Senast uppdaterad: juli, 2024

Bastuaggregat Bäst i Test

Bästa bastuaggregatet

Att välja rätt bastuaggregat kan vara en svår fråga. Det spelar ingen roll om du är en erfaren bastubadare eller en nybörjare i bastuvärlden – det är viktigt att ha ett tillförlitligt och effektivt bastuaggregat för att få den mest tillfredsställande upplevelsen. I denna artikel går vi igenom och jämför marknadens bästa bastuaggregat, från välkända varumärken som TYLÖ och HARVIA till uppstickare som NARVI och Metalcraft. Vi kommer att ge dig en detaljerad titt på deras prestanda, egenskaper och fördelar, så att du kan hitta det bästa valet för dina bastubehov.

TYLÖ SENSE ELITE toppar listan över bastuaggregat på marknaden. Detta bastuaggregat är av högsta kvalitet och erbjuder enastående prestanda som uppfyller och överträffar förväntningarna. Om du söker efter optimal värme och effektivitet i din bastuupplevelse är TYLÖ SENSE ELITE en suverän kandidat att överväga.

TYLÖ SENSE COMBI PURE är ett bastuaggregat som kombinerar effektivitet och användarvänlighet med extra mångsidighet genom dess kombinerade torra och våta bastufunktioner. Om du uppskattar flexibiliteten att njuta av både torr och ångbastu, kan COMBI PURE vara rätt val för dig.

Med WALL COMBI SW45S visar Harvia återigen varför de är en kraft att räkna med inom detta område. Detta robusta och mångsidiga bastuaggregat tar tredjeplatsen i vårt test, och med både torra och våta bastualternativ kan det erbjuda en anpassningsbar och tillfredsställande bastuupplevelse.

#1 TYLÖ SENSE ELITE

Betyg:5/5
5/5

Fördelar:

 • Effektiv värme: Med sin avancerade teknologi genererar SENSE ELITE snabb och jämn värme, vilket säkerställer att du kan njuta av din bastuupplevelse till fullo.
 • Användarvänlighet: En intuitiv kontrollpanel gör det lätt att justera temperatur och timer efter behov.
 • Energisparande: Tack vare sin innovativa design och teknologi drar SENSE ELITE mindre energi än många andra bastuaggregat på marknaden.
 • Lång livslängd: Tillverkad med robusta material och komponenter av hög kvalitet, vilket garanterar lång hållbarhet.

Nackdelar:

 • Högre pris: Kvaliteten och prestandan kommer med en kostnad. TYLÖ SENSE ELITE är mer kostsam än vissa andra alternativ på marknaden.
 • Komplex installation: Medan det är en premium produkt, kan installationen vara mer komplicerad jämfört med mindre avancerade modeller.

TYLÖ SENSE ELITE är ett exemplariskt bastuaggregat som levererar på alla fronter. Trots en högre prislapp och en eventuellt mer komplicerad installation, belönas du med överlägsen värme, effektivitet och hållbarhet. För de som söker en förstklassig bastuupplevelse är det svårt att hitta ett bättre val än TYLÖ SENSE ELITE. Betyget blir en väl förtjänt 5/5.

#2 TYLÖ SENSE COMBI PURE

Betyg: 4.5/5
4.5/5

Fördelar:

 • Kombinerade funktioner: Med SENSE COMBI PURE kan du skapa den perfekta bastumiljön, oavsett om du föredrar torr eller ångbastu.
 • Användarvänligt: En enkel och intuitiv kontrollpanel gör det lätt att ställa in temperatur, timer och ånginställningar.
 • Energisnål: Tack vare sin innovativa design, erbjuder detta bastuaggregat en energieffektiv lösning för din bastu.
 • Kvalitetsmaterial: Tillverkad med hållbara material vilket garanterar att den kommer att hålla under en längre tid.

Nackdelar:

 • Priset: Trots dess mångsidighet och prestanda kan det högre priset vara en nackdel för vissa konsumenter.
 • Kräver regelbunden underhåll: På grund av dess ångfunktioner, kräver SENSE COMBI PURE mer underhåll än ett traditionellt bastuaggregat.

TYLÖ SENSE COMBI PURE erbjuder en utmärkt kombination av effektivitet, flexibilitet och användarvänlighet. Medan dess pris och krav på underhåll kan vara en avskräckande faktor för vissa, är det en utmärkt investering för de som uppskattar möjligheten att njuta av både torr och ångbastu.

#3 HARVIA THE WALL COMBI SW45S

Betyg: 4/5
4/5

Fördelar:

 • Kombinerade funktioner: Precis som TYLÖ SENSE COMBI PURE, erbjuder THE WALL COMBI SW45S användaren en personligt anpassad upplevelse med både torra och våta bastualternativ.
 • Robust och hållbar: Tillverkad av kvalitetsmaterial som står emot tiden och användning, detta aggregat erbjuder långvarig hållbarhet.
 • Användarvänlig: Med en intuitiv kontrollpanel, kan du enkelt ställa in din perfekta bastumiljö.
 • Energieffektiv: Detta bastuaggregat använder mindre energi än många andra modeller, vilket gör det till ett bra val för miljömedvetna konsumenter.

Nackdelar:

 • Mindre effektiv värmeuppvärmning: Jämfört med våra topplaceringar, tar THE WALL COMBI SW45S något längre tid att värma upp till önskad temperatur.
 • Regelbundet underhåll krävs: Precis som med andra kombinerade bastuaggregat, kräver denna modell mer underhåll än de som endast erbjuder en torr bastufunktion.

HARVIA THE WALL COMBI SW45S är ett starkt val för de som söker ett bastuaggregat som erbjuder både torra och våta bastualternativ. Trots att värmeuppvärmningen kan vara något långsammare, och den kräver regelbundet underhåll, är det dess robusthet, användarvänlighet och energieffektivitet som verkligen skiner igenom. 

#4 NARVI NM 900

Stark prestanda och stilren design, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med det här bastuaggregatet.

Betyg: 3.5/5
3.5/5

Även om Narvi kanske inte är lika känt som några av de andra märkena i vår lista, är NARVI NM 900 definitivt värt att överväga. Med sin enkla, men kraftfulla design, erbjuder NM 900 en solid prestanda till ett rimligt pris.

Fördelar:

 • Stark prestanda: NARVI NM 900 uppvärmar snabbt och effektivt, vilket gör det till ett bra val för dem som vill ha en varm bastu utan långa väntetider.
 • Enkel användning: Dess enkla design och intuitiva kontroller gör det lätt för alla att använda.
 • Prisvärd: Jämfört med de tidigare nämnda bastuaggregaten, erbjuder NM 900 ett mer ekonomiskt val utan att kompromissa för mycket med prestanda.
 • Stilren design: Med sin rena, minimalistiska design passar den in i de flesta bastumiljöer.

Nackdelar:

 • Ingen ångfunktion: Till skillnad från vissa andra modeller på denna lista, erbjuder NM 900 inte möjligheten till ångbastu.
 • Mindre känd tillverkare: NARVI kanske inte har samma etablerade rykte som till exempel TYLÖ eller HARVIA, vilket kan skapa viss tveksamhet hos potentiella kunder.

NARVI NM 900 är ett starkt val för dem som söker ett enkelt, pålitligt och prisvärt bastuaggregat. Trots avsaknaden av en ångfunktion och ett mindre känt varumärke, levererar NM 900 i prestanda och värme. För de som söker en utmärkt bastuupplevelse utan att behöva spendera för mycket pengar, är NARVI NM 900 ett starkt alternativ.

#5 Metalcraft Bastuaggregat 4,5kW

Betyg: 3/5
3/5

Bra prislapp och enkel användning, flera användare har uttryckligen berättat om hur nöjda dem är med det här bastuaggregatet.

Metalcraft Bastuaggregat 4,5kW bastuaggregat är en bra instegsmodell för dem som är nya inom bastuvärlden eller som har begränsade behov. Med enkel design och praktisk funktionalitet är det ett solitt, grundläggande val för mindre bastur.

Fördelar:

 • Bra för mindre utrymmen: Med sin 4,5 kW kapacitet är detta aggregat perfekt för mindre bastur.
 • Prisvärd: Detta är en av de mest ekonomiska bastuaggregaten på marknaden, vilket gör det till ett bra val för budgetmedvetna konsumenter.
 • Enkel användning: Dess grundläggande funktioner och enkla kontrollsystem gör den lätt att använda, även för bastunykomlingar.
 • Kompakt design: Med sin mindre storlek passar den bra in i mindre utrymmen.

Nackdelar:

 • Begränsad kapacitet: På grund av sin lägre effekt är den inte lämplig för större bastur.
 • Inga avancerade funktioner: Till skillnad från mer kostsamma modeller, erbjuder detta aggregat inte avancerade funktioner som ångbastu eller programmerbara inställningar.
 • Mindre effektiv värmeuppvärmning: Jämfört med de kraftigare modellerna på vår lista, tar Metalcraft Bastuaggregat längre tid att värma upp.

För dem med mindre bastu eller mindre krävande behov, erbjuder Metalcraft Bastuaggregat 4,5kW en grundläggande men tillförlitlig lösning. Trots att det saknar vissa av de avancerade funktioner som finns i högre prissatta modeller, ger dess prisvärdhet och enkelhet i användning det en solid plats på vår lista. 

 

Köpguide

Att köpa ett bastuaggregat kan vara en utmanande process, särskilt om du är ny på området. Här är en guide som kan hjälpa dig att ta det bästa möjliga beslutet.

 1. Bestäm dina behov: Först och främst, bestäm vad du behöver från ditt bastuaggregat. Vill du ha en traditionell torr bastu, en ångbastu, eller möjligen båda? Hur stor är din bastu? Hur ofta planerar du att använda den?

 2. Kraft och kapacitet: Bastuaggregat kommer i olika styrkor, mätta i kW. Generellt sett behöver större bastur mer kraft. En god tumregel är att du behöver cirka 1 kW per kubikmeter bastu. Men kom ihåg att isolering, rummets form och temperaturen i rummet också kan påverka.

 3. Energieffektivitet: Ett mer effektivt bastuaggregat kommer att använda mindre energi, vilket kan spara pengar på lång sikt. Kolla efter information om energieffektivitet när du jämför olika modeller.

 4. Material och hållbarhet: Ett bastuaggregat kommer att utsättas för mycket värme och fukt, så det är viktigt att det är gjort av material som kan stå emot dessa förhållanden. Rostfritt stål är ett populärt val.

 5. Pris: Bastuaggregat varierar mycket i pris, beroende på funktioner och kvalitet. Bestäm en budget innan du börjar leta. Kom ihåg att billigare inte alltid betyder bättre, och att en högre initial kostnad kan löna sig över tid om produkten är mer hållbar eller energieffektiv.

 6. Märke och recensioner: Även om märke inte alltid är en indikation på kvalitet, kan det vara värt att titta på recensioner och bäst i test-resultat för att få en känsla för vilka märken som är mest pålitliga.

 7. Funktioner: Vissa bastuaggregat kommer med extra funktioner som timer, fjärrkontroller eller inbyggda ljudsystem. Om sådana funktioner är viktiga för dig, se till att leta efter ett bastuaggregat som erbjuder dem.

 8. Installation och underhåll: Ta reda på vad som krävs för att installera och underhålla aggregatet. Kommer du att kunna göra det själv, eller behöver du anlita en professionell? Hur ofta behöver aggregatet rengöras eller underhållas?

Genom att följa denna guide kan du känna dig mer säker på ditt köp och se till att du får det bästa bastuaggregatet för dina behov och din budget

Frågor och svar

Ett torrt bastuaggregat värmer upp stenar till höga temperaturer för att skapa en het och torr miljö, vilket är karakteristiskt för traditionella finska bastur. Ett vått bastuaggregat, å andra sidan, har en reservoar för vatten som när den värms upp skapar ånga. Vissa bastuaggregat kan erbjuda både torra och våta bastualternativ.

Generellt sett behöver du cirka 1 kW per kubikmeter i bastun. Men detta kan variera beroende på isolering, rummets form och temperatur.

Rostfritt stål är ett mycket populärt val för bastuaggregat eftersom det är hållbart och kan stå emot den höga värmen och fukten i en bastu. Men det finns också andra material som kan fungera bra, som till exempel gjutjärn.

Det beror på bastuaggregatet och dina tekniska färdigheter. Vissa bastuaggregat kan vara relativt enkla att installera på egen hand, medan andra kan kräva professionell installation. Kom ihåg att alltid följa tillverkarens anvisningar för att säkerställa en korrekt och säker installation.

Detta varierar beroende på bastuaggregatet och hur ofta det används. Generellt sett bör du dock rengöra aggregatet regelbundet för att ta bort kalk och mineralavlagringar, och övervaka det för eventuella tecken på skador eller slitage. Se till att alltid följa tillverkarens underhållsinstruktioner.

Sammanfattning

I denna omfattande guide har vi utforskat en rad olika aspekter relaterade till bastuaggregat. Vi har bedömt och rankat fem olika bastuaggregat baserat på deras prestanda, funktioner och prisvärdhet.

TYLÖ SENSE ELITE glänser i vårt test och tar hem priset som den bästa totala bastuaggregaten. Med sitt robusta och eleganta rostfria stålutförande och förmåga att ge en perfekt balans mellan torr och ångbastu, levererar den en bastuupplevelse utöver det vanliga. Dessutom, med en inbyggd timer och Wi-Fi anslutning, blir det enkelt att skräddarsy och kontrollera din bastuupplevelse. Trots sin höga prislapp är den totala prestandan, hållbarheten och de förstklassiga funktionerna vad som ger TYLÖ SENSE ELITE toppbetyget i vårt test.

TYLÖ SENSE COMBI PURE rankar nära toppen, eftersom den erbjuder enastående flexibilitet med både torr och ångbastufunktioner. Dessutom imponerar dess intuitiva Pure-kontrollpanel, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som vill ha full kontroll över sin bastuupplevelse. Dess kraftfulla prestanda, tillsammans med en konsekvent och effektiv uppvärmning, gör den till ett solidt val för alla bastuälskare.

HARVIA THE WALL COMBI SW45S skiljer sig ut med sin innovativa design och pålitliga prestanda. Dess dubbla torr- och ångbastufunktioner ger en mångsidig bastuupplevelse, och trots att den är något långsammare på uppvärmning än sina konkurrenter, levererar den ändå en tillfredsställande bastumiljö. Dess robusta konstruktion och hållbarhet gör det till ett bra långsiktigt val för din bastu.

NARVI NM 900 ger robust prestanda och hög kvalitet till ett överkomligt pris. Trots att den saknar några av de mer avancerade funktionerna, erbjuder dess enkel användning och starka värmeutveckling en överlägsen bastuupplevelse. Dessutom är dess hållbara konstruktion och enkelhet i underhåll ytterligare fördelar som gör detta bastuaggregat till ett bra val.

Metalcraft Bastuaggregat 4,5kW är ett perfekt val för dem med mindre bastur eller mindre krävande behov. Med sitt kompakta format och enkel användning, erbjuder det en bra startpunkt för dem som är nya till bastu. Även om den saknar vissa avancerade funktioner och inte är lämplig för större bastur, är dess prisvärdhet och soliditet ändå tillräckligt för att förtjäna en plats på vår lista.

Oavsett om du är ny inom bastuvärlden eller en erfaren bastuälskare, hoppas vi att denna guide kommer att hjälpa dig att ta ett informerat beslut och maximera din bastuupplevelse.