Bygga Fritidshus

Har du hittat den perfekta tomten och skulle vilja bygga ett fritidshus? Då är detta sidan som du ska kika på. Vi har flera olika fritidshus i olika dimensioner och utseenden så att det ska uppfylla dina drömmar och krav. I och med att vi har samlat fritidshus från olika byggvaruhus på nätet kan vi även gladligen säga att du kan köpa ditt fritidshus till ett riktigt bra pris!

Ett fritidshus är en byggnad vars mening är att den ska fungera som ett tillfälligt boende och inte ett permanent boende. Det kan man nästan höra på namnet.Dock, om du skulle vilja så kan man göra om ett fritidshus till ett året runt boende men det du ska veta då är att helt andra krav ställs på fastigheten som till exempel bättre dricksvatten, isolering och avlopp. Användnings områdena för ett fritidshus kan variera kraftigt då vissa enbart vill använda det som ett sommarhus som man kan utnyttja på sommaren. Andra kanske vill ha det som ett övernattningsstuga där gäster kan bo medans dom är på besök.

Nu när du går i tankarna kring ett fritidshus finns dessa i olika storlekar och det är viktigt att poängtera att man måste söka bygglov för dessa på samma sätt som ett vanligt hus. Skicka in dina papper till stadsbyggnadskontoret som finns i kommunen där du hade tänkt att bygga huset.

Sett till själva bygget kommer här lite tips. Grunden för ett fritidshus kan enkelt anpassas efter omgivning och plånbok men det billigaste alternativet är krypgrund eller plintgrund men det alternativet som oftast är bäst och kostsammast är att gjuta platta. Andra saker som du kan tänka på är hur höga driftkostnaderna kommer att vara per år och hur mycket det kommer att kosta att värma upp huset. Är det värt att ha en värmepump/källa eller kommer du stänga av vattnet på vintern? Vi rekommenderar att man har på värme året runt fast har det svalt under vintern, våren och hösten. Då slipper du att ledningar och packningar fryser.  Stort lycka till i ditt sökande av frittidshus!