Färgspruta bäst i test

Ska ni måla om ett rum eller impregnera altanen så är en färgspruta ett utmärkt hjälpmedel. Vi har många olika färgsprutor från olika varumärken anpassat i olika nivåer, allt från nybörjaren till proffset. Vi har även dessa till riktigt bra priser!

En färgspruta består av ett munstycke, en pump och en behållare. Anledningen till varför man skaffar en färgspruta är framför allt att det kan gå hela fem gånger snabbare att måla med färgsprutor som om du skulle måla med penslar eller rollers. Olika färgsprutor kostar självklart olika mycket men just i detta fall är skillnaden enorm mellan billig och dyr i funktionalitet. Om du köper en färgspruta som inte kostar speciellt mycket kommer du med största sannolikhet att behöva tunna ut färgen med vatten innan du häller i den i färgsprutans behållare. Det kan vara knepigt för en som inte är van och tyvärr kan resultatet av din målning bli lidande. Sen är tyvärr risken stor att du enbart kan använda färgsprutan vid ett tillfälle. Om du däremot ser färgsprutan som en bra investering och lägger ner lite pengar så kommer du inte att bli besviken. Förutom att du oftast får fina garantier  ingår nästan alltid extra tillbehör som kan vara bra att ha när du ska måla olika saker. Andra fördelar är att du kan hälla färgen direkt i behållaren och den sprutar ut jämt och fint ändå. Du kan förutom det ställa in hur mycket färg som ska pumpas ut det vill säga vilken pumphastighet färgsprutan ska ha. Många tror att man enbart kan måla med en färgspruta men det är helt fel, du kan även använda den till att impregnera saker och ting. När du ska använda färgsprutan finns det några fina knep att tänka på:

  1. Ta på dig oömma kläder då färgdimman fastnar i dessa. Tänk även på vad du har runtomkring så att det inte blir målat av misstag.
  2. Montera ner färgsprutan och rengör den efter anvisning, då kan du använda den igen.
  3. Använd färgsprutan då det inte blåser. Annars är risken stor för mindre lyckade resultat.

Andra saker du kan måla är t ex byggnader, staket, väggar och tak. Lycka till med din färgspruta, det är både kul och enkelt.