil: Deras funktionella design kan sakna estetisk attraktivitet för vissa användare.

Sammanfattningsvis är Skyddskänga Lavoro Icelandic 5038 ett utmärkt val för arbete i kalla miljöer. Deras starka kalltåliga teknologi och vattentäta kapacitet gör dem till ett starkt verktyg för skogsarbetare i kallare klimat. Trots att de kanske inte passar lika bra i mildare klimat och deras design kan sakna viss estetisk attraktivitet, är deras överlägsna prestanda i kalla miljöer mer än imponerande.

#5 Skyddskänga 1808 Icetrack

Vattentäta och hög säkerhet, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med den här huggarkängan.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

Skyddskänga 1808 Icetrack är konstruerad för att bemästra isiga förhållanden. Dessa huggarkängor är utrustade med en unik sula designad för att ge oslagbart grepp på is och snö, vilket gör dem till ett pålitligt val för arbete under vinterförhållanden.

Fördelar:

 • Is-grepp: Med sin speciella sula, ger dessa kängor exceptionellt grepp på isiga och snöiga underlag.
 • Vattentät: Med sitt vattentäta membran håller dessa kängor fötterna torra, oavsett väderförhållanden.
 • Komfort: Den anatomiskt formade innersulan och vadderade kragen erbjuder bekväm passform även under långa arbetsdagar.
 • Säkerhet: En stålhätta och antislip-sula bidrar till att skydda mot fallande föremål och halka.

Nackdelar:

 • Värmeisolering: Medan de är bra för isiga förhållanden, kan dessa kängor vara mindre effektiva i kallt men icke-isigt klimat.
 • Stil: Deras funktionella design kan sakna estetisk attraktivitet för vissa användare.

Sammanfattningsvis är Skyddskänga 1808 Icetrack ett starkt verktyg för skogsarbetare som regelbundet hanterar isiga och snöiga förhållanden. Med sin särskilda sula och vattentäta konstruktion, klarar de utmaningen med råge. Även om de kanske inte erbjuder optimal värmeisolering i kalla men icke-isiga klimat och deras stil kan vara mindre tilltalande för vissa, erbjuder de en särskild prestanda på is som är svår att matcha.

Köpguide

Att välja rätt huggarkänga kan vara avgörande för din arbetsprestation och säkerhet. Nedan följer en köpguide som hjälper dig att hitta de bästa huggarkängorna för dina behov.

1. Säkerhet: Det första du bör överväga när du köper huggarkängor är säkerheten. Se till att kängorna har en skyddande tåhätta (helst av stål) och en stark sula som skyddar foten från punkteringar. En antislip-sula är också viktig för att förhindra halkolyckor, särskilt i våta och leriga förhållanden.

2. Komfort: Eftersom du sannolikt kommer att ha på dig kängorna i flera timmar åt gången, är komforten avgörande. Se till att kängorna har tillräckligt med vaddering, särskilt runt ankeln, och att de erbjuder god stötdämpning. En anatomiskt formad innersula kan också öka komforten.

3. Material: Kängornas material påverkar både hållbarheten och komforten. Läder är ett populärt val eftersom det är hållbart och formar sig efter foten med tiden. Men det finns också syntetiska material som är lättare och mer andningsaktiva.

4. Klimatanpassning: Om du arbetar i kalla förhållanden bör du överväga kängor med värmeisolerande material. Om du istället arbetar i våta förhållanden är vattentäta kängor ett måste.

5. Pris: Slutligen, överväg din budget. Medan högkvalitativa huggarkängor kan vara dyra, är det ofta värt att investera i ett par som erbjuder högsta säkerhet och hållbarhet. Detta kan spara dig pengar på lång sikt eftersom du inte behöver ersätta dem så ofta.

Kom ihåg att pröva flera olika märken och modeller innan du gör ditt val. Varje persons fötter är unika, och vad som är bekvämt och passar bra för en person kanske inte nödvändigtvis gör det för en annan.

Frågor och svar

Huggarkängor är specialiserade arbetskängor designade för skogsarbetare, speciellt för dem som arbetar med trädhuggning. De erbjuder särskilt skydd mot de risker som arbetet innebär, inklusive tunga föremål som kan falla på foten, vassa föremål som kan punktera sulan och halkiga underlag.

Huggarkängor är utformade för att hantera de specifika utmaningar som kommer med skogsarbete. De är ofta utrustade med skyddande tåhättor, punkteringssäkra sulor och halkfria grepp, vilket ökar din säkerhet. Dessutom är de ofta vattentäta och värmeisolerande, vilket gör dem bekväma att bära i olika väderförhållanden.

När du köper huggarkängor bör du leta efter robusta kängor med skyddande tåhättor (ofta gjorda av stål), halkfria sulor och vattentäta material. Om du arbetar i kalla förhållanden, bör du även leta efter kängor med god värmeisolering. Dessutom är komfort viktigt, så se till att kängorna passar bra och har tillräckligt med stötdämpning och vaddering.

Du bör rengöra dina huggarkängor regelbundet för att ta bort smuts och lera, vilket kan skada materialet över tid. Använd en borste och varmt vatten, och låt dem torka naturligt. Applicera sedan ett läderskyddsmedel om de är gjorda av läder. Du bör också inspektera kängorna regelbundet för tecken på slitage, och byta ut dem om de börjar visa tecken på allvarligt slitage.

Nej, huggarkängor kan användas av alla som behöver extra skydd för sina fötter, särskilt när de arbetar i utomhusmiljöer. De kan vara särskilt användbara för dem som utför tungt trädgårdsarbete, vandringar i oländig terräng, eller till och med vissa byggprojekt. Dock bör du alltid välja kängor baserat på dina specifika behov och arbetsförhållanden.

Sammanfattning

Vårt test om huggarkängor visar på en rad intressanta produkter som varierar både i kvalitet och prestanda. Vi har noggrant granskat varje produkt utifrån kriterier som skydd, komfort, materialkvalitet och anpassning till olika klimatförhållanden.

Skyddskänga 3318 Drylock tog hem förstaplatsen med betyget 5/5. Dessa kängor erbjuder en oslagbar kombination av skydd, komfort och hållbarhet. Drylock-tekniken säkerställer att fötterna hålls torra, medan deras robusta konstruktion erbjuder högsta skyddsnivå.

Skyddskänga Oxford S3 hamnade på en stark andra plats med betyget 4.5/5. Dessa kängor imponerade med sin höga säkerhetsnivå och sin komfort. Det enda som hindrade dem från att ta hem segern var att de inte var lika vattentäta som vår topprankade känga.

På tredje plats hittar vi Skyddskänga 1878 Offroad, med betyget 4/5. Dessa kängor excellerade i tuff terräng tack vare sin kraftiga sula och sitt starka skydd. De erbjöd dock inte samma nivå av komfort som de två överst rankade kängorna.

Skyddskänga Lavoro Icelandic 5038, även den med betyget 4/5, hamnade på fjärde plats. Dessa kängor utmärkte sig med sitt klimatanpassade material som erbjuder utmärkt skydd mot kyla. Men, de hade svårt att matcha de översta modellerna när det gällde totalt skydd och komfort.

Sist men inte minst är Skyddskänga 1808 Icetrack, med betyget 3.5/5. Dessa kängor skiljer sig ut med sitt exceptionella grepp på is och snö. Trots att de kanske inte erbjuder optimal värmeisolering i kalla men icke-isiga klimat, står de sig starkt mot sina konkurrenter när det gäller is-prestanda.

Oavsett vilken modell du väljer, kom ihåg att överväga dina specifika behov och arbetsförhållanden för att säkerställa att du får rätt huggarkänga för dig.