Skruvdragare bäst i test

Ska du sätta upp väggar, tavlor eller hyllor i hemmet? Då är det en kanon ide att investera i en skruvdragare! Vi har många olika skruvdragare från alla välkända varumärken till riktigt bra priser.

En skruvdragare är en maskin som används för att skruva i skruv in i väggar och konstruktioner. Skruvdragaren kan antingen drivas med tryckluft eller batteri, det sistnämnda är det vanligaste för hemmabruk och yrkesmän. Längst fram på skruvdragaren sitter en fästningsanordning som bildar ett hål där man sätter i önskad bits. En bits är en speciell utformning på ett tillsats som man sätter i skruvdragaren. Toppen på bitsen är olika och kan vara utformad i olika skruvspår som en stjärnskruvmejsel eller en sexkantig skruvmejsel. Oftast följer det med ett par stycken vid köp men får att köpa separat.

Skruvdragare och borrmaskin är väldigt lika utseendemässigt med bits och så vidare men låt dig inte luras. En skruvdragare har ett lägre varvantal men samtidigt ett högre vridmoment vilket gör att du inte skadar väggen när du skruvar in skruven. Olika väggmaterial är olika känsliga så var försiktig. Nuförtiden finns det många bra maskiner som är kombinerat skruvdragare och borrmaskin. Detta gör att du kan byta ut bitsen till borrbits och att du kan höja varvantalet på själva maskinen. Ska du borra i hårda material som betong rekommenderar vi att du införskaffar en slagborrmaskin. När du nu ska investera i en skruvdragare, ställ dig följande frågor:

  1. Hur mycket får den kosta? Sätt ett maxpris.
  2. Hur stor ska skruvdragaren vara? Om den är mindre blir det lättare att komma åt svåra utrymmen men effekten minskar oftast.
  3. Hur mycket kommer du använda den? Gör ni om ofta hemma eller då och då?
  4. Garantier. Se vilka som erbjuds och vilka tillbehör som finns.
  5. Vilka finesser behöver din blivande skruvdragare? Justering av varvantal, ska verktygshållaren som håller fast bitsen ha en magnet som förenklar fästandet av bitsen? ja du förstår, anpassa efter nivå.

Ofta köper man en skruvdragare som man har i många år, snåla inte. Då gör du dig en otjänst. Lycka till!