Marknadens bästa hammare

En hammare är ett verktyg med ett tungt huvud som sitter vinkelrätt mot handtaget. Hammarens primära funktion är att slå in spikar i och ta bort spikar från träföremål. Den kan dock också användas för att slå på saker, mosa matvaror som vitlök, knäcka nötter och ben, hamra in tältpinnar och andra små uppgifter i hemmet. En hammare har ett område på undersidan av huvudet som kallas för ytan och som är ungefär platt och slät.

Fakta om hammaren

En hammare är ett verktyg för att slå in spikar i föremål som trä. Den har ett långt handtag och en spets med en platt ände för att slå på spikarna. Den vanligaste typen av hammare (ibland kallad klövhammare) har en böjd ände (på andra sidan av den slagande änden) för att dra ut spikar.

Hammaren används vid byggnadsarbete, snickeriarbete, bilreparationer och många andra ändamål runt om i huset eller på arbetsplatsen. En hammare kan användas för att bryta sönder föremål som är för stora för att gå igenom ett föremål som är gjort för att krossa dem, t.ex. brädor eller bilar.

Köp hammare

Hammare finns på nästan alla byggvaruhandlare. IKEA har riktigt billiga hammare. Om du vill spara några kronor kan du även surfa in på bäst i test sajter. Jämför verktyg online innan du köper dem!