Gräsklippare bäst i test

Har du en gräsmatta som behöver klippas och funderar på om du ska köpa en ny eller ersätta din gamla gräsklippare? Då har du hamnat helt rätt. Vi på Byggjätten har samlat gräsklippare från de främsta byggvaruhusen, och dessa till riktigt bra priser!

En gräsklippare är en maskin som med hjälp av vassa skärblad eller knivar undertill skär av grässtråna till en önskad höjd som du själv ställer in. Självklart finns det många olika typer av gräsklippare och utbudet är enormt. Så därför har vi satt ihop en par punkter som du kan fundera kring när du ska köpa din nya gräsklippare:

  1. Hur mycket får gräsklipparen att kosta? Sätt ett maxpris och filtrera bort de som inte är inne i det spannet.
  2. Drivmedel, ska den gå på bensin, elektricitet eller batteri?
  3. Hur stor yta är det som ska klippas? Upp till 1500 kvm är gågräsklippare ett bra alternativ. Upp till 6000 kvm kan du använda en robotgräsklippare och sen har du ett alternativ som du kan använda till hur stora ytor som helst och det är självklart åkgräsklippare. I samma ordning har du även priser där gågräsklippare i regel billigast och åkgräsklippare dyrast.
  4. Modell. Ska du köpa en gågräsklippare, robotgräsklippare eller åkgräsklippare?
  5. Hur ofta ska du klippa gräset? Har du ett sommarställe och kommer använda den 10 ggr per år eller har ni en villa som permanentboende och klipper ca 50 gånger per år.
  6. Reservdelar. Om du köper en beprovad modell är chansen stor att den har många reservdelar i framtiden om något skulle gå sönder.
  7. Garantier. Vilka garantier gäller för just din gräsklippare?

Det finns även ytterligare faktorer som spelar stor roll i ett köp av gräsklippare som till exempel hur mycket den låter när man kör den, hur mycket bränsle den drar och hur naturvänlig är den sett ur en miljösynpunkt. Kan den återvinnas och så vidare, viktiga saker tycker vi. Stort lycka till i ditt köp av din nya gräsklippare!