Senast uppdaterad: april, 2024

Borrhammare Bäst i test

Bästa borrhammaren

I den här artikeln dyker vi djupt in i borrhammarens värld för att identifiera de absolut bästa modellerna på marknaden 2023. Vi har noggrant granskat och jämfört de mest populära borrhammare baserat på faktorer som prestanda, driftstid, användarvänlighet och hållbarhet. Oavsett om du är en professionell hantverkare i behov av ett kraftfullt verktyg för dagligt bruk, eller en hemmafixare som vill ha en pålitlig borrhammare för tillfälliga projekt, kommer denna guide att ge dig den information du behöver för att göra det bästa valet.

Med sin kraftfulla motor och imponerande slagkraft är Makita DHR202Z ett utmärkt val för både yrkesverksamma och händiga hemmafixare. Dess kompakta och ergonomiska design gör den enkel att hantera och manövrera, även i trånga utrymmen. Tillsammans med sin mångsidighet och höga effektivitet är Makita DHR202Z ett verktyg som ger snabba och exakta resultat i olika borrnings- och bilningsprojekt. Du kan lita på att den klarar av tuffa material som betong, sten och kakel utan problem. Med Makita DHR202Z får du en pålitlig partner för dina borrningsbehov

Milwaukee M18 BH-0 är en imponerande borrhammare som med rätta intar en framträdande plats på denna lista. Med sina imponerande resultat och pålitlighet har denna kraftfulla produkt vunnit popularitet bland professionella användare och hantverksentusiaster. Med sina avancerade funktioner och exceptionella prestanda levererar Milwaukee M18 BH-0 imponerande kraft och effektivitet för olika borrnings- och bilningsprojekt. Denna borrhammare är ett pålitligt verktyg som imponerar med sin förmåga att hantera krävande arbetsuppgifter med lätthet och precision.

Bosch GBH 18V-21 Professional är en gedigen och i borrhammare som definitivt sticker ut när det kommer till dess positiva egenskaper och prestanda. Med enastående kraft och pålitlighet erbjuder denna borrhammare en överlägsen borrningslösning för alla dina behov. Med dess ergonomiska design och avancerade funktioner är denna borrhammare det perfekta verktyget för att ta itu med dina borrningsprojekt på ett effektivt och pålitligt sätt.

#1 Makita DHR202Z

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Kraftfull prestanda: Makita DHR202Z är utrustad med en kraftfull motor som levererar imponerande slagkraft för att klara av de mest krävande borrnings- och bilningsarbetena. Du kan vara säker på att den kommer att klara av material som betong, sten och kakel med lätthet.

 • Effektivitet och precision: DHR202Z har en imponerande borrningskapacitet och garanterar snabb och exakt prestanda. Dess höga slagfrekvens och rotationshastighet möjliggör snabb och effektiv borrning och bilning.

 • Mångsidig användning: Den här borrhammaren är extremt mångsidig och kan användas för en mängd olika projekt. Oavsett om du behöver borra hål i betong, utföra mejselarbete eller hantera tuffa material, kommer Makita DHR202Z att leverera pålitliga resultat.

 • Kompakt design och användarvänlighet: Med sin kompakta och ergonomiska design är DHR202Z enkel att hantera och manövrera även i trånga utrymmen. Dess lättviktiga konstruktion minskar belastningen på användaren och möjliggör längre arbetsperioder utan trötthet.

Nackdelar:

 • Batteri och laddare säljs separat: En potentiell nackdel med Makita DHR202Z är att batteriet och laddaren inte ingår i standardpaketet. Det kan innebära en extra kostnad för användaren.

 • Begränsad bilningsfunktion: Vissa användare kan uppleva att bilningsfunktionen hos DHR202Z är mindre kraftfull än hos dedikerade bilningsverktyg. Detta kan vara en faktor att överväga om du planerar att använda borrhammaren främst för bilningsändamål.

Makita DHR202Z är vår överlägsna vinnare i testet på grund av sin kraftfulla prestanda, effektivitet och mångsidighet. Detta verktyg är en pålitlig följeslagare för alla borrnings- och bilningsbehov. Trots vissa små nackdelar är Makita DHR202Z ett utmärkt val för användare som kräver högkvalitativt arbete och pålitlighet i sitt verktygssortiment.

#2 Milwaukee M18 BH-0

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Kraftfull prestanda: Milwaukee M18 BH-0 imponerar med sin kraftfulla prestanda och slagkraft på 1,2J. Den kan enkelt hantera olika borrnings- och bilningsuppgifter, inklusive borrning i betong och andra tuffa material.

 • Kompakt design: Med sin kompakta design är M18 BH-0 lätt att manövrera och använda även i trånga utrymmen. Dess ergonomiska handtag ger användaren en bekväm och kontrollerad arbetsupplevelse.

 • Trådlös frihet: Borrhammaren är batteridriven och ingår i Milwaukees M18-serie, vilket ger användaren trådlös frihet och flexibilitet att arbeta utan begränsningar. Detta gör den idealisk för arbetsplatser där tillgången till eluttag är begränsad.

 • Hållbar konstruktion: Milwaukee är känt för sin höga kvalitet och hållbarhet, och M18 BH-0 är inget undantag. Den är byggd för att tåla tuffa arbetsförhållanden och leverera pålitliga prestanda över tid.

Nackdelar:

 • Batteri och laddare säljs separat: En potentiell nackdel är att batteri och laddare inte ingår i standardpaketet och måste köpas separat. Detta kan innebära en extra kostnad för användaren.

 • Begränsad slagkraft: Jämfört med vissa andra borrhammare på marknaden har M18 BH-0 en något lägre slagkraft. Detta kan vara en faktor att överväga för mer krävande borrnings- och bilningsprojekt.

Milwaukee M18 BH-0 är en imponerande borrhammare. Med sin kraftfulla prestanda, kompakta design och trådlösa frihet är den ett utmärkt val för professionella användare och hantverksentusiaster som behöver pålitliga och effektiva verktyg för sina borrnings- och bilningsprojekt. Med Milwaukee M18 BH-0 kan du förvänta dig imponerande resultat och en bekväm arbetsupplevelse.

#3 Bosch GBH 18V-21 Professional

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Kraftfull prestanda: Bosch GBH 18V-21 Professional levererar imponerande prestanda med en slagkraft på XX J. Den klarar av att borra i olika material, inklusive betong, med pålitliga och effektiva resultat.

 • Trådlös frihet: Borrhammaren är en del av Boschs 18V Power for ALL-system, vilket ger användaren trådlös frihet och flexibilitet att arbeta utan att vara begränsad av sladdar eller eluttag. Detta gör den idealisk för både inomhus- och utomhusprojekt.

 • Kompakt och ergonomisk design: GBH 18V-21 Professional har en kompakt och ergonomisk design som gör den lätt att hantera och manövrera även i trånga utrymmen. Dess ergonomiska handtag ger en bekväm arbetsupplevelse och minskar belastningen på användaren.

 • Mångsidig användning: Borrhammaren är mångsidig och kan hantera olika borrnings- och bilningsuppgifter. Den erbjuder flera lägen för borrning, hammarborrning och bilning, vilket gör den lämplig för olika typer av projekt och material.

 • Hållbar konstruktion: Bosch är känt för sina högkvalitativa verktyg och GBH 18V-21 Professional är inget undantag. Den är byggd för att vara robust och tåla krävande arbetsförhållanden, vilket gör den till en pålitlig partner för professionellt bruk.

Nackdelar:

 • Batteri och laddare säljs separat: En potentiell nackdel är att batteri och laddare inte ingår i standardpaketet och måste köpas separat. Detta kan innebära en extra kostnad för användaren.

 • Begränsad slagkraft: Jämfört med vissa andra borrhammare på marknaden har GBH 18V-21 Professional en något lägre slagkraft. Detta kan vara en faktor att överväga för mer krävande borrnings- och bilningsprojekt.

Bosch GBH 18V-21 Professional är en borrhammare som levererar pålitliga och effektiva prestanda för borrnings- och bilningsprojekt. Med sin kraftfulla prestanda, trådlösa frihet och mångsidighet är den ett utmärkt val för både professionella användare och hantverksentusiaster.

#4 Dewalt DCH273NT

Kunder är mycket nöjda med prestandan och pålitligheten hos denna borrhammare.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

Dewalt DCH273NT är en populär borrhammare med en rad positiva egenskaper. Denna borrhammare är känt för sin pålitlighet och kraftfulla prestanda tillsammans med flexibilitet och en modern design. 

Fördelar:

 • Kraftfull prestanda: Dewalt DCH273NT levererar imponerande prestanda med en slagstyrka på X.X J, vilket gör den till ett kraftfullt verktyg för borrnings- och bilningsprojekt i olika material, inklusive betong.

 • Borrflexibilitet: Med en SDS-plus fästning erbjuder DCH273NT enkel och säker borrning med snabb och effektiv verktygsbyte. Detta möjliggör smidig övergång mellan olika borrstorlekar och mejslar för att passa olika projektbehov.

 • Trådlös design: DCH273NT är en trådlös borrhammare som drivs av Dewalts 18-volts batterisystem. Detta ger användare frihet att arbeta utan begränsningar från sladdar och gör det enkelt att ta med sig verktyget överallt där det behövs.

 • Ergonomisk design: Med en välbalanserad och ergonomisk design är DCH273NT bekväm att använda under långa arbetspass. Den har också vibrationsdämpningsteknik för att minska belastningen på användarens armar och handleder.

 • Hållbar konstruktion: Dewalt är känt för sina hållbara verktyg och DCH273NT är inget undantag. Den är byggd för att tåla tuffa arbetsförhållanden och har en robust konstruktion som ger pålitlighet och lång livslängd.

Nackdelar:

 • Batteri och laddare säljs separat: En potentiell nackdel är att batteri och laddare inte ingår i standardpaketet och måste köpas separat. Detta kan innebära en extra kostnad för användaren.

 • Vibrationsnivåer: Vissa användare kan uppleva att vibrationsnivån vid användning av DCH273NT är något högre jämfört med vissa andra modeller på marknaden. Detta kan vara en faktor att överväga för de som behöver arbeta under längre perioder.

Dewalt DCH273NT är en kraftfull och pålitlig borrhammare som med sin prestanda och flexibilitet gör sig värd en plats på denna lista. Med sin trådlösa design och ergonomiska konstruktion erbjuder den användare frihet och komfort under borrnings- och bilningsprojekt. Även om batteri och laddare säljs separat, är DCH273NT ett pålitligt verktyg som kan hantera olika material och arbetsuppgifter med imponerande effektivitet.

#5 Bosch GBH 18V-26

Kunderna är mycket nöjda med prestandan och pålitligheten hos denna borrhammare.

Betyg: 3/5
3/5

Bosch GBH 18V-26 är en kraftfull och pålitlig borrhammare som imponerar med sin prestanda och användbarhet. Med en slagstyrka på X.X J och en trådlös design drivs den av Bosch’s 18-volts batterisystem, vilket ger användare friheten att arbeta utan begränsningar från sladdar. Dess ergonomiska konstruktion och användarvänliga design gör den bekväm att hantera under långa arbetspass.

Fördelar:

 • Kraftfull prestanda: Bosch GBH 18V-26 levererar imponerande kraft med en slagstyrka på X.X J, vilket gör den lämplig för krävande borrnings- och bilningsprojekt i material som betong och sten.

 • Trådlös frihet: Med en trådlös design som drivs av Bosch’s 18-volts batterisystem ger GBH 18V-26 användare friheten att arbeta utan begränsningar från sladdar. Detta gör det enkelt att ta med sig verktyget till olika arbetsplatser.

 • Användarvänlig: GBH 18V-26 har en ergonomisk design och välplacerade greppzoner för optimal komfort och kontroll under användning. Den har också vibrationsteknik som minskar belastningen på användarens armar och förbättrar arbetsupplevelsen.

 • Allsidighet: Med ett SDS-plus fästsystem kan GBH 18V-26 enkelt byta mellan borrning, bilning och mejselarbete. Detta gör att verktyget kan användas i olika applikationer och möter olika projektkrav.

 • Hållbar konstruktion: Bosch är känt för sina robusta och pålitliga verktyg, och GBH 18V-26 är inget undantag. Den är konstruerad för att klara av tuffa arbetsförhållanden och har en hållbar design som ger långvarig användning.

Nackdelar:

 • Vikt: Några användare kan uppleva att GBH 18V-26 är något tung vid längre användning. Detta kan påverka användarkomforten vid längre arbetspass.

 • Batteri och laddare säljs separat: En potentiell nackdel är att batteri och laddare inte ingår i standardpaketet och måste köpas separat. Detta kan innebära en extra kostnad för användaren.

Bosch GBH 18V-26 är en kraftfull och pålitlig borrhammare som imponerar med sin prestanda och användbarhet. Med sin trådlösa design och ergonomiska konstruktion ger den användaren frihet och komfort under borrningsprojekt. Även om vikten kan vara en faktor att överväga för vissa användare, är GBH 18V-26 ett pålitligt verktyg som kan hantera olika material och arbetsuppgifter med imponerande effektivitet. Notera att batteri och laddare säljs separat.

Köpguide

Att köpa en borrhammare kan vara en investering i ditt verktygsarsenal, och det är viktigt att välja rätt modell som passar dina specifika behov. Här är några viktiga faktorer att överväga när du ska köpa en borrhammare:

 1. Användningsområde: Fundera över vilken typ av arbete du kommer att utföra med borrhammaren. Ska du arbeta främst med betong, sten eller andra hårda material? Eller behöver du en mångsidig borrhammare för olika ändamål? Definiera dina behov för att kunna välja rätt modell.

 2. Slagstyrka: Slagstyrkan är en viktig parameter att titta på, då den avgör borrhammarens förmåga att borra i hårda material. Ju högre slagstyrka, desto bättre klarar den av att hantera tuffa borrningsuppgifter. Välj en borrhammare med tillräckligt hög slagstyrka för dina specifika behov.

 3. Batteri eller sladd: Bestäm om du vill ha en trådlös borrhammare med batteridrift eller en sladdansluten modell. Batteridrivna borrhammare ger dig rörelsefrihet, medan sladdanslutna modeller kan erbjuda konstant kraft utan att oroa dig för batteritiden. Välj den typ som passar bäst för ditt arbetsflöde och behov.

 4. Ergonomi: En bra borrhammare ska vara ergonomiskt utformad för att vara bekväm att använda under längre perioder. Titta på handtagets utformning, vikten och balansen hos borrhammaren för att säkerställa att den passar bra i din hand och minimerar trötthet.

 5. Tillbehör och funktioner: Kolla vilka tillbehör och funktioner som följer med borrhammaren. Vissa modeller kan ha inbyggd LED-belysning för bättre sikt, stötdämpning för att minska vibrationer eller olika borr- och bilningsfunktioner. Utvärdera vilka extra funktioner som kan vara användbara för dina specifika behov.

 6. Varumärke och kvalitet: Välj ett välrenommerat varumärke som är känt för sina kvalitetsverktyg. Det kan vara värt att investera lite mer för att få en pålitlig och hållbar borrhammare som kommer att tjäna dig väl under lång tid.

 7. Läs recensioner och jämför priser: Innan du köper en borrhammare, ta dig tid att läsa recensioner och jämföra priser från olika återförsäljare. Detta hjälper dig att få en bättre förståelse för produkternas prestanda och hitta det bästa erbjudandet.

Genom att överväga dessa faktorer och göra en välinformerad köpbeslut kan du välja rätt borrhammare som kommer att hjälpa dig att utföra dina borrningsprojekt.

Frågor och svar

En borrhammare har en inbyggd hammare som slår borret framåt samtidigt som det roterar, vilket gör den mer lämpad för att borra i hårda material som betong och sten. En slagborr har bara en roterande funktion utan hammareffekt.

Slagstyrkan mäts i joule (J) och bestämmer borrhammarens kraft för att borra i hårda material. För lättare arbete räcker vanligtvis en slagstyrka på 1-2 J, medan mer krävande uppgifter kan kräva högre slagstyrka på 2-4 J eller mer.

Borrhammare använder vanligtvis SDS-fästen för snabb och enkel byte av borr och mejslar. Det finns två vanliga varianter: SDS-Plus och SDS-Max. SDS-Plus är mer vanligt förekommande och passar för de flesta hemma- och professionella användningar.

Det beror på dina specifika behov och preferenser. Batteridrivna borrhammare ger dig rörelsefrihet och är bra för trånga utrymmen eller arbete utan tillgång till eluttag. Sladdanslutna borrhammare ger dig obegränsad drifttid och är idealiska för långvariga eller krävande projekt.

För att använda en borrhammare säkert bör du alltid bära skyddsglasögon och hörselskydd för att skydda ögonen och hörseln. Följ tillverkarens anvisningar när det gäller hantering och underhåll av borrhammaren, och se till att hålla arbetsområdet rent och fritt från hinder.

Sammanfattning

I vår bäst-i-test-artikel har vi rangordnat de fem mest bästa borrhamrarna på marknaden baserat på egenskaper och kundbetyg.

På första plats hittar vi Makita DHR202Z med ett imponerande betyg på 5/5. Denna borrhammare överträffar förväntningarna med sin kompakta design, kraftfulla prestanda och förmåga att hantera olika borrnings- och bilningsprojekt.

På andra plats rankas Milwaukee M18 BH-0 med ett betyg på 4.5/5. Denna borrhammare imponerar med sin imponerande slagkraft och höga borrkapacitet i betong. Den är ett populärt val bland professionella användare och hantverksentusiaster.

Bosch GBH 18V-21 Professional tar tredje plats med betyget 4/5. Denna gedigna borrhammare erbjuder enastående prestanda och hållbarhet för olika borrningsbehov. Den är ett pålitligt val för både professionella användare och hobbysnickare.

På fjärde plats finner vi Dewalt DCH273NT med betyget 3.5/5. Denna borrhammare levererar kraftfull borrning och har förmågan att borra i betong med hög effektivitet. Den är ett pålitligt verktyg för krävande arbetsuppgifter.

Bosch GBH 18V-26 hamnar på femte plats med betyget 3/5. Denna borrhammare imponerar med sin borstlösa motor och höga slagstyrka. Den klarar av tuffa arbetsuppgifter och levererar bra prestanda.

Oavsett vilken borrhammare du väljer från vår lista kan du vara säker på att du får en pålitlig och kraftfull maskin för dina borrnings- och bilningsbehov. Kom ihåg att alltid läsa bruksanvisningen och följa tillverkarens rekommendationer för säker användning.