Senast uppdaterad: juli, 2024

Elektrisk grensåg bäst i test

Bästa elektriska grensågen

Det finns få verktyg som är lika ovärderliga för den ivrige trädgårdsmästaren eller den hängivna hemmafixaren som en tillförlitlig elektrisk grensåg. I denna artikel kommer vi att dyka djupt in i världen av dessa kraftfulla verktyg, jämföra de senaste modellerna, och granska deras prestanda, hållbarhet, och användarvänlighet. Oavsett om du är en erfaren professionell eller bara någon som vill hålla trädgården snygg och trimmad, finns det här för att hjälpa dig att hitta den bästa elektriska grensågen för dina specifika behov.

DCMPS567N UTAN BATTERI XR 18V är en toppmodern elektrisk grensåg som kombinerar kraft och precision i ett effektivt, batteridrivet format. Detta robusta verktyg har designats för att klara av de tuffaste uppdragen, samtidigt som det erbjuder användarvänliga funktioner och enastående prestanda.

Grensåg Bosch Universal Chain Pole 18 är en pålitlig lösning för alla dina trädgårdsbehov. Med sin lättanvända design och kraftfulla funktioner, hjälper den användaren att enkelt och effektivt ta hand om även de mest krävande uppgifterna.

Ryobi ONE+ RY18PSX15A-0 18V är ett imponerande tillskott till Ryobi’s omfattande ONE+ serie av trädgårdsverktyg. Den kombinerar användarvänliga funktioner med en solid prestanda, vilket gör det till ett attraktivt val för hemmafixare och professionella trädgårdsmästare.

#1 GRENSÅG DCMPS567N UTAN BATTERI XR 18V

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Kraftfull prestanda: Denna grensåg är utrustad med en XR 18V-motor, vilket innebär att den lätt kan hantera grova och tuffa snitt.
 • Ergonomisk design: Det balanserade greppet och den lätta konstruktionen gör den bekväm att använda även under längre perioder.
 • Trådlös frihet: Utan behov av sladd, ger detta verktyg användaren friheten att arbeta i vilken miljö som helst, även på platser där tillgången till eluttag är begränsad.
 • Robust och tålig: Dess robusta konstruktion garanterar långvarig hållbarhet, vilket innebär att du kan räkna med många år av pålitlig service.

Nackdelar:

 • Batteri ingår ej: Verktyget säljs utan batteri, vilket kan vara ett hinder för de som inte redan har kompatibla XR 18V-batterier hemma.
 • Något högre pris: Dess höga prestanda och kvalitet kommer med ett något högre pris än vissa konkurrenter.

Trots att batteriet inte ingår, och det något högre priset, levererar GRENSÅG DCMPS567N UTAN BATTERI XR 18V imponerande prestanda. Dess starka snittkapacitet, bekväma hantering och trådlösa frihet gör den till ett utmärkt val för alla som behöver en pålitlig, kraftfull och långvarig lösning för deras trädgårdsbehov.

#2 Grensåg Bosch Universal Chain Pole 18

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Hög prestanda: Bosch Universal Chain Pole 18 drivs av ett 18V batteri, vilket erbjuder tillräcklig kraft för att hantera både små och stora trädgårdsprojekt.
 • Teleskopiskt skaft: Sågens teleskopiska skaft gör det möjligt att nå höga grenar utan stege, vilket ökar både säkerheten och effektiviteten.
 • Automatisk kedjesmörjning: Denna praktiska funktion minskar underhållsbehovet och förbättrar maskinens livslängd och prestanda.
 • Lätt och balanserad: Sågens ergonomiska och lätta design gör den bekväm att använda under långa perioder.

Nackdelar:

 • Batteri och laddare ingår inte: Precis som med många andra verktyg på marknaden, säljs Bosch Universal Chain Pole 18 utan batteri och laddare, vilket kan öka den totala kostnaden.
 • Lägre effekt på tjocka grenar: Medan den klarar de flesta uppgifter bra, kan den ha svårt med mycket tjocka grenar.

Trots att den kan ha svårigheter med extremt tjocka grenar, och att batteri och laddare inte ingår, är Bosch Universal Chain Pole 18 fortfarande en utmärkt elektrisk grensåg. Dess teleskopiska skaft, automatiska kedjesmörjning och lätta design gör den till en mångsidig och bekväm lösning för en rad olika trädgårdsprojekt.

#3 Grensåg Ryobi ONE+ RY18PSX15A-0 18V

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Flexibilitet: Som en del av Ryobi’s ONE+ serie, kan denna såg använda vilket 18V-batteri som helst från samma serie, vilket erbjuder stor flexibilitet.
 • Lätt att använda: Ryobi har skapat en användarvänlig design som är lätt att förstå och manövrera, vilket gör den lämplig för både nybörjare och erfarna användare.
 • Inbyggd säkerhetsbrytare: En viktig säkerhetsfunktion som hjälper till att förhindra oavsiktlig start och olyckor.
 • Automatisk kedjespänning: Denna funktion minskar behovet av manuell justering, vilket sparar tid och gör sågen lättare att underhålla.

Nackdelar:

 • Batteri och laddare säljs separat: Även om det ger flexibilitet, kan det också innebära extra kostnader för dem som inte redan äger andra verktyg från ONE+ serien.
 • Något mindre kraftfull: Trots dess många fördelar, kan Ryobi ONE+ RY18PSX15A-0 18V ha svårt att klara av de mest krävande uppgifterna.

Trots vissa begränsningar i kraft och att batteri och laddare säljs separat, är Ryobi ONE+ RY18PSX15A-0 18V en solid och prisvärd grensåg. Dess användarvänliga design, inbyggda säkerhetsfunktioner och automatisk kedjespänning gör den till ett praktiskt och pålitligt verktyg för de flesta trädgårdsprojekt.

#4 Grensåg STIHL GTA 26

Batteri ingår och kompakt design, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med denna grensågen.

Betyg: 4/5
4/5

Grensåg STIHL GTA 26 står ut som en kompakt och kraftfull elektrisk grensåg, perfekt för mindre trädgårdsprojekt och trädbeskärning. Den kombinerar Stihls kända kvalitet och hållbarhet med innovativ teknik för att erbjuda exceptionell prestanda och hantering.

Fördelar:

 • Kompakt och lättviktig: Dess mindre storlek och lättviktiga design gör den idealisk för finare arbete och mindre krävande uppgifter.
 • Lätt att hantera: Det kompakta greppet och den välbalanserade designen gör det lätt att manövrera och hantera.
 • Högkvalitativ kedja: STIHL GTA 26 har en 1/4″ PM3-sågkedja som ger fina snitt och hög skäreffektivitet.
 • Batteri ingår: Till skillnad från många andra modeller, levereras STIHL GTA 26 med ett AS 2 litiumjonbatteri och AL 1 snabbladdare.

Nackdelar:

 • Mindre lämplig för större uppgifter: På grund av dess mindre storlek, kanske den inte passar för de mest krävande trädgårdsjobben med större grenar.
 • Högre pris: Med tanke på dess mindre storlek och kapacitet, kan priset uppfattas som något högt.

Trots att den kanske inte passar för de mest krävande jobben och att priset kan vara högre, är STIHL GTA 26 ett utmärkt val för mindre uppgifter. Dess kompakta storlek, högkvalitativa sågkedja och att batteriet ingår, gör den till ett bekvämt och kraftfullt verktyg som är perfekt för exakta beskärningar och mindre trädgårdsprojekt.

#5 Grensåg Ryobi ONE+ RY18PSA-0

Prisvärd och kompakt design, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med denna grensågen.

Betyg: 3/5
3/5

Grensåg Ryobi ONE+ RY18PSA-0 är en annan del av Ryobi’s omfattande ONE+ serie, vilken erbjuder användare ett brett utbud av kompatibla verktyg. Denna grensåg kombinerar grundläggande funktioner med enkel användning, vilket gör den till ett bra val för lättare trädgårdsarbeten.

Fördelar:

 • Kompatibilitet: Som en del av ONE+ serien, fungerar denna såg med alla ONE+ 18V-batterier, vilket ger flexibilitet för användarna.
 • Lätt och kompakt: Dess lätta och kompakta design gör den lätt att hantera, speciellt för finare arbete eller längre användning.
 • Prisvärd: I jämförelse med andra modeller på marknaden, erbjuder RY18PSA-0 ett attraktivt pris, vilket gör den till ett kostnadseffektivt alternativ.

Nackdelar:

 • Begränsad prestanda: RY18PSA-0 kanske inte har tillräcklig kraft för att hantera större grenar eller mer krävande trädgårdsarbeten.
 • Batteri och laddare ingår ej: Trots den övergripande prisvärdheten, kan den totala kostnaden stiga om man behöver köpa ett batteri och laddare separat.

Ryobi ONE+ RY18PSA-0 kanske inte är den mest kraftfulla elektriska grensågen på marknaden, men den erbjuder fortfarande solid prestanda för sitt pris. Trots att batteri och laddare säljs separat, erbjuder denna såg ett kostnadseffektivt alternativ för mindre trädgårdsprojekt och för de som redan har investerat i Ryobi’s ONE+ plattform.

Köpguide

Att köpa en elektrisk grensåg kan vara en utmaning med tanke på alla modeller och märken på marknaden. Här är en guide för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet.

1. Bedöm dina behov: Är du en hobbyträdgårdsmästare eller behöver du verktyget för mer professionella uppgifter? Hur ofta kommer du att använda sågen och hur omfattande är dina trädgårdsprojekt? Större och mer frekventa projekt kräver ofta mer robusta och kraftfulla verktyg.

2. Tänk på kraftkällan: Elektriska grensågar drivs antingen av sladd eller batteri. Sladdmodeller är ofta kraftfullare men mindre mobila, medan batterimodeller erbjuder större rörlighet men kan behöva laddas om regelbundet.

3. Längd och vikt: För att komma åt höga grenar kan en grensåg med teleskopskaft vara ett bra val. Väg dock detta mot verktygets vikt – en lättare såg kan vara mer bekväm att använda, särskilt under längre perioder.

4. Batteri ingår eller ej: Vissa märken säljer sina verktyg ”nakna”, det vill säga utan batteri och laddare. Om du redan äger verktyg från samma märke och serie kan detta vara ett kostnadseffektivt alternativ. Om inte, kom ihåg att räkna med kostnaden för batteri och laddare i det totala priset.

5. Märke och kvalitet: Även om pris är en viktig faktor, bör du också tänka på kvaliteten på ditt verktyg. Läs recensioner och gör lite forskning om märket för att se till att du köper en produkt som kommer att hålla och utföra bra under lång tid.

6. Pris vs prestanda: Tänk på balansen mellan priset på sågen och dess prestanda. En dyrare såg kan ge bättre långvarig prestanda och hållbarhet, medan en billigare modell kan vara tillräcklig för mindre, sporadiska jobb.

7. Säkerhetsfunktioner: Säkerhet är en mycket viktig aspekt att tänka på när man köper elverktyg. Funktioner som kedjebroms, handskydd och säkerhetsbrytare kan bidra till en säkrare användning av verktyget.

Att köpa en elektrisk grensåg handlar mycket om att bedöma dina specifika behov och budget. Att göra en noggrann undersökning och jämförelse av olika modeller kan hjälpa dig att hitta det bästa verktyget för just dig.

Frågor och svar

En elektrisk grensåg erbjuder ofta mer kraft och effektivitet än en manuell grensåg. Den kan hjälpa till att minska trötthet och öka produktiviteten, särskilt för större projekt. Dessutom kräver den mindre fysisk ansträngning och kan ge renare, mer precisa snitt.

Det beror på hur ofta och intensivt du använder din såg. Generellt sett bör du rengöra din såg efter varje användning och kontrollera den regelbundet för eventuella skador. Sågkedjan bör också smörjas regelbundet och slipas vid behov.

Generellt sett är elektriska grensågar mest lämpade för att såga mindre till medelstora grenar. För att såga ner hela träd, särskilt större träd, skulle en kedjesåg vara ett mer lämpligt verktyg.

Med rätt användning och försiktighetsåtgärder kan en elektrisk grensåg vara mycket säker att använda. De flesta modeller kommer med säkerhetsfunktioner som kedjebroms, handskydd och säkerhetsbrytare. Det är dock viktigt att alltid följa tillverkarens säkerhetsanvisningar och att bära lämplig skyddsutrustning.

Om din grensåg plötsligt slutar fungera, bör du först kontrollera grundläggande saker som strömkällan och om sågkedjan är korrekt installerad och inte fastnat. Om problemet kvarstår, rekommenderas det att kontakta tillverkaren eller en professionell reparationstjänst. Undvik att försöka reparera komplexa problem själv om du inte har relevant erfarenhet, eftersom detta kan leda till ytterligare skador eller personskador.

Sammanfattning

Vår vinnare, GRENSÅG DCMPS567N UTAN BATTERI XR 18V, tog hem det högsta betyget, 5/5, tack vare dess kraftfulla prestanda, högkvalitativa byggnad och användarvänlighet. Dess sladdlösa design och starka batterilivslängd gör det till ett idealiskt val för både hemmafixare och yrkesverksamma.

Nära på andra plats kommer Grensåg Bosch Universal Chain Pole 18 med ett betyg på 4,5/5. Detta verktyg imponerade med dess långa räckvidd tack vare det teleskopiska skaftet och den balanserade designen. Dessutom, med sin snabbladdande teknik, blir det sällan ett avbrott i arbetsflödet.

Grensåg Ryobi ONE+ RY18PSX15A-0 18V följde därefter med ett betyg på 4/5. Det är en robust och pålitlig enhet med anständig kraft för de flesta hemmafixarprojekt. Dess lätta konstruktion och den kompatibiliteten med Ryobi’s ONE+ batterisystem bidrog till dess popularitet.

På fjärde plats hittar vi Grensåg STIHL GTA 26, som också fick ett betyg på 4/5. Det är ett kompakt och effektivt verktyg som är lätt att använda och hantera. Med sin ergonomiska design och starka motor är det ett bra val för mindre till medelstora trädgårdsjobb.

Avslutningsvis, på femte plats, finns Grensåg Ryobi ONE+ RY18PSA-0, med ett betyg på 3/5. Även om det inte är det mest kraftfulla verktyget på listan, erbjuder det fortfarande solid prestanda för sitt pris, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ för mindre trädgårdsprojekt och för dem som redan har investerat i Ryobi’s ONE+ plattform.

Sammanfattningsvis erbjuder alla dessa grensågar olika fördelar och passar olika behov och budgetar. Genom att överväga de specifika kraven för dina trädgårdsprojekt och de individuella funktionerna hos varje såg kan du välja det bästa verktyget för ditt arbete.