Högtryckstvätt bäst i test

Vad är det som du behöver tvätta av? Är det bilen, taket, fasaden eller garageuppfarten som ska rengöras så är det en högtryckstvätt som du ska använda dig av. Vi har olika typers av högtryckstvättar till riktigt bra priser. Med högtryckstvätt blir det riktigt roligt att tvätta av saker, helt plötsligt kommer du börja tvätta av allt som du ser.

En högtryckstvätt är en maskin som med hjälp av en pump gör att ett tryck skapas och från att vattnet ligger stilla så sprutar det ut genom ett munstycke. Via munstycket kan du justera vilken typ av stråle som du vill använda dig av och hur stark denna skall vara. Det finns två stycken högtryckstvättar, den ena är kallvattentvätt och den andra är varmvattentvätt. Båda används som högtryckstvättar. Varmvattentvätten är som det låter, man värmer upp vattnet till önskad temperatur med hjälp av diesel för att senare kunna spruta det på det som ska tvättas. Detta ger bättre resultat men är ofta dyrare att köpa äv vad kallvattentvätt är. I de flesta modellerna kan du även hälla i rengöringsmedel (för ändamålet) så att du antingen kan spruta ut denna separat som en förtvätt eller så kan du välja om dessa ska blandas i munstycket. Självklart är det en funktion som kostar men som är värd pengarna.

Självklart finns det en del saker som du ska tänka på när innan du köper din högtryckstvätt:

  1. Hur mycket får den kosta som max?
  2. Hur ofta kommer du att använda högtryckstvätten?
  3. Vilken prestanda behöver du dvs vad ska du tvätta. Det skiljer sig mycket i prestanda om du ska tvätta av utemöbler eller om du ska tvätta av fasaden eller taket.
  4. Ska du ha varmvattentvätt eller kallvattentvätt?
  5. Vilka olika tillbehör behöver du som munstycken, tvättmedelshållare osv.
  6. Garanti och reservdelar. Oftast har de välkända märkena bra garantier och det är lätt att komplettera med ytterligare delar efter ett par år.

Lycka till med ditt köp av högtryckstvätt, du kommer inte att bli besviken!